Andreea Leta ∙ May 7, 2024 ∙ 6 min read

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala a fost exact așa cum te așteptai. Cu de toate! Dar mai întâi, să ne ocupăm de prezențele încântătoare, care au strălucit în sutele be blițuri ale fotografilor ce formai un zid uman de-a lungul celor mai populare scări din New York.

Tema evenimentului de anul acesta a fost extrem de ofertantă în ceea ce privește registrul vizual. Sleeping Beauties: Reawakening Fashion trimite la The Garden of Time, un titlu din 1962, preluat de la autorul J.G. Ballard, dat unei nuvele construite în jurul unui cuplu izolat într-o lume în care timpul pare că a stat în loc. De aici, se deschid automat o serie de posibilități: anii ’60, perioada de glorie a burgheziei, adică începutul secolului 20 sau estetica victoriană de la sfârșitul secolul 19, la care grădina face referire. 

Cu toate acestea, tema a fost mai mult sau mai puțin respectată, iar creativitatea a arătat precum o diagramă sinusoidă. Din păcate, multe dintre ținute au fost stricate de opțiunile nefericite în ceea ce privește machiajul și coafura. Și cu o serie de mari și importanți absenți, evenimentului chiar nu i-a fost iertat niciun detaliu. Așadar, să începem!

Zendaya și restul lumii 

Zendaya

Gazdă a evenimentului de anul acesta, Zendaya a fost una dintre personalitățile în cazul cărora munca stiliștilor a dat roade cum nu se poate mai frumos. Actrița a schimbat două lookuri spectaculoase, o creație John Galliano pentru Maison Margiela în tonuri de albastru și verde, completat de un machiaj statement, și o ținută Givenchy lansată pe podium chiar în anul în care s-a născut ea, completată de o pălărie prezentă în 1999 într-un show Alexander McQueen. În plus, atitudinea ei a susținut perfect cele două outfituri, semn că Zendaya este unul dintre cele mai puternice fashion icons ale prezentului.

The classics 

Gigi Hadid, Anna Wintour

Anna Wintour mizează întotdeauna pe imaginea ei simbolică și dă o lecție prin maniera în care demonstrează că eleganța nu are nevoie de elemente din lumea circului. Vorbim, până la urmă, despre o gală caritabilă, la care un bilet a costat acum 75000 dolari. Puțină demnitate, pe care am regăsit-o și în ținuta supermodelului Gigi Hadid, care a mizat mai degrabă pe makeup, decât pe ținuta destul de previzibilă, semnată de Thom Browne. Cu toate că rochia este de o complexitate extraordinară.. poate că altă nuanță ar fi evidențiat mai bine jacheta care stă la baza corsajului.. Sau putem da zoom.

Pink vibes

Jessica Biel, Demi Moore

O ținută, de asemenea, perfectă, a fost cea purtată de Demi Moore, care și-a pus în valoare silueta și chipul prin rochia Harris Reed cu o construcție impresionantă a corsetului cu motive florale în nuanțe de roz. Totul completat, desigur, de o selecție splendidă de bijuterii cu diamante Cartier. Jessica Biel a optat tot pentru roz, într-o creație Giambatisa Valli, pe care au fost brodate manual mii de petale. 

The Victorian Muses

Emma Chamberlain, Gwendoline Christie, Lena

Pe covorul vizionat de milioane de oameni, și-au făcut apariția și o serie de ținute de inspirație gotică, destul de binevenite într-o mare de flori, care au luat titlul cât se poate de ad literam. Machiaje dramatice, texturi precum dantela și catifeaua, coafuri foarte bine puse la punct – Emma Chamberlain și Gwendoline Christie au fost o încântare! 

Ținuta purtată de artista de origine franceză  Léna ar fi putut străluci dacă cineva din echipa ei s-ar fi ocupat și de partea de beauty. În schimb, apreciem stilistul care s-a gândit să pună în valoare o siluetă plină prin corsetul auriu și prin fusta lungă din tafta.

Oldies but goldies 

Uma Thurman, eorgina Chapman, Penelope Cruz

Referințele de odinioară alese de Uma Thurman, Georgina Chapman și de Penelope Cruz le-au făcut din nou să atragă toate privirile. Ținutele trimiteau cumva la subiectul nuvelei lui J.G. Ballard. și arătau foarte armonios.

Plus one 

Irina Shayk, Elle Fanning, Jennifer Lopez

Pentru o seară de Oscar, Irina Shayk și Jennifer Lopez ar fi arătat foarte bine. Pentru gala, nu a fost suficient, însă divele arată senzațional oricum, ceea ce contează în orice împrejurare. 

Jennifer Lopez a fost și ea gazdă, deci sub nicio formă nu ar fi trebuit să pară plus one a vreunui invitat de seamă. Ținuta este pe cât de spectaculoasă pentru noi, pe atât de comună pentru stilul ei. Iar asta a dezamăgit.

În jurul ținutei purtată de Elle Fanning există o controversă. Designerul Balmain ar fi copiat pur și simplu proiectul de absolvire al unei studente de la o școală prestigioasă, care a propus ideea de rochie creată de cele două păsărele, o scenă superbă din Cenușăreasa. Sperăm că nu este cazul, dar până vom afla verdictul, putem recunoaște că aspectul diafan al lookului este foarte reușit. 

Dacă ai senzația că le-ai văzut pe toate și că nu simți cine știe ce emoții, ai dreptate. A fost destul de complicat să alegem cele mai bune ținute. Rihanna, Anne Hathaway și Blake Lively probabil că ar fi ridicat nivelul acestei teme impresionante. Dar revenim și cu un mic top al celor mai nereușite ținute.

Foto: hepta.ro

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…