Cum a fost cu Sebastian Stan și Andreea Esca la deschiderea American Independent Film Festival

sebastian stan

Cea de-a doua ediție a American Independent Film Festival  a debutat seara trecută, cu proiecția I, Tonya și un Q&A cu Sebastian Stan, invitatul special al festivalului, și Andreea Esca. Și ca să spulber de la bun început suspansul, absolut orice urmă de îndoială, o să vă spun că DA, Sebastian Stan chiar este exact cum este pe marile ecrane. Și DA, este la fel de modest, de friendly și de haios cum este și în toate interviurile și filmulețele în care l-am urmărit pe Internet. Până acum, doar pe Internet.

Am ajuns la Cinema PRO, unde urma să aibă loc gala de deschidere a American Independent Film Festival, în jurul orei 20:00, și toată strada era ticsită de fani care veniseră să-l vadă, fie și pentru o secundă, pe cel care a fost Carter Baizen în Gossip Girl, Jefferson în Once Upon a Time, Chris Beck în The Martian și, evident, Bucky Barnes în filmele Marvel Captain America, Black Panther și Avengers. Așteptarea devenea tot mai grea de la un minut la altul, iar dacă mai oprea și o mașină exact în fața cinematografului, emoțiile se dublau instantaneu.

Când Sebastian Stan și-a făcut, în sfârșit, apariția, probabil a aflat tot Bucureștiul, pentru că mulțimea l-a primit cu un entuziasm incredibil. Și chiar dacă se numără printre cei mai populari actori de la Hollywood în momentul de față, Sebastian Stan este extrem de modest și de cool. În momentul în care a a ajuns, a făcut poze cu fanii, a stat de vorbă cu ei și a semnat autografe, fără să refuze pe nimeni, chiar dacă programul nu îi permitea prea mult timp pentru asta.

În jurul orei 21:00, când sala era deja plină ochi, Andreea Esca a urcat pe scenă, alături de Cristian Mungiu, și a povestit puțin despre Avengers și I, Tonya, după care, în aplauzele tuturor, l-a invitat pe scenă pe THE ONE AND ONLY SEBASTIAN STAN. Iar dacă Andreea și-a făcut temele în ceea ce-l privește, nici actorul nu s-a lăsat mai prejos și ne-a întâmpinat cu o replică pe care o știm cu toții de ani buni, de când Andreea a debutat la pupitrul știrilor: „Bună seara, România!” Again… how cool is that?

Deși vorbește (chiar foarte bine!) și înțelege limba română, pe care încă o vorbește cu mama lui, actorul, care a plecat din țara noastră pe când avea doar opt ani, știe că e mult mai sigur pentru el să vorbească în engleză. Dar asta nu l-a împiedicat să glumească în română și pe seama acestui lucru: „Mulțumesc pentru cum m-ați primit! Cred că… situația cu engleza… eu cred că it’s my fault!” 😀

Tot în română a povestit și despre I, Tonya, povestea Tonyei Harding (Margot Robbie, care a și fost nominalizată la Oscar pentru acest rol), campioană la patinaj, a cărei carieră a fost distrusă în urma unui scandal absurd, total nedrept pentru ea. În I, Tonya, Sebastian Stan joacă rolul lui Jeff Gillooly, violentul soț al patinatoarei, și este o prestație pe care nu vreți să o ratați (dacă nu ați văzut încă filmul, e timpul să dați o fugă la cinema!)

Imediat după proiecția I, Tonya, Andreea Esca și Sebastian Stan au urcat din nou pe scenă, de această dată pentru un Q&A cu emoții, cu bucurie, cu povești interesante pe care le-am aflat despre actor. Sebastian a vorbit despre cât de importante sunt acceptarea și încrederea în sine („All you have to do is be OK with who you are!”), dar și despre copilăria lui, despre plecarea la Viena, unde a descoperit pentru prima dată bananele, despre mama lui, care îl încuraja să îi imite pe vecinii lor – de altfel, așa a pornit și toată treaba cu actoria, despre momentele în care a simțit că nu se integrează, dar care l-au ajutat să devină persoana care este astăzi („It’s always better not to fit in!”). După cum a spus și el, pentru Sebastian Stan nu a existat niciodată un plan B, o altă opțiune în afară de actorie, iar faptul că astăzi reușește cu succes să treacă de la seriale la blocbustere și filme indie, cum este I, Tonya, și iar la blockbustere demonstrează că locul lui este și va fi întotdeauna în această lume care ne aduce atât de multă bucurie. 🙂

Iar dacă noi, în public, am fost foooarte emoționați de toată „desfășurarea de forțe” din fața noastră, pentru Andreea a fost de zece ori mai emoționant, așa că n-a scăpat nici ea și, imediat după festival, am rugat-o să îmi povestească despre întâlnirea cu Sebastian Stan: „De multe ori oamenii mă întreabă dacă mai am emoții când iau un interviu… Ei bine, am avut emoții pentru Gală și interviul cu Sebastian Stan din cadrul Festivalului American de Film Indpendent. Și cine crezi că mi-a dat curaj? Chiar Sebastian Stan, care, când m-a văzut în foaier, prin mulțimea de microfoane și reporteri , s-a uitat la mine și mi-a zis: «Aaaaa, aici erai!», deși era pentru prima dată când ne vedeam. Și atunci mi-am făcut curaj J și, înainte de a urca pe scenă, i-am mărturisit că am emoții . «Tu să ai emoții? Care vorbești toată ziua? O să fim ok!”, mi-a spus el. Și așa a fost. Am descoperit un tip prietenos, modest, șarmant, funny, foarte legat de România, deși a plecat din Constanța pe când era doar un copil de opt ani. A, și foarte sensibil când am ajuns să povestim despre bunici. Ce să mai spun? Ascultă muzică oldies but goldies, îi admiră pe Porumboiu și Mungiu și e foarte cu picioarele pe pământ. Iar cei care vor vedea filmul I, Tonya își vor da seama și cât de cameleonic este jocul actoricesc al lui Sebastian, perfect ca Bucky, dar și ca soț al patinatoarei Tonya Harding, deși sunt două roluri din registre complet diferite. Nu sunt critic de film, dar așa, din scaunul din sala de cinema, îi prevăd multe alte roluri mari.”

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din cadrul American Independent Film Festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete și rezervări la proiecțiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Foto: Ionuț Rusu

Categorii Lifestyle