Andreea Leta ∙ May 13, 2020 ∙ 3 min read

Dacă tot am petrecut ceva timp acasă, în izolare, unde, pe lângă numeroase activități creative și, evident, taskurile de la birou, am avut ocazia să reflectăm și să acordăm atenție propriei persoane, așa că poate ar fi bine acum să tragem linie și să vedem ce am învățat în cele peste două luni. Mai mult ca oricând am văzut cât de importantă este sănătatea: corpul, mintea, mediul și tot ce poate să ne asigure bunăstarea. Așadar, am revăzut colecțiile din sezonul acesta și iată ce lecții din izolare am reușit să transpunem prin tendințele SS20: 

Protect your body

Loewe, Alberta Ferretti, Chloe

Îmbrăcămintea de vară nu trebuie să fie cea mai „dezbrăcată”. Acesta este doar un mit care, odată cu încălzirea globală, a devenit extrem de nociv. Secretul hainelor de vară perfecte stă în materialele naturale, cu proprietăți termice, pe care alegi să le porți, și în croielile ample. Există un foarte bun motiv pentru care arhetipul călătorului în deșert are întotdeauna trupul foarte bine acoperit. Îți va fi mult mai cald dacă alegi să îți expui direct la soare pielea, decât dacă o protejezi aegând, de exemplu, o rochie cu mânecă lungă, extrem de vaporoasă, din mătase sau din pânză. Nu uita nici de SPF!

Less is more

Helmut Lang, Boss, MSGM

Nu îți trebuie prea mult pentru a fi sofisticată. Știam asta și înainte, dar acum, că a trebuit să renunțăm la mai toate artificiile și podoabele, ne-am convins de-a binelea. Iar dacă alegi și un outfit monocrom, alb, imaculat, e și mai bine! Completează-l cu strictul necesar, precum o pereche de ochelari de soare și o geantă.

Nu trebuie să uităm de ajutorul și de efortul pe care cei în uniformă albă l-au acordat omenirii, deci acesta poate fi un mijloc modest de a le mulțumi. 

Take it easy

Brandon Maxwell, Ermanno Scervino, Sportmax

Take it easy! Chiar și la birou pentru că acolo, oricât de serioasă ar fi treaba, ești tot printre oameni, cu nevoi, dorințe și trăiri exact ca ale tale. Pe podiumuri, înainte ca orice pericol să poată fi prefigurat, am văzut numeroase ținute office extrem de relaxate, chic și foarte feminine. Pantalonii scurți înlocuiesc fustele-creion sau pantalonii-țigaretă, sacourile au scăpat de pense, sunt drepte și permit libertate de mișcare, iar cromatica sobră s-a transformat într-o gamă lejeră de alb, pasteluri și ale nuanțe boeme. 

In the name of Mother Nautre 

Dolce&Gabbana, Ermanno Scervino, Marni

În timp ce oamenii stăteau acasă, canalele Veneției au fost revizitate de delfini, după aproximativ 70 de ani, iar în parcurile în care nu am avut acces până acum, domnește liniștea, armonia și forța inegalabilă a naturii, care a făcut chiar și aerul din orașele supraaglomerate să fie respirabil. Imaginea grădinilor sălbatice sau a cadrelor tropicale se întoarce prin nuanțe puternice de verde, fiind ilustrate prin printuri botanice diverse, de la flori delicate, la frunze exotice. 

Sustainable, sustainable, sustainable

Dior, Oscar De La Renta, Simone Rocha

Acesta este cuvântul care va trebui să îți stea pe buze și în minte de acum înainte. Este foarte important să avem grijă de mediu și să trecem de la consumul cantitativ la cel calitativ, sustenabil. Astfel, data viitoare când îți vine să pornești într-o sesiune de shopping, fie ea și online, gândește-te de două ori dacă îți trebuie cu adevărat, reorganizează-ți garderoba și reorientează-te spre texturi cât mai naturale. După ce vei fi terminat cu aceste piese, le poți duce la un centru de recilare, în care fibra lor va fi refolosită pentru noi obiecte vestimentare. 

Foto: Hepta

Related Posts

Alist Designers boutique: Monq, brandul dedicat femeii moderne și spiritului ei autentic

În bine cunoscutul spațiu de la parterul București Mall Vitan, luna aceasta este un brand care a readus…

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…