Andreea Leta ∙ March 19, 2023 ∙ 3 min read

Când încă imaginile de publicitate și revistele par să opteze pentru siluete atletice elongate, pe scurt, pentru supermodele, poate fi ușor frustrant să fii o mignonă cu forme, chiar dacă, în realitate, mai ales în România, fizionomia femeilor tinde să fie mai degrabă așa. Însă adevărul e că nu e imposibil să arăți impecabil dacă folosești câteva trucuri și reguli care să te ajute să obții proporția corectă, iar rezultatul poate fi unul incredibil de feminin și de sezual. 

Gândește-te la celebrități precum Salma Hayek, Vanessa Hudgens sau Reese Witherspoon. Iată care sunt cinci dintre cele mai importante tips&tricks pe care stiliștii le folosesc în cazul siluetelor short&curvy: 

În primul rând, e foarte important ca hainele să fie măsura ta. În special topurile sunt alese cu o măsură sau chiar două mai mari de către femeile mignone cu forme, în încercarea de a ascunde volume din zona brațelor, a sânilor sau a abdomenului. Ei bine, încetează să mai faci asta dacă vrei să obții o imagine armonioasă a trupului tău, pe care te sfătuiesc să îl accepți exact așa cum este. Natura nu prea greșește, trebuie doar să-l pui în valoare! Ai robdare cu tine și probează oricâte haine e nevoie până când le găsești pe cele care ți se potrivesc cu adevărat. 

Decolteul în V și umerii structurați ajută la efectul de alungire a siluetei pe care mignonele îl caută. Volumul din zona sânilor va fi perfect aromizat de un sacou cu umerii bine conturați, iar decoletul în V va alungi perfect linia gâtului, punând în accentul pe chipul și pe decolteul tău deopotrivă. 

Talia marcată este un must-wear întotdeauna în cazul unei femei cu forme. Legendara silueta-clepsidră este efectul pe care îl căutăm pentru a sublinia senzualitatea trupului și pentru a genera proporția atât de importantă. Optează pentru pantalonii cu talie înaltă, pentru o rochie cu un cordon în talie, pentru o cămașă purtată cu o curea în talie ș.a.m.d. 

Tăietura 3/4 este un alt truc important atunci când vorbim despre o siluetă petite. Fie că vorbim despre o rochie,o fustă sau o pereche de pantaloni (jeans, pantaloni din stofă etc), gleznele la vedere generează vizual alungirea și subțierea acestora, care contribuie la elongarea întregului look. 

Optează pentru accesorii delicate mai degrabă decât pentru piese încărcate, supradimensionate, care vor aglomera diverse zone ale siluetei. Evită colierele masive la baza gâtului, cerceii care par să aglomereze partea de sus a ținutei, gențile mult prea mari care adaugă volum ansamblului și mizează pe farmecul pieselor din metale prețioase de mici dimensiuni, pe coliere lungi subțiri și pe gențile de mână sau de umăr de dimensiuni medii. 

5 reguli vestimentare de care să ții cont dacă ești mignonă cu forme
Rochie Couture de Marie, 440 lei; Sacou Monarh design, 900 lei; Top Muna, 180 lei; Pantaloni Izabela Măndoiu, 350 lei

Foto: PR, hepta.ro

Related Posts

The Grand Avenue: Denim & Red notes 

Noul sezon propune o abordare senzuală a tendințelor specifice sfârșitului decadei optzeciste și începutul anilor ’90, era de…

Rochiile de inspirație antică, din nou în tendințe

Seara trecută a avut loc evenimentul Fashion Trust U.S. Awards 2023, o gală menită să susțină, să creeze…

Designerul Jeremy Scott părăsește casa Moschino

Designerul american Jeremy Scott (47 de ani) părăsește funcția de director de creație al casei Moschino, după 10…

Impresionantele ținute de scenă ale lui Taylor Swift pentru turneul ”Eras”

Cele mai mari case de modă semnează garderoba de scenă a lui Taylor Swift pentru proaspătul demarat turneu…

Street Style Trend Report: Ținute în tonuri de beige și negru

Tendințele momentului vorbesc despre un nou contrast de zile mari: cu ocazia săptămânilor modei încheiate recent, am observat…

Best outfits of the week: Inspirație de la celebritățile internaționale

Sătpmâna a debutat fabulos cu decernarea Premiilor Oscar, așa că zilele acestea cu siguranță te-ai bucurat de multă…

Supermodelul Emily Ratajkowski este imaginea noii campanii Jenny Fairy

Bonjour! Întâmpinăm cele mai noi tendințe pentru sezonul acesta cu Emily Ratajkowski și CCC! Campania cu supermodelul anunță…

Pamela Anderson, Naomi Campbell și DJ Khaled, pe podium la Miami, în prezentarea Boss

Pamela Anderson, DJ Khaled și Naomi Campbell au fost starurile prezentării Hugo Boss de la Miami Casa de…

VIDEO: În culisele ședinței foto pentru coperta A List Magazine nr. 26 

Când vine vorba de a transforma un look, Alexia Eram le poate da clasă multor modele. Cu multiple…

Descoperă noua colecție C&A Denim

Noua colecție C&A Denim este compusă din piese pentru femei și bărbăți, din care fiecare își poate alege…