Care este originea numelui lui Coco Chanel

gabrielle coco chanel

Cum a ajuns Gabrielle Chanel să poarte porecla de ”Coco”? Iată istoria numelui său, sinonim cu moda. 

Gabrielle Chanel a fost una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din lume prin instituirea unui stil rafinat, minimalist în vestimentația feminină și a schimbat rigorile stilului, care până atunci erau dictate de coreste restrictive, prin crearea de haine moderne și confortabile, dar feminine și elegante în același timp. Gabrielle Chanel, cunosocută drept Coco, este autoarea unui stil care rămâne relevant până astăzi în moda feminină, chiar și la 50 de de ani de la moartea ei.

gabrielle coco chanel
Gabrielle Coco Chanel

Gabrielle Chanel a fost fiica unei spălătorese și a unui vânzător ambulant; drept urmare, nu s-a bucurat de o viață ușoară. A fost plasată într-un orfelinat alături de sora ei în vârstă de 12 ani, iar în rutina strictă din instituția austeră a învătat să coasă.

gabrielle coco chanel
Keira Knightley, în rolul lui Coco Chanel, intr-un mini-film realizat de Karl Lagerfeld

După ce a părăsit orfelinatul, Gabrielle a intrat la un internat catolic de fete din Moulins, o regiune a Franței.

Pentru a se putea întreține, viitoarea legendă a modei a început să lucreze ca menajeră și cântăreață de cabaret și a devenit faimoasă datorită interpretării melodiei “Qui qu’a vu Coco?”. De aici s-a ales și cu porecla Coco, care este, în același timp, și un termen de alint în franceză.

În perioada petrecută în cabaret, Coco Chanel a cunoscut oameni care aveau să-i marcheze parcurusul în modă. Printre aceștia s-a aflat și Etienne Balsan, care a ajutat-o să-și vânda pălăriile create de ea însăși într-un apartament închiriat.

Ani mai târziu, Coco a deschis un salon și a început să devină din ce în ce mai cunoscută ca designer, iar notorietatea sa s-a aflat de atunci pe o pantă ascendentă și a ajuns până la statul de simbol al modei.

Foto: Chanel

Categorii Lifestyle