Monica Cismaru ∙ January 26, 2024 ∙ 4 min read

Venim cu vești care vor trezi nostalgia fanilor celebrului serial Sex and the City, difuzat de HBO. Iconicul tutu purtat de personajul Carrie Bradshaw, interpretat de Sarah Jessica Parker, în genericul de început al serialului, va fi scos la licitație.

Se estimează că suma pentru care va fi vândută celebra ținută din Sex and the City, care a făcut istorie în televiziune și în modă va fi de 8000-12000 de dolari.

tutu carrie bradshaw

Sex and the City a fost un serial revoluționar nu doar prin scenariu, producție, jocul actoricesc și personajele reușite, ci și prin stilul afișat pe parcurs, care a devenit un al cincilea personaj principal, pe lângă consacratele Carrie, Miranda, Samantha și Charlotte. Stilista serialului a fost Patricia Field, cea care a adus un suflu nou garderobei serialelor de televiziune și a încântat și inspirat milioane de femei din întreaga lume. Acum, o ținută iconică, definitorie pentru perosnajul Carrie Bradshaw, are ocazia să facă parte din garderoba unui fan înrăit al serialului care a reinventat stilul.

tutu carrie bradshaw

Ca fapt divers, imaginile din genericul de început al serialului în care Carrie poartă tutu-ul roz aproape ca nu au fost alese de Darren Star, producătorul serialului. Se pare că planul era ca personajul Carrie să poarte o rochie Marc Jacobs, dar Sarah Jessica Parker i-a convins pe producători să rămână la alegerea ințială cu acest tutu în roz pal. ”A fost o decizie strălucită, deoarece, într-un fel, Carrie face un fel de balet prin viața ei din New York”, a spus Darren Star.

Tutu-ul de balerină a mai apărut apoi și într-unul dintre filmele Sex and the City, când Carrie face curat în garderoba ei imensă, asistată de celelalte trei prietene.

Ținuta iconică a fost descoperită de geniala Patricia Field, stilista serilalului, care a găsit piesa de îmbrăcăminte într-un magazin de reduceri din New York și a plătit pentru ea doar cinci dolari.

Rochia purtată de Prințesa Diana (stânga) și ținuta purtată de Grace Kelly

La licitația organizată de casa Julien’s Auctions vor mai fi scoase de la natfalină o rochie purtată de Sarah Jessica Parker – Carrie în sezonul trei al serialului Sex and the City, când ia prânzul cu Natasha, sotia lui Mr Big. În această scenă, Carrie poartă o rochie de șifon cu imprimeu de ziar, creată de John Galliano pentru Christian Dior.

De asemenea, la licitație va mai fi scoasă și o rochie cocktail, de catifea, creată de Catherine Walker, purtată de Prințesa Diana, estimată la 100 000 de dolari, dar și o rochie purtată de Grace Kelly când i-a cunoscut pe președintele și pe prima doamnă SUA – John F. Kennedy și Jackie Kennedy, al cărei preț este estimat la 60 000 de dolari, scrie People.

Licitația se intitulează “Unstoppable: Signature Styles of Iconic Women in Fashion” și este organizată în Beverly Hills. Casa de licitații deține unele dintre recorduri în materie de piese vestimentare care au aparținut unor celebrități, vândute la prețuri astronomice- amintim doar o rochie de-ale lui Marilyn Monroe, vândută pentry 4,8 milioane de dolari, dar și jacheta lui Michael Jackson, purtată în videoclipul Thriller, licitată pentru 1,8 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Related Posts

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Star Style: Dakota Johnson, la granița dintre Old Hollywood și neo-Glam

Cu toate că a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, numele ei a devenit cu adevărat sonor în urma…

The cowboy trend și piesele-cheie ale unui astfel de look 

O nouă tendință pare a luat cu asalt garderobele celebrităților internaționale. După ce Pharrell Williams a dat tonul…

Get the Look: Selena Gomez într-un outfit masculin cu un twist romantic 

Luna iubirii vine cu o mulțime de evenimente sau întâlniri tematice, pentru care nu e musai să porți…

MURMUR, brandul preferat al vedetelor de la Hollywood, lansează prima linie de lenjerie intimă

După mai bine de un deceniu de când aduce în prim-plan siluetele feminine prin colecții prêt-à-porter, MURMUR, renumitul…

Single and fabulous: Petrece Valentine’s Day ca în filme! 

Dacă ai citit acest titlu și ți-a venit în minte vocea Samanthei Jones din Sex and the City,…

Cinci idei de cadouri stylish pentru Valentine’s Day 

Mai sunt doar două zile până la sărbătoarea internațională a dragostei, pe care sprăm că o petreci cu…

Outfits of the week: Tendințele abordate de celebrități în această perioadă

După o serie de evenimente speciale, cum ar fi cele mai recente premiere de film și Premiile Grammy,…

Prințesa Diana, încă un ajutor în educația tinerilor

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au…

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style, o evoluție a clasicului, o explozie de creativitate…