Andreea Leta ∙ August 19, 2023 ∙ 5 min read

Capitala modei s-a mutat la Copenhaga. Dacă încă nu ai studiat situația, ne bucurăm să te punem la curent cu cele mai cool tendințe de la Copenhagen Fashion Week. Vei fi surprinsă peste măsură să descoperi că Parisul este so last season!

Zilele trecute s-a încheiat Copenhagen Fashion Week, o bucurie vizuală din toate punctele de vedere. Dacă tradiția a pus Parisul pe piedestalul absolut al modei, poate că e momentul să ne îndreptăm privirea spre ceva mai nou, mai excentric, și, poate, ceva mai autentic. Declarăm Copenhaga noua capitală a modei!

De foarte mult timp n-am mai văzut așa o bogăție în zona de street style. Ne referim, desigur, la combinațiile originale, pline de culoare și de farmec! Uită de clișeul nordic minimalist, nici nu se pune problema. Iată care sunt ținutele care n-ar trebui să lipsească din manualul niciunui stilist, prin opt tendințe pe care le-am surprins din fotografiile de la cea mai recentă ediție. 

Almost Barbie 

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

În urma fenomenului Barbie, filmul cu încasări record, e puțin probabil să mai găsești vreun colț populat de lume din care să lipsească rozul asociat celei mai celebre păpuși din lume. Nici Copenhagen Fashion Week n-a scăpat, dar nici nu s-a conformat. Barbie, dar nu chiar. Exact pe gustul nostru! 

Crazy Fuchsia 

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Pe de altă parte, nuanța aprinsă de roz a făcut furori printre iubitoarele de modă și aici. Fuchsia își menține poziția de top câștigată acum câteva sezoane, fie că este asociat cu negrul, în ținute de contrast, fie că este inserat în outfituri prin imprimeuri, fie că este purtat în stilul altui personaj de legendă, Carrie Bradshaw.

Hello, Red Flags!

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Jacheta supradimensionată roșie reprezintă una dintre surprizele de la Copenhaga. Atunci când vrei să scoți un look din anonimat, nu te feri să-l porți cu o astfel de piese, din (imitație) de piele sau din stofă. Iar dacă vrei să porți un look femme fatale, mizează pe un styling all red

Granny’s cardigan 

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Erai pe cale să uiți de șifonierul bunicii? Nu încă. Dar cu un twist.. ceva mai sexy!

Those 70s prints 

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Și dacă tot am ajuns la capitolul Retro, avem în moodboard și câteva inserții 70s. Cum altfel dacă nu printr-o serie de imprimeuri clasice, purtate, din nou, în asocieri inedite din punctul de vedere al stylingului. 

Feeling Blue 

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Fuchsia nu este singura nuanță care a atras privirile la Copenhagen Fashion Week. Albastrul face furori în ținute cu un aer fresh, datorat fie contrastului cu alb, fie tonurilor complementare care-l pun atât de bine în evidență.

Denim Forever

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Denimul are o revenire spectaculoasă în tendințe, de data aceasta într-o reinterpretare sofisticată, cu influențe glam, inspirat de moda anilor late 80s -eraly 90s. 

Oh my Shirt!

Copenhagen is the new Paris: Cele mai cool tendințe de la Fashion Week

Dacă ești adepta unui stil clasic, avem ceva special pentru tine. Cămașa redevine un it-item în acest sezon. Alege un model cu un tipar special în zona mânecilor, care pot fi bufante sau evazate, sau o textură delicată, asemănătoare dantelei. Optează pentru o nuanță pastel sau pentru alb, cu ajutorul cărora poți crea contraste sofisticate. 

Un alt detaliu foarte important care ne-a atras atenția, a fost tendința în ceea ce privește beauty look-urile. Pe cât de extravagante sunt ținutele, pe atât de naturale sunt machiajul și coafura. 

Sperăm să întâmpini toamna cu multă inspirație în ceea ce privește alegerile vestimentare. Îndrăznește să îți porți stilul autentic cu încredere, pentru a-ți pune în valoare personalitatea.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Gențile celebre, purtate de Grace Kelly, Sarah Jessica Parker sau Lady Di, în expoziția Art Safari Stars Edition

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A,…

Simone Rocha va crea următoarea colecție Jean Paul Gaultier Haute Couture 

Parisul va fi martorul unui show spectaculos în ianuarie 2023, atunci când colecția Jean Paul Gaultier Haute Couture…

Outfits of the week: Ținutele purtate de celebrități la evenimentele momentului

Săptămânile modei și o serie de alte evenimente au scoscelebritățile internaționale în lumina reflectoarelor din nou, iar noi,…

230 de designeri la Romanian Jewelry Week

La începutul lunii octombrie, are loc cea mai mare ediție Romanian Jewelry Week, cu participarea a peste 230…

Alist Designers boutique: Noile branduri care vor fi alături de noi în luna octombrie

Spațiul bine cunoscut de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru în proiectul care susține designerii români, te…

Cinci ținute care ne-au inspirat la lansarea noului număr Alist Magazine

De fapt, nu ne-am oprit doar la cinci ținute, am surprins șase stiluri diferite și am încercat să…

Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Anya Taylor-Joy sau Elle Macpherson conduc suita de vedete de la Săptămâna Modei de la Paris

Noua colecție de primăvară/ vară 2024 Dior a fost prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, în…

Milan Fashion Week: Street syle inspo – Tendințele din afara podiumului

Săptămânile modei înseamnă, pe lângă prezentarea celor mai noi creații ale caselor de renume, un extra show de…

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way din dorința de a susține puterea feminină la nivel internațional

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorindu-și să transmită glamour-ul și…

Milan Fashion Week: Colecțiile pe care trebuie să le vezi 

Săptămâna Modei de la Milano s-a încheiat, așa că facem o trecere în revistă a colecțiilor pe care…