Doctorul care a ajutat-o pe Adele să slăbească dezvăluie secretul din spatele transformării spectaculoase a cântăreței

adele slabit

Dr. Dominique Fradin-Read, medicul care stă în spatele transformării spectaculoase a lui Adele, oferă amănunte despre procesul prin care artista a reușit să slăbească câteva zeci de kilograme și să ajungă, astfel, de nerecunoscut.

Dr. Dominique Fradin-Read este fondatoarea clincii de wellness și anti-îmbatranire VitaLifeMD din Los Angeles și cea care a ajutat-o pe Adele să se redescopere și să-și schimbe înfățișarea. Procesul spectaculos prin care a trecut Adele a atras multe comentarii și speculații, dar medicul care stă în spatele transformării ei spune că secretul stă în dietă, sport, dar, mai ales, în adaptarea fiecărui program de slăbire pentru fiecare individ în parte.

adele slabit

Adele 

Întotdeauna încep prin a le spune pacienților mei că, atunci când vine vorba de slăbire, dietele și sportul nu sunt suficiente, în majoritatea cazurilor. De aceea, mulți oameni care apelează la noi au încercat mai întâi să slăbească, unii au reușit, dar au pus la loc ceea ce reușiseră să dea jos și poate să se îngrașe chiar mai mult. Pentru o slăbire cu efecte de durată, trebuie să privim individul în ansamblu. Verificăm metabolismul – dacă pacientul a dezvoltat o rezistență la insulină, verificăm hormonii – un factor important în câștigarea în greutate, mai ales la menopauză. Ne uităm la nivelul tiroidei și la cel de cortizol și cercetăm și obiceiurile pacientului. De ce majoritatea reușesc să urmeze o rutină alimentară corectă în timpul zilei și seara uită tot ce și-au propus? Evaluăm nivelul de stres și durata și calitatea somnului. Vorbim despre dispozițiile emoționale și despre sănătatea mentală. Când toate aceste elemente au fost trecute în revistă, atunci putem concepe o dietă personalizată și putem recomanda exercițiile fizice necesare pentru a obține cele mai bune rezultate”, spune Dr. Dominique Fradin-Read.

Dr. Dominique Fradin-Read

Dr. Dominique Fradin-Read

În tratarea pacienților, punem la bătaie întregul arsenal terapeutic de care dispunem și începem cu abordări firești și cu schimbarea stilului de viață, prescriem vitamine și suplimente, vizăm reechilibrarea hormonală și, în final, prescriem medicamente potrivite fiecărui pacient în parte”, adaugă Dr Fradin-Read. Medicul care ajutat-o pe Adele să slăbească este adepta dietei mediteraneene și prescrie planuri alimentare care vizează atingerea și păstrarea echilibrului în ansamblu. ”Încerc să compun o imagine cât mai clară a farfuriei ideale, care trebuie să conțină următoarele elemente: două treimi din farfurie ar trebui ocupate de legumele verzi, o treime – de proteine de calitate și restul este rezervat carbohidraților. Iar pe deasupra, niște grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, de avocado sau de nuci”, mai spune medicul.

Foto: Hepta, Instagram, vitalifemd.com

Categorii Lifestyle