Creatorul de modă Alber Elbaz a murit la vârsta de 59 de ani

alber elbaz

Alber Elbaz, unul dintre creatorii de modă preferați de Beyoncé, Michelle Obama, Kim Kardashian, Meryl Streep, Natalie Portman sau Sarah Jessica Parker, a murit la vârsta de 59 de ani de Covid-19. Designerul de origine israeliană, născut în Maroc, a decedat la Paris, pe 25 aprilie.

Alber Elbaz a fost unul dintre cei mai proeminenți designeri de modă – a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche și Yves Saint Laurent și a fost directorul de creație Lanvin; acesta își lansase recent un nou brand, AZ Factory. Alber Elbaz a fost și unul dintre preferații vedetelor de la Hollywood, pe care le-a îmbrăcat adesea pentru covorul roșu. Meryl Streep i-a purtat creația în 2012, când a câștigat premiul Oscar pentru interpretarea lui Margaret Thatcher în filmul Iron Lady.

meryl streep lanvin
Meryl Streep (2012,) într-o rochie Lanvin, la Oscar

Rochiile create de Alber pentru Lanvin sunt singurele care mă fac să mă simt eu însămi când le port”, declara Meryl Streep în 2015.

În luna ianuarie a acestui an, Elbaz a revenit pe scena modei cu noul său brand, AZ Factory, prin care își dorea să creeze haine pentru toate siluetele, inlcusiv cele plus size. Designerul acorda atenție tuturor siluetele încă de acum zece ani, când declara pentru publicația The Guardian: ”Sunt suprapronderal, așa că știu foarte bine ce să arăt și ce să ascund, e o legătură strânsă între a fi un designer suprapronderal și hainele pe care care le creez”.

alber elbaz
Alber Elbaz, alături de Donatella Versace și de Frida Giannini (Gucci)
Alber Elbaz și Rihanna
Alber Elbaz și Rihanna

”Viziunea lui asupra inclusivității în modă le-a făcut pe femei să se simtă frumoase și confortabile, prin împletirea măiestriei tradiționale cu tehnologia – proiectele sale inovatoare erau gata să redefinească industria modei”, a spus Johann Rupert, președintele Richemont, compania care îi finanța noile proiecte ale lui Elbaz.

Printre admiratorii lui Alber Elbaz se numără și Kim Kardashian, care i-a adus un omagiu creatorului de modă prin publicarea mai multor fotografii pe contul ei de Instagram. Alber Elbaz este cel care i-a creat rochia de mireasă cu care vedeta a pozat pentru prima dată pe coperta Vogue, în 2014, alături de viitorul ei soț de atunci, Kanye West. Alber m-a îmbrăcat pentru prima mea copertă Vogue și mi-a dăruit acea rochie, ca să-mi amintesc de acel moment pentru totdeauna”, a spus Kim Kardashian.

kim kardashian alber elbaz vogue

Alber Elbaz a primit numeroase premii internaționale din industria modei, iar în 2016, a fost făcut membru al Legiunii Franceze de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă acordată de statul francez.

Foto: Hepta