Andreea Leta ∙ November 25, 2020 ∙ 4 min read

Raluca Văleanu şi Ioana Vlăsceanu, fondatoarele Antante Design, ne-au acordat un interviu în care ne-au spus povestea brandului lor, care ne este alături la Alist Designers Boutique în perioada noiembrie-decembrie. Iată ce lucruri interesante am aflat: 

Cum a luat naștere acest proiect? Care au fost pașii pentru prima colecție? 

AnTanTe Design, un concept 100% românesc, conturat de Raluca Văleanu şi Ioana Vlăsceanu în 2009, se evidenţiază prin obiecte vestimentare unicat sau în serii foarte mici, create în atelierul din Bucureşti şi pictate manual. Brandul se defineşte azi ca un concept foarte complex şi cu un stil uşor recognoscibil. Un AnTanTe bine definit, curajos, inedit, artistic, atipic, îndrăzneţ, dar pe alocuri naiv, unic şi cu personalitate. Fiecare din aceste atribute se regăseşte în ţinutele propuse de  noi şi vă invităm cu mare drag sa le vedeţi îndeaproape, să vă îndrăgostiţi şi voi de ele şi sa le purtaţi cu mare drag! AnTanTe Design pune accentul pe ţinute vestimentare care spun povestea şi arată personalitatea celei/celui care le poartă! AnTanTe Design, aşa cum inspiră şi numele, este un concept efervescent care s-a dezvoltat şi reinventat în fiecare an şi este dovada că prin pasiune, creativitate şi implicare 200% se poate construi um concept vestimentar care iese din tipare.

Prima colecţie a fost una timidă cu modele simple, doar de topuri şi rochii din bumbac, bineinteles pictate manual. Au fost atât de apreciate de public încat am prins curaj şi azi, dupa 11 ani, suntem mândre că orice articol Antante Design este uşor recunoscut de publicul nostru, iar colecţiile sunt foarte aşteptate de cliente.

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care vă bazați atunci când pregătești o colecție? 

Este greu să numim 3 surse de inspiraţie, cred că este mai degrabă vorba de un întreg context care ne inspiră. Cumva, o dată la 6 luni, traducem sub forma unei colecţii mixul de idei, emoţii, imagini de care ne-am bucurat călătorind, citind o carte sau urmărind un film. In general sunt lucrurile mărunte care îţi stimulează creativitatea şi te inspiră. Bineînteles că suntem la curent şi urmărim trendurile modei internaţionale la care de altfel încercăm să ne raportăm şi să le integrăm în estetica brandului nostru, adaptându-le la personalitatea Antante Design.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Clienta ideală Antante Design este femeia cu personalitate, care are curajul să se exprime prin stilul ei, să poarte culoare, căreia nu îi este frică să iasă din tipare şi care are curajul să îşi exprime emoţiile. Suntem bucuroase că de cele mai multe ori, o dată ce ai purtat un AntanTe, cu siguranţă vei vrea şi altele.

Cum vedeți schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările? 

In contextul actual este evident că moda şi-a pierdut cumva din ce însemna înainte şi se adaptează la prezent. Modul de viaţă al întregii planete s-a schimbat radical în ultimul an, reducându-se drastic contextele în care industria modei ar fi putut fi relevantă. Ceea ce alegem să purtăm nu mai are legatură atât de mare cu cei din jur, cu publicul personal, ci mai mult cu noi înşine. In ideea că nu ne mai îmbrăcăm neapărat să impresionăm, ci ne îmbrăcăm să ne simţim noi bine. Cred că în momentul de faţă lumea alege în general piese confortabile sau care le oferă o stare de bine, un fel de “Comfort Fashion”

Antante Design este un brand care transmite emoţie şi ne bucurăm ca şi în această perioadă am rămas printre alegerile clientelor noastre. Feedbackurile pline de entuziasm pe care le primim de la cliente ne fac să ne bucurăm nespus că putem face fericite atâtea persoane mai ales în contextul actual.

Ce îmi puteți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Pentru că este un proiect atât de drag nouă, din care suntem mândre să facem parte, am pregătit mai multe surprize pentru perioada în care ne găsiţi la A List Designers Boutique. În luna noiembrie vă puteţi bucura de cea mai recentă colecţie Antante Design, intitulată “Eutopia” şi de articole special create exclusiv pentru acest proiect, pe care clientele noastre le găsesc doar în Bucuresti Mall Vitan în această perioadă. Iar în luna decembrie nu putea să lipsească colecţia de Crăciun, când vom fi prezente cu articole pentru întreaga familie.

Alături de noi la Alist Designers boutique, proiectul prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…