Cum arată locuința Margheritei Missoni, moștenitoarea casei de modă italiene cu același nume

margherita missoni casa

Margherita Missoni (37 de ani) este moștenitoarea imperiului de modă Missoni, fondat de bunica ei, Rossita Missoni, în 1953. Casa Margheritei este în ton cu stilul consacrat de Missoni – un mix flamboaiant de imprimeuri și de culori. Margherita Missoni locuiește în orașul Varese, cel în care bunicii ei au fondat brandul de modă, situat la câteva zeci de kilometri nord de Milano.

”Am rădăcini adânci aici”, spune Margherita Missoni. ”Iubesc viața de provincie, e un contrast față de lumea plină de strălucire a modei.”

margherita missoni casa

Moptenitoarea Missosni și-a amenajat aici un cămin cu stil, cu ajutorul celebrului designer și architect Aldo Cibic.  Margherita și soțul ei, pilotul de curse Eugenio Amos, au vrut să obțină o locuință spațioasă, dar în același timp intimă. ”Am vrut o casă care să se schimbe odată cu anotimpurile. Vara e inundată de lumină, iar iarna e calduroasă și confortabilă.”

margherita missoni casa

margherita missoni casa

Parte din vibe-ul intim al casei vine tocmai din elementele de mobilier și de decor. ”Am obiceiul să acumulez obiecte”, povestește Margherita. ”Încă mai păstrez lucruri pe care le-am cumpărat din New York când aveam 20 de ani – pe care le-am luat cu mine la Roma, la Milano și acum, le-am adus aici. Fiecare are o poveste.” Obiectele de decor și mobila din casă sunt strânse și din diverse călătorii, ori sunt achiziții de pe Ebay sau din talciocuri și sunt răspândite strategic prin casă, într-o îmbinare perfectă cu piesele moștenire de familie.

margherita missoni casa

margherita missoni casa

O canapea modernistă de pe Ebay tronează in living, laolaltă cu un paravan creat de arhitectul Andrea Branzi, iar cele două elemente delimitează spațiul din cameră.

margherita missoni casa

Missoni este un brand asociat cu culorile aprinse și cu imprimeurile, la fel și cu tricotajele, iar casa Margheritei este plină de referințe la afacerea familiei. Unul dintre covoarele din casă este un prototip luat din showroom, iar candelabrul din sticlă de Murano din birou a fost recuperat din depozitul bunicii Rossita. ”Mama și bunica mea au obiceiul să mai dea din lucruri, iar dacă te nimerești prin preajmă, poți avea noroc”, adaugă zâmbind Margherita.

Foto: Kate Martin/ www.you.co.uk

Categorii Lifestyle