Alina Burlacu ∙ September 7, 2021 ∙ 4 min read

 

Mai multă umiditate în aer, mai multe fire rebele care ies la suprafață și strică rapid coafura. De ce se întâmplă asta și ce soluții sunt pentru a potoli firele rebele? Află chiar acum!

Părul rebel este una dintre frustrările zilnice, în special în sezonul umed și rece? Nu dispera pentru că sunt soluții!

În primul rând, trebuie să știi că firele rebele sunt cauzate de tratamentele chimice, dar și de dispozitivele de coafare și uscare a părului. Ce se întâmplă: după uscare, chiar și după folosirea unui aparat de înddreptat, apar și mai multe fire electrizate, uscate.

De ce apar atât de multe fire rebele?

Principala cauză este absența uleiurilor naturale care netezesc cuticula și dau aspectul de păr fin, mătăsos. Cu cât părul este mai poros, cu atât moleculele din vaporii de apă se atașează mai des de fire și creează un aspect înfoiat.

Top 3 soluții pentru părul rebel

  • Gesturile corecte la spălare și uscare

Mai mult decât o soluție, gesturile corecte din timpul spălării și uscării părului fac diferența dintre părul rebel și părul sănătos. Așadar, asigură-te că nu faci niciuna dintre greșelile frecvente de mai jos:

– nu folosi apă fierbinte la spălare și clătire. Folosește apă călduță!

– nu folosi perie sau pieptene din plastic. Alege un pieptene cu dinții rari. Perii din plastic pot face părul și mai rebel.

– nu folosi foehnul pentru a usca complet părul (ci maxim 60%).

– nu folosi produse la întâmplare. Pentru curățarea scalpului și a părului, alege șampon și balsam special concepute pentru îngrijirea părului uscat.

– placa nu trebuie folosită la fiecare coafare și în niciun caz pe părul foarte ud sau lipsit de protecție termică. Folosește un spray creat pentru protejarea părului. Nu folosi orice ulei pe păr, chiar dacă este destinat părului uscat. Dacă nu e creat special pentru protecție termică și îl aplici înainte de placă, îl poți arde mai tare și, deci, îl deteriorezi mai rău.

– nu freca părul cu prosopul. Doar lasă-l să absoarbă din apă fără să freci.

  • Remediile din bucătărie

Poate ai citit despre măștile cu uleiurile de cocos sau de măsline, miere sau avocado. Sună bine, dar e cam mult efort și multă mizerie. În schimb, îți propun să încerci un tratament testat de mii de ani în ritualul asiatic de îngrijire a părului: apa de orez.

Pentru a obține apa de orez ai nevoie doar de apă și orez. Despre beneficiile acestui tratament îți spun pe scurt: repară părul degradat, absoarbe excesul de sebum și redă firelor aspectul sănătos.

Orezul conține vitamina B, zinc și mangneziu, nutrienți esențiali pentru un păr sănătos. Apa de orez este bogată în amidon, o substanță care acoperă firul de păr cu un strat protector ajutând la repararea părului uscat și deteriorat.

Aplică apa de orez pe părul uscat și las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește părul. Folosește tratamentul de 2-3 ori pe săptămână. Aplică și balsam de fiecare dată când folosești apa de orez pentru a hidrata intens părul. Păstrează apa de orez în frigider timp de până la o săptămână.

  •  Coafarea corectă

Dacă ai fost atentă la trucurile legate de spălare și uscare, e timpul pentru coafare. Așadar, nu folosi placa la fiecare spălare, ci alege, din când în când, o coafură precum coada de cal, care reduce din volumul nedorit.

Aplică un balsam de tip leave-in cu efect defrizz înainte de a prinde părul în coadă. Prinde părul folosind elastice învelite în mătase, pentru a nu pune presiune prea mare pe fire și pentru a nu le fragiliza. “Modern și clasic deopotrivă, sleek ponytail este un stil care complimentează pe cele mai multe femei. Secretul constă în a peria foarte bine părul spre centrul capului, în spate, acolo unde se va fixa coada. Această periere este absolut esențială pentru că va direcționa toate firele de păr în direcția dorită și va oferi aspectul de sticlă, perfect întins,” explică Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Tot ce trebuie să faci pentru a obține acest look este să pregătești părul cu produsele potrivite de îngrijire și apoi să pui în practică trucurile care fac diferența.

“Aspectul perfect finisat îl poți obține cu ajutorul unui șampon și a unui tratament care repară firele de păr. Un alt produs esențial este uleiul de păr, cu o formulă light, care va aduna firele de păr rebele și va oferi aspectul neted, cu reflexii ca de oglindă și vârfuri perfecte,” precizează expertul Wella.

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…