Andreea Leta ∙ January 25, 2021 ∙ 4 min read

Alist Designers boutique: Alegerea fashion editorului - 5 piese de inspirație vintage

Alist Designers boutique te așteaptă până pe 31 martie cu o selecție superbă de desgineri, printre piesele cărora am găsit săptămâna aceasta 5 de inspirație vintage, care mi-au atins unul dintre cele mai sensibile puncte atunci când vine vorba de estetică. 

Alist Designers boutique este ocazia perfectă de a-i cunoaște pe designerii și pe producătorii locali, mulți dintre ei fiind personal în magazin, gata să îți împărtășească puțin din povestea lor. Despre povești vorbim și astăzi întrucât am făcut o selecție de 5 piese care m-au dus cu gândul la una dintre marile mele inspirații estetice: Vintage. 

Ador piesele vechi pentru că mă transpun într-un univers pe care nu îl cunosc decât din cărți și prin prisma lucrăturii impresionante a fiecărui obiect care-mi cade în mână. Fie că vorbim despre haine, piese de mobilier, veselă, obiecte de uz casnic, sunt întotdeauna surprinsă și impresionată de atenția la detalii caracteristică secolului trecut. Într-un fel, ceea ce simt că ne lipsește astăzi este dispoziția de a acorda timp și atenție unor lucruri care fac diferența. De muncit, muncim toți, la fel de mult cum se muncea și pe atunci. Însă atunci când instrumentul tău e un obiect extrem de frumos decorat, parcă ai alt drag și spor! Dar să ne întoarcem la haine: 

Mătasea care te îmbrățișează

Oh Kimono

Îmi plac mult filmele clasice, din anii’30-’40. Iar unul dintre marile motive ar fi chiar garderoba doamnelor, care mai tot timpul apar într-o scenă de interior, îmbrăcate într-un kimono sau într-un halat din mătase. Mă duc imediat cu gândul la Paul Poiret și la influențele exotice în moda europeană. Ceva de vis, din toate punctele de vedere, dar mai ales senzorial! Așa am pus ochii pe o piesă din colecția celor de la Oh Kimono, desigur!

Decor, cât mai mult decor

Irina Akkaya

În colecția Irinei Akkaya am găsit o jachetă care mi-a amintit de câteva piese bogate din brocart pe care le-am văzut prin muzee, în galeriile de costume. Nu port printuri, însă dacă vorbim despre un material care echivalează cu o operă de artă, nu pot rezista.

Argintul viu

Luviane

Am amintit de atenția la detalii pe care oamenii o acordau, pe vremuri, oricărui lucru din jurul lor. Nu era ignorată nici zona mistică, așa că investeau destul de mult în talismane și obiecte de cult, de asemenea. Eu am găsit la Luviane un inel în care se ascunde mireasma unui parfum solid. Ce poate fi mai magic de atât? Mai ales că are și alura vintage.

Unde-mi țin comorile

Izabela Măndoiu

Acum vreo 2 ani, un prieten era la Amsterdam în muzeul genților, ușor exasperat de situația în care fusese „târât”, citez. L-am rugat să îmi trimită și mie câteva poze pentru că nu am reușit încă să ajung acolo. Am primit vreo 200, spre marele meu extaz, toate cu niște piese incredibil de frumos lucrate, manual, evident. Bocceluțele din colecția Izabelei Măndoiu mi-a amintit foarte tare de câteva dintre piesele din secolul 18. 

Un clasic modern, totuși

Traces of Heels

Nu știu cum sunteți voi, dar mie, sincer, îmi e cam mila să port niște pantofi foarte vechi. Mă uit la ei și simt că le fac rău dacă îi port. Drama Queen, așa-i? Tocmai de asta ador pantofii produși astăzi, creați după tiparul pantofilor care au pus femeia pe piedestalul eleganței supreme. Mă refer, de exemplu, la o pereche de stiletto, cu efectul pantofilor pe care îi vedem prin filmele anilor ’50, iar la Traces of Heels am găsit o astfel de pereche.

Alături de noi în proiectul Alist Designers boutique, prezentat de Mastercard, se află și partenerii de la București Mall Vitan. Te așteptăm aici!

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…