Fashion de acasă: 10 pași prin care să îți reorganizezi garderoba

Pentru că zilele astea vom petrece mai mult timp pe acasă, nu înseamnă că trebuie să neglijăm tocmai capitolul Fashion. Dimpotrivă, hainele merită atenție pentru că, în primul rând, îți pot da o stare foarte bună, iar în al doilea rând, la un moment dat, ne vom relua activitățile din afară. Iar ăsta ar putea fi momentul în care am putea face chiar o schimbare într-ale lookului. 

Te-ai gândit vreodată că ți-ai dori să faci o schimbare de imagine, dar nu ai avut timp? Una dintre părțile bune ale statului acasă este chiar timpul, așa că acum e momentul să îți reorganizezi și să îți revizuiești garderoba, iar noi am avem 10 pași prin care poți face asta într-un mod foarte util: 

  1. Golește șifonierul. Chiar dacă pare obositor și solicitant, acest prim pas te va ajuta să îți revezi toate piesele. Cu siguranță că, undeva, într-un colțișor mic din stânga, e o curea pe care ai vrut să o porți la un moment dat și nu ai găsit-o 
  2. Pune toate piesele pe categorii. Acest lucru te va ajuta să îți dai seama câte tricouri, câte fuste, câte maiuri, câte… orice ai în garderobă, așa că, data viitoare când faci shopping, poate te gândești de două ori dacă îți trebuie ceva sau nu. 
  3. Probează. E foarte important să îți probezi hainele, mai ales pe cele pe care nu le-ai purtat de multă vreme. Astfel, vei observa atât dacă încă îți mai vin bine, dar și dacă se mai potrivesc stilului tău actual. 
  4. Încearcă noi combinații și fă-ți poze din mai multe unghiuri ca să vezi cât de bine e să aduci un suflu nou pieselor pe care le porți de multă vreme. Joaca de-a stilistul este și mai fun cu un playlist cool! 
  5. Pune deoparte tot ce nu ți se mai potrivește. 
  6. Reciclează. Nu te grăbi neapărat să arunci, asta dacă piesele vizate nu sunt foarte deteriorate, dar chiar și așa, interesează-te care este cel mai apropiat punct de colectare a bumbacului (de exemplu, în magazinele H&M și Intimissimi, poți recicla piese care ajută brandurile să producă noi colecții din astfel de materiale). 
  7. Donează. Oricât de mult ți-ar plăcea o piesă, dacă nu îți mai vine bine, gândește-te că e mult mai util să o dai altcuiva să o poarte. Poate chiar cuiva care are nevoie de ea. Te vei simți excelent după acest mic gest!Nu știm dacă e adevărat că o piesă nepurtată de 3 ani, nu va mai fi niciodată purtată, dar probabilitatea este, într-adevăr, destul de mică. 
  8. Pune la spălat. Chiar dacă nu au fost purtate, pentru a proteja fibrele, hainele trebuie spălate frecvent pentru a menține întregul dressing fresh. 
  9. Organizează-ți garderoba cromatic. Astfel, nu numai că te vei duce direct la culoarea la care te-ai gândit, dar și în cazul combinațiilor, îți va fi mult mai ușor să cauți piesele știind exact din ce categorie să le iei. 
  10. Fă o listă cu tot ce crezi că îți trebuie. Astfel, vei evita excesul și te asiguri că de aici înainte chiar nu îți lipsește nimic pentru a avea cele mai tari look-uri. În perioada aceasta încurajăm shoppingul online. Aruncă un ochi și la ce fac designerii sau producătorii români, cu siguranță vei găsi câteva piese statement și, astfel, îi vei ajuta și pe ei să își mențină business-ul activ cât mai mult timp. 

Foto: Hepta