Andreea Leta ∙ May 4, 2022 ∙ 5 min read

MET Gala 2022 este subiectul săptămânii. Prima zi de luni din mai este întotdeauna dedicată celui mai mare eveniment fashion, care anul acesta a revenit cu o temă pe cât de fascinant, pe atât, din păcate, de puțin exploatată pe covorul roșu. Cu toate acestea, după ce am văzut toate pozele, ne-am putut alege preferatele, așa că iată cine ne-a plăcut și de ce: 

The Gilded Age

MET Gala 2022 a revenit cu una dintre cele mai frumoase teme ale tuturor timpurilor. The Gilded Age in the U.S. e un subiect extrem de vast, de permisiv și de bogat din punctul de vedere al elementelor decorative. Mai exact, această temă face referire la momentul dintre Războiul Civil și Primul Război Mondial. Perioada 1865-1914, în istoria Americii, a fost una de expansiune a tuturor industriilor, un moment exploziv pentru clasa privilegiată, care a început să-și etaleze cât se poate de complex succesul prin toate mijloacele, de la case, la, desigur, haine. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre invitați nu par să fi mizat pe un moodboard desprins din această perioadă glorioasă, apelând la diverse alte surse. 

MET Gala este acel eveniment la care, dacă ai norocul să primești invitație, trebuie să te asiguri că arăți perfect, în temă, original și cu mult bun gust. Rochia lui Marilyn Monroe e un element impresionant, cu siguranță, dar asta nu a transformat-o pe Kim Kardashian într-un icon al covorului roșu anul acesta. Ci dimpotrivă, ne-am convins odată pentru totdeauna că nu haina face pe om. Așa că am avut ocazia să observăm alte persoane, mai puțin celebre, dar mult mai inspirate. 

Cele mai bune ținute în temă

Volane, funde, flori, pene, broderii cu aplicații din perle sau strălucitoare, materiale care mai de care mai pretențioase în kilometri per croială – all in, cum ar spune un jucător de poker. Asta a însemnat the Gilded Age din punct de vedere vestimentar. 

Gemma Chan, Maisie Williams, Bella Hadid

Nu trebuie să îți pui un muzeu în cap, ci doar să apelezi la un stilist cu drag de studiu. Exact așa a fost lookul purtat de Gemma Chan, unul dintre favoritele noastre. Singurele nepotrivite erau sandalele, însă lookul este corect și foarte stylish. Alături de ea, pe poziții fruntașe se află Maisie Williams, cu unul dintre cele mai bune lookuri ale serii, și Bella Hadid, desprinsă parcă dintr-unul dintre serialele Netflix. 

Caroline Trentini, Laura Harrier, Emma Corrin

Lookuri mult mai aproape de sursă, au purtat Caroline Trentini, Laura Harrier și Emma Corrin, care ne-au adus puțin din aerul acelor vremuri, într-o manieră foarte stylish. 

Cele mai bune ținute post-Gilded Age

Blake Lively, Molly Sims
Michelle Yeoh, Miranda Kerr

Cele mai multe dintre clebrități au fost inspirate de perioada de glorie a Hollywoodului, astfel că am regăsit multe outfituri Old Hollywood, superbe, dealtfel. Blake Lively a fost una dintre cele mai spectaculoase apariții, într-o ținută pe care a schimbat-o din roz în turquoise printr-o mică intervenție din partea a 3 oameni. Lejer! Ceva mai puțin fast, dar nu mai puțină eleganță, au prezentat și Michelle Yeoh, Miranda Kerr și Molly Sims.

Eiza Gonzalez, Emma Stone, Hailey Bieber
Karlie Kloss, Carey Mulligan, Kate Moss

Apoi avem ansablul frumoaselor lebede mici, Emma Stone, Hailey Bieber și Eiza Gonzalez, care au mizat pe albul imaculat , strălucitor și plin de farmec, urmat de misterioasele ladies in black, Karlie Kloss, Carey Mulligan și Kate Moss

Boys, boys, boys

Lenny Kravitz, Stromae, Tom Ford

Dacă doamnele au preferat să scape de corsetul specific perioadei, Lenny Kravitz s-a încumetat să poarte unul la MET Gala 2022, într-un look excentric caracteristic. Stromae a purtat un costum ecosez cu o linie inspirată de sfârșitul secolului 19, însă adevăratul star la capitolul men on the red carpet, a fost, ca de obicei, Tom Ford, lordul absolut al rafinamentului. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Momente inedite ale vedetelor de la Paris Fashion Week: Andie MacDowell, Eva Longoria, Bella Hadid

Andie MacDowell și Eva Longoria au fost modele pentru o seară într-una dintre prezentările de la Paris Fashion…

Alist Designers boutique: Brandurile lunii octombrie

Luna aceasta ne bucurăm să avem alături de noi două nume pe care le îndrăgești de ceva timp…

Celebrity street style: Ținutele all black de la săptămânile modei

Cu Paris Fashion Week încă în desfășurare, facem o trecere în revistă a celor mai stylish ținute ale…

Jennifer Lopez devine imaginea unui brand de lenjerie intimă

La 53 de ani, Jennifer Lopez a fost aleasă imaginea unui cunoscut brand de lenjerie intimă. Astfel, vedeta…

Cher, apariție surprinzătoare la Săptămâna Modei de la Paris, în prezentarea Balmain

La 76 de ani, Cher arată încă senzațional și a dovedit-o încă o dată la prezentarea casei Balmain…

A început Săptămâna Modei de la Paris. Ce vedete au deschis parada eleganței din capitala Franței

Circuitul evenimentelor dedicate stilului continuă cu Săptămâna Modei de la Paris, care se derulează între 26 septembrie –…

Otter: Be cool, not cold! 

Texturi, nuanțe de pământ, layering și creativitate – acestea sunt elementele cheie ale noului anotimp. Sezonul rece ne…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano se încheie glorios cu încă un sezon plin de strălucire. O mulțime de…

O nouă ediție Romanian Jewelry Week, între 5-9 octombrie

O nouă ediție Romanian Jewelry Week are loc între 5-9 octombrie, în șase locații culturale din București. Expoziția…

Versiunea voastră REMIX-ată

Versiunea voastră REMIX-ată. Cum să faceți din sfârșitul verii un nou început interesant, cu dragoste pentru viața de…