Andreea Leta ∙ October 24, 2023 ∙ 4 min read

Ți s-a întâmplat vreodată să pierzi minute în șir în fața șifonierului și să nu-ți vină nicio idee? Toate am trecut, trecem și încă vom mai trece prin asta pentru că îmbrăcatul are un putenic substrat emoțional. Însă pentru acele momente în care ceasul ticăie în defavoarea ta, venim cu patru exemple de ținute pentru patru situații diferite. 

Înțelegi, cu siguranță, cât de frustrant poate fi să stai minute în șir în fața dulapului plin și să nu-ți vină nicio idee, dar ceasul să o ia razna și să învârtă acele din ce în ce mai repede. De ce se întâmplă asta? În primul rând, ai prea multe opțiuni. În al doilea rând, ritualul îmbrăcatului nu înseamnă doar acțiunea de a pune haine pe tine, ci presupune o previzualizare a propriei persoane, care, de multe ori, nu este cea reflectată în oglindă. Ce facem, totuși, în aceste cazuri? 

Se spune că less is more, iar situațiile în care trebuie să ieși pe grabă din casă, sunt chiar cele în care e ideal să aplici această regulă. Cu cât te bazezi mai repede cu instinct, cu atât mai bine. În plus, când ești pe fugă, nici n-ai timp să mentalizezi drama care începe cu „Eu n-am nimic de îmbrăcat..”. Tocmai pentru aceste momente ne-am gândit să îți venim în ajutor cu patru idei de ținute, pentru patru situații diferite în care ori n-ai timp să te gândești, ori nu știi cum să te mai îmbraci. 

Casual with a twist 

Ce să porț atunci când nu mai știi cu ce să te îmbraci
Bettina Looney

Un weekend getaway sau unul romantic în oraș… Cum să te mai îmbraci? Când pare că ai rămas fără opțiuni, îndrăznește să combini două registre din propria garderobă. Ce zici de o bluză oversized sau de un hanorac și se o pereche de pantaloni de costum, cu o pereche de pantofi kitten heel și vârf ascuțit sau cu pantofi sport albi? Arată stylish effortless și te inspiră în crearea mai multor astfel de combinații.

Office days 

Ce să porț atunci când nu mai știi cu ce să te îmbraci
Adriana Lima

Dacă locul de muncă îți impune o anumită ținută de care, uneori, simți că te-ai plictisit, fă o mică schimbare. Poartă o cămașă masculină extra lung sau cu manșete lungi, cu un costum clasic drept. Adaugă o pereche de botine sau de pantofi cu toc pentru a-i da un touch senzual și înlocuiește geanta de zi cu zi cu una mică pentru un plus de glam. 

Weekend party

Ce să porț atunci când nu mai știi cu ce să te îmbraci

Atunci când simți nevoia unui artificiu de styling, îndrăznește să faci un gest care pare desprins din filme, dar care funcțonează atât de bine în realitate. Ce spui de romantica fundă prinsă în păr? Cum, nu ai o fundă? Nu-i problemă! O poți crea foarte simplu dintr-o eșarfă pe care o lași să danseze permanent pe lângă tine. În rest, un pulover sau o cămașă, o pereche de jeanși, un colier din perle și o pereche de pantofi cu toc, creează ansamblul perfect pentru un party de weekend. 

Night out

Ce să porț atunci când nu mai știi cu ce să te îmbraci
Nine d Urso

Pentru un look de seară interesant, combină un sacou negru scurt sau clasic, cu o rochie midi și cu o pereche de pantofi cu toc. Adaugă o pereche de șosete fine pentru a da un touch de podium outfitului tău, schimbându-l astfel dintr-unul ultra clasic, într-unul de revistă! Ascortează-l cu o geantă de mici dimensiuni sau cu un clutch pentru un plus de glam.

Foto: hepta.ro 

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…