Companiile, asociațiile și ONG-urile private se implică în lupta împotriva Coronavirusului! Le felicităm și le mulțumim!

Un număr tot mai mare de agenți economici și persoane fizice din mediul privat își unesc forțele și donează sume importante sau produse pentru a ajuta la ținerea în frâu a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României.

Multinaționalele, companiile, asociațiile și ONG-urile din privat recurg zilele acestea la gesturi de solidaritate impresionante. Astfel, lista firmelor private care dau statului o mână de ajutor în încercarea de a depăși cu bine această criză mondială crește de la o zi la alta. Să le cunoaștem pe cele care s-au implicat până la momentul scrierii acestui articol, numele lor sunt următoarele*.

OMV Petrom susţine intervenţia Crucii Roşii Române în pandemia COVID-19 cu o donaţie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare.

Banca Transilvania oferă 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

Kaufland și Lidl donează 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal și faringian pentru identificarea virusului. Primele 25.000 de bucăți vor fi distribuite către toate DSP-urile din țară.

Mastercard sprijină achiziționarea de echipamente speciale pentru prevenție și tratare, prin donația a 100.000 de euro.

Autonom oferă gratuit închirieri de mașini din flota proprie ONG-urilor si fundațiilor care au nevoie de mobilitate în lupta contra coronavirusului

Avon  donează 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București. Compania contribuie și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

Aqua Carpatica asigură necesarul de apă pentru spitalele de boli infecțioase din toată țara (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași), dar și pentru secția de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din București; donează 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuși și 50.000 de botoși pentru personalul medical.

Asociaţia Dăruieste Viață, care construieşte primul spital din donaţii în Bucureşti, a anunţat că oferă toate donaţiile pe care le strânge începând din 11 martie pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

One United Properties donează 100.000 de euro – 22 ventilatoare și 1.500 teste rapide CO-VID pentru spitalele din București.

Lanţul de farmacii Catena  a donat 100.000 de euro către fondul de urgenţă pentru susţinerea sistemului medical românesc, înfiinţat la iniţiativa Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Electrica Furnizare contribue cu aproximativ 433.000 lei pentru achiziția de măști sanitare de unică folosință.

Profi donează 1.000.000 lei pentru dotarea secțiilor ATI.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM – Inovație în sănătate) donează suma de 100.000 lei pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă.

Cadrele didactice de la un liceu din Iaşi au fabricat până acum 1.000 de măşti de protecţie. Înainte să fie distribuite spitalelor din Iaşi, măştile de protecţie sunt sterilizate. Costul de fabricaţie al unei astfel de măşti e 50 de bani şi e acoperit din bugetul local.

Compania Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.

Comunitatea Declic a anunţat că donează suma de 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpărarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical, aparate de ventilaţie şi măşti de oxigen, în contextul pandemiei de coronavirus.

Fundația CON-A a anunțat că va cumpăra o linie de analize pentru virusul SARS-CoV-2 și o va dona Spitalului Județean Sibiu.

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi.

Compania E.ON a sprijinit Spitalul Clinic Județean Mureș contribuind la achiziția unui echipament complet pentru testarea COVID-19.

Compania Continental Automotive Sibiu donează 20.000 de euro care vor fi folosiți pentru achiziționarea a patru containere de triaj epidemiologic, necesare Spitalului Județean Sibiu în lupta cu COVID-19.

Compania Romgaz donează 1.250.000 lei pentru distribuirea în intreaga țară a unui număr de 1.000.000 de măşti de protecție.

Transavia anunță că va achiziționa în regim de urgență aparatura necesară pentru testele de coronavirus și alte echipamente auxiliare pentru a ajuta Spitalul Județean Alba.

Compania SmartBill Romania a donat 35.000 de euro pentru achiziția de kituri de testare și aparatură pentru ATI.

Compania IT Perspective a sponsorizat achiziția de consumabile și echipament medical în valoare de 132.923 lei.

Mrini Eye Hospital pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa o clinică mobilă. Aceasta va fi plasată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, pentru a ajuta la trierea pacienţilor şi depistarea rapidă a persoanelor infectate.

AEGON România achiziționează două izolete pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Grupul Agricola – Creator de Poftă anunță că plafonează prețurile produselor și că s-a oferit să finanțeze achiziția de materiale specifice de protecție și realizarea unui laborator performant de analize pentru Spitalul Județean din Bacău.

Fundația Globalworth donează 200.000 de euro pentru lupta împtriva Covid 19.

Casa Share din Iași donează 55.000$ pentru aparatul de testare și teste; 8200€ și 900 de măști speciale pentru medici și asistente ajunse deja la Spitalul de Boli Infecțioase.

Prin Asociația Zi de Bine s-au strâns aproape 85.000 de euro adunați de la aproape 15.000 de donatori, echipamente de protecție care au ajuns la Spitalul din Brașov, mănuși de unciă folosință care vor fi donate către trei spitale.

Reţeaua Regina Maria prelucrează teste pentru depistarea noului coronavirus, la solicitarea statului.

Reţeaua Regina Maria, al doilea operator privat de sănătate, prelucrează de săptămâna trecută teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus. Măsura a fost luată la solicitarea autorităţilor, informează reţeaua privată.

Fundația H&M donează 500.000 de dolari Fondului de solidaritate pentru răspunsul la COVID-19 pentru Organizația Mondială a Sănătății, lansat vineri de Fundația Națiunilor Unite.

Restaurantul Casa Brașoveană sprijină medicii din prima linie de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, care vor oferi ajutor persoanelor diagnosticate cu COVID-19. De luni vor pregăti zilnic 64 de meniuri gratuite pentru acești medici.

Simona Halep donează bani pentru cumpărarea de echipamente medicale destinate combaterii coronaviruslui.

Andra va face o donație de 20.000 euro, sumă ce va ajunge la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. ”Matei Balș” din București.

Bogdan Micu din Brașov a cumpărat măști în valoare de 10 000 euro și le-a distribuit unde a fost nevoie.

Gigi Becali a cumpărat produse, mobilier și ce a mai fost necesar pentru spitalul Matei Balș.

În Brașov, firma de transport M&M a oferit voluntar mașinile și angajații pentru transport materiale medicale, medici, alimente.

În Sibiu, Gamma Construct, Magnolia Residence, Bilstein, Tehnolemn, Compa SA au donat sume importante pentru a sprijini spitalul județean Sibiu. Fundația Comunitară Sibiu este nucleul care strânge în jur oamenii orașului.

Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța a achiziționat pentru spitalul de boli infecțioase din oraș necesarul de echipamente pentru medici, dar și pentru pacienti.

Firma Polisea din Craiova oferă sprijin financiar pentru achiziția de filtre pentru aparatura de ventilație medicală sau alte consumabile, inclusiv mijloace pentru protecția personalului din secțiile de terapie intensivă, prin virarea sumei corespunzătoare în contul Asociației “Medici pentru viața copiilor”, reprezentată de Dl. Doctor Eleodor Daniel Cârstoiu.

Velvet Queen Atelier din Botoșani sprijină personalul Spitalului Județean printr-o donație de măști confecționate din bumbac 100%, care pot fi reutilizate prin sterilizare.

Cea mai mare donație de până acum aparține companiei DEDEMAN, care va dona un aparat de radiologie mobil pentru ATI și două ventilatoare, în valoare de 1 milion de lei.

DEDEMAN donează echipamente de 1 milion de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Bacău. DEDEMAN va dona un aparat de radiologie mobil pentru ATI și două ventilatoare, în valoare de 1 milion de lei.

Muncitorii de la Edith Val, un atelier de design vestimentar din Iaşi, realizează gratuit măşti pentru medicii români.

Merci Charity Boutique, atelierul și Zâna Merciluță, la cererea Institutul Oncologic București, va funcționa doar pentru a produce măști pentru spital (copii și adulți), oferite gratuit.

Fundatia Comunitară Buzău a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra materiale sanitare necesare în lupta medicilor din Buzau cu virusul COVID-19.

*Listă întocmită pe baza comunicatelor oficiale, dar și a postărilor utilizatorilor rețelei sociale Facebook. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale inexactități.

Foto: Pexels.com

Categorii Lifestyle