Andreea Leta ∙ May 7, 2021 ∙ 4 min read

Alist Designers boutique: 5 rochii albe și cum să le îngrijești sustenabil

Rochia albă este un fashion statement la fel de puternic precum the little black dress. Îți propunem 5 piese create de designerii români de la Alist Designers boutique, pe care le poți purta primăvara aceasta în multiple combinații. În plus, pentru că vorbim despre alb, simbolul absolut al prospețimii și curățeniei, Electrolux, noul nostru partener de proiect, ne învață cum putem face lucrurile să dureze, prin campania ce are sustenabilitatea ca subiect principal, Make it last. 

Rochia albă, asociată mult timp mireselor, este piesa care atrage toate privirile prin strălucire, prospețime și prin aerul boem pe care i-l dă celei care o poartă. De un romantism aparte, rochia albă este perfectă atât pentru outfiturile relaxate, de weekend sau de vacanță, însă poate fi purtată și la birou, mai ales dacă alegi un model cu o croială dreaptă, în linii simple. 

Alist Designers boutique: 5 rochii albe de primăvară

Izabela Măndoiu

Noi am făcut o vizită la Alist Designers boutique și am ales 5 piese pentru tema noastră de astăzi: prima care ne-a atras atenția a fost rochia din colecția Izabelei Măndoiu, din pânză, cu inserții delicate din dantelă. Ne-a dus imediat cu gândul la Sânziene, personajele din mitologia română care au fascinat marii autori și culegătorii de texte. Propunerea noastră de styling este aceea de zeiță urbană, în care poți îmbina povestea cu elemente sport, contemporane. În același basm ne-am imaginat și rochia celor de la Atelier Merci, datorită voalului cu broderie delicată și a mânecilor evazate, perfecte pentru un dans în jurul focului.

Alist Designers boutique: 5 rochii albe de primăvară

Atelier Merci

Larisa Dragna vine cu o propunere de rochie mini, cu volane și jabou, pe care, de asemenea, o poți integra în filmul zânelor, dar pe care o poți reinterpreta și printr-o ținută inspirată de costumele de tenis de la începutul istoriei unuia dintre cele mai iubite sporturi din lume. 

Alist Designers boutique: 5 rochii albe de primăvară

Larisa Dragna

În colecția celor de la Antante am găsit o rochie care, de asemenea, ne-a amintit de o altă eră, care nu și-a pierdut farmecul, ba chiar devine din an în an o referință din ce în ce mai puternică: 80s. Mânecile bufante și printul grafic, cu buline mici, delicate, completate de o panglică neagră ce marchează talia, este varianta perfectă pentru cele care, oricât și-ar dori să poarte o rochie albă, adoră negrul în egală măsură. 

Alist Designers boutique: 5 rochii albe de primăvară

Antante

Dacă nu ești totusi o fire excesiv de romantică, Gabriela Atanasov a pregătit o rochie-cămașă cu pictură manuală, ce vorbește despre feminitate. O poți integra atât în ținutele office, cât și în cele casual, de plimbare. 

Alist Designers boutique: 5 rochii albe de primăvară

Gabriela Atanasiu

Make it last: Fă albul să dureze

Pentru că vorbim despre fashion statement-ul pe care îl reprezintă rochia albă, ne-am gândit la cum fiecare dintre noi visează să își păstreze piesele preferate cât mai mult timp. Consumul de haine este un subiect extrem de important, dezvoltat din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Anual, tone de haine sunt aruncate inutil, lucru care are un efect extrem de dăunător asupra mediului. Campania Make it last a celor de la Electrolux are scopul de a educa și de a inspira oamenii să acorde o importanță deosebită felului în care îngrijesc hainele, într-un mod sustenabil. 

Mașinile de spălat și uscătoarele PerfectCare, înzestrate cu tehnologii performante, au fost concepute pentru a reduce consumul de apă și de energie, și pentru a face lucrurile să dureze. De exemplu, pentru tendința ce vizează rochia albă, sunt esențiale funcțiile ColourCare, care păstrează strălucirea, UltraCare, specială pentru țesături fine, SteamCare, cu rolul de a menține eleganța, și SensiCare, care spală cu grijă hainele de zi cu zi. De asemenea, consumul de detergent este un subiect sensibil, tratat prin funcția inteligentă AutoDose, ce te ajută să dozezi automat cantitatea potrivită de detergent și balsam. Prea mult detergent poate decolora hainele, iar prea puțin detergent poate oferi hainelor o nuanță de gri, ceea ce nu ne dorim, mai ales în cazul albului!

Alist Designers boutique: 5 rochii albe și cum să le îngrijești sustenabil

PerfectCare900

Alături de noi în proiectul Alist Designers boutique, sunt partenerii noștri de la București Mall Vitan și Electrolux. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…