Ceramica de Saschiz, folosită de o parfumerie de lux franțuzească

ceramica saschiz fragonard

Ceramica albastră de Saschiz, unică în lume, obținută prin tehnica sgraffito, specifică zonei mureșene, va fi folosită de prestigioasa casă de parfumuri franțuzească Fragornard la crearea de recipiente.

Astfel, ceramica de Saschiz va figura în magazinele şi în albumul prestigioasei case de parfumuri Fragonard, care va dedica anul 2021 României, relatează Agerpres.

Tehnica prin care se obține ceramica albastră de Saschiz a fost abandonată pe la mijlocul anilor 1700, dar a fost resuscitată în 2015.

În cadrul unui parteneriat pe care celebra casă de parfumuri o are cu “La blouse roumaine”, în magazinele Fragonard din Franţa vor exista colecţii vestimentare, accesorii şi obiecte artizanale provenite din România, mare parte dintre acestea fiind realizate de artizani români.

“A fost o surpriză la început de an să primim vizita celor de la Fragonard, intermediată de Andreea Tănăsescu de la ”La blouse roumaine”, în intenţia de a promova produsele româneşti. Cei de la Fragonard ne-au ales pe noi cu ceramica de Saschiz ca fiind ceva absolut autentici. Fragonard e o companie de parfumuri din 1927, interesant este nu doar că fac parfumuri, ci că le distribuie într-un mod foarte interesant şi au o componentă de marketing care îi ajută şi pe alţii. Aleg în fiecare an câte o ţară, le promovează produsele şi fac câte un parfum în cinstea acestei ţări. Eu le-am sugerat să facă un parfum cu miros de flori sălbatice, pentru că dacă România are ceva extraordinar, asta constă în pajişti şi în flori de câmp. E unic în lume acest atribut de biodiversitate al României (…) Ultimul album e dedicat Greciei, tot aşa va fi şi pentru România, iar la obiectele ceramice vor fi şi cele de ceramică albastră de Saschiz”, a declarat reprezentantul pe Dezvoltarea Afacerilor Agricole în cadrul Fundaţiei ADEPT din Saschiz, Ben Mehedin.

Foto: Fundația Adept Transilvania Facebook Page

Categorii Lifestyle