Andreea Leta ∙ May 13, 2020 ∙ 3 min read

Dacă tot am petrecut ceva timp acasă, în izolare, unde, pe lângă numeroase activități creative și, evident, taskurile de la birou, am avut ocazia să reflectăm și să acordăm atenție propriei persoane, așa că poate ar fi bine acum să tragem linie și să vedem ce am învățat în cele peste două luni. Mai mult ca oricând am văzut cât de importantă este sănătatea: corpul, mintea, mediul și tot ce poate să ne asigure bunăstarea. Așadar, am revăzut colecțiile din sezonul acesta și iată ce lecții din izolare am reușit să transpunem prin tendințele SS20: 

Protect your body

Loewe, Alberta Ferretti, Chloe

Îmbrăcămintea de vară nu trebuie să fie cea mai „dezbrăcată”. Acesta este doar un mit care, odată cu încălzirea globală, a devenit extrem de nociv. Secretul hainelor de vară perfecte stă în materialele naturale, cu proprietăți termice, pe care alegi să le porți, și în croielile ample. Există un foarte bun motiv pentru care arhetipul călătorului în deșert are întotdeauna trupul foarte bine acoperit. Îți va fi mult mai cald dacă alegi să îți expui direct la soare pielea, decât dacă o protejezi aegând, de exemplu, o rochie cu mânecă lungă, extrem de vaporoasă, din mătase sau din pânză. Nu uita nici de SPF!

Less is more

Helmut Lang, Boss, MSGM

Nu îți trebuie prea mult pentru a fi sofisticată. Știam asta și înainte, dar acum, că a trebuit să renunțăm la mai toate artificiile și podoabele, ne-am convins de-a binelea. Iar dacă alegi și un outfit monocrom, alb, imaculat, e și mai bine! Completează-l cu strictul necesar, precum o pereche de ochelari de soare și o geantă.

Nu trebuie să uităm de ajutorul și de efortul pe care cei în uniformă albă l-au acordat omenirii, deci acesta poate fi un mijloc modest de a le mulțumi. 

Take it easy

Brandon Maxwell, Ermanno Scervino, Sportmax

Take it easy! Chiar și la birou pentru că acolo, oricât de serioasă ar fi treaba, ești tot printre oameni, cu nevoi, dorințe și trăiri exact ca ale tale. Pe podiumuri, înainte ca orice pericol să poată fi prefigurat, am văzut numeroase ținute office extrem de relaxate, chic și foarte feminine. Pantalonii scurți înlocuiesc fustele-creion sau pantalonii-țigaretă, sacourile au scăpat de pense, sunt drepte și permit libertate de mișcare, iar cromatica sobră s-a transformat într-o gamă lejeră de alb, pasteluri și ale nuanțe boeme. 

In the name of Mother Nautre 

Dolce&Gabbana, Ermanno Scervino, Marni

În timp ce oamenii stăteau acasă, canalele Veneției au fost revizitate de delfini, după aproximativ 70 de ani, iar în parcurile în care nu am avut acces până acum, domnește liniștea, armonia și forța inegalabilă a naturii, care a făcut chiar și aerul din orașele supraaglomerate să fie respirabil. Imaginea grădinilor sălbatice sau a cadrelor tropicale se întoarce prin nuanțe puternice de verde, fiind ilustrate prin printuri botanice diverse, de la flori delicate, la frunze exotice. 

Sustainable, sustainable, sustainable

Dior, Oscar De La Renta, Simone Rocha

Acesta este cuvântul care va trebui să îți stea pe buze și în minte de acum înainte. Este foarte important să avem grijă de mediu și să trecem de la consumul cantitativ la cel calitativ, sustenabil. Astfel, data viitoare când îți vine să pornești într-o sesiune de shopping, fie ea și online, gândește-te de două ori dacă îți trebuie cu adevărat, reorganizează-ți garderoba și reorientează-te spre texturi cât mai naturale. După ce vei fi terminat cu aceste piese, le poți duce la un centru de recilare, în care fibra lor va fi refolosită pentru noi obiecte vestimentare. 

Foto: Hepta

Related Posts

Trendul de fashion care domină această vară: Coastal Grandma

Coastal Grandma este trendul verii în materie de fashion: nu, nu trebuie să fii o bunică simpatică să…

Alist Designers Boutique: Brandurile lunii iulie pe care le găsești aici

Iulie aduce la Alist Designers boutique două branduri deosebite, pe care nu trebuie să le ratezi. Exclusives și…

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…