Alina Burlacu ∙ November 23, 2021 ∙ 3 min read

În lista ta de prieteni și familie, pentru care intenționezi să alegi un cadou special, cu siguranță ai câteva nume lângă care ar merge excelent un parfum. Dar cum știi că ai ales parfumul perfect? Ce indicii te ajută să faci cadoul perfect? Și ce parfumuri au acum cea mai mare căutare? Luăm pe rând neliniștile tale și le spulberăm cu sugestii și sfaturi practice.

Dacă nu prea ai experiență în universul olfactiv, imaginile cu sticluțele parfumate nu îți pot oferi prea multe indicii. Dar, dacă petreci puțin timp să cunoști mai bine preferințele celor dragi, lucrurile devin mai simple. Îți las aici 5 idei de parfumuri în ediții speciale de Crăciun, apoi te ajut să iei decizia finală.

Parfumuri de oferit de Crăciun

 • Set Costume National So Nude, 558 lei

 • Set Ferragamo Intense Leather, 464 lei

 • Set Hermes H 24, 530 lei

 • Set Nina Extra Rouge, 365 lei

 • Set Trussardi Eau De Parfum, 398 lei

Cum alegi parfumul perfect de Crăciun?

 1. Esențe preferate

Amintește-ți discuțiile anterioare. Care au fost mirosurile deosebite de care s-a bucurat prietena ta sau ce alege ea pentru îngrijirea corporală. De exemplu, dacă alegerea ei frecventă este un gel de duș cu aromă de ciocolată sau șamponul are miros floral, atunci acestea sunt primele indicii la care trebuie să fii atentă. Sunt un punct de plecare excelent pentru găsirea parfumului ideal. Caută în lista de note a parfumurilor aceste esențe adorate.

 1. Parfumurile populare

Dacă ai îndoieli în privința esențelor preferate, alege parfumurile populare. Best seller-urile sunt cea mai apropiată variantă de un pariu sigur, cu atât mai mult dacă l-a descoperit deja la altcineva și i-a plăcut. E adevărat că pe fiecare se simte mai intens sau mai discret și chiar extrem de diferit, dar cel puțin se va bucura să îl încerce.

 1. Parfumuri sustenabile

Din ce în ce mai multe persoane se gândesc la impactul asupra planetei, așa încât sunt mai atente la sustenabilitatea cosmeticelor folosite. Dacă persoana căreia vrei să îi oferi un cadou face parte din această categorie, sigur va fi încântată de un parfum eco friendly (prin ambalaj sau prin esențele colectate).

 1. Vanilie sau condimente

Vanilia este una dintre esențele copilăriei, ne aduce mai aproape de amintirea prăjiturilor calde și a momentelor plăcute din familie. Poate fi, de asemenea, un parfum preferat, reconfortant și cald. Alte preferințe distincte sunt cele pentru condimente, precum piperul sau șofranul. O persoană gurmandă se poate regăsi ușor în aceste arome familiare.

 1. Parfumurile florale

Florile delicate sunt esențe de bază în numeroase parfumuri. Bujorul, lăcrămioarele, toporașii sau trandafirul delicat sunt perfecte pentru persoanele cărora le place să trăiască înconjurate de flori.

 1. Parfumurile verzi sau unisex

Cineva căruia îi plac plimbările lungi, mirosul ierbii după ploaie, natura s-ar regăsi mai curând într-un parfum lemnos, verde sau unisex.

 1. Parfum cu personalitate

Așa cum descriem persoane după caracterul lor: delicat sau îndrăzneț, energic sau rebel, în mod similar sunt create și parfumurile. De cele mai multe ori, parfumurile intense se pliază mai bine pe un caracter puternic, extrovertit.

Foto: PR.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…