Alina Burlacu ∙ October 24, 2023 ∙ 3 min read

Prezentă pe covorul roșu la cea de-a 18-a ediție a Rome Film Festival, la lansarea peliculei Diabolik 3, Monica Belluci (59 de ani) a strălucit în lumina reflectoarelor.

Sinonimă cu frumusețea italiană, Monica Bellucci și-a început cariera în adolescență, a fost imaginea Dolce & Gabbana, a defilat pentru numeroase branduri importante de modă și a fascinat în aparițiile ei în filme.

Frumusețea naturală a fost adesea completată de machiaj, obicei pe care actrița l-a legat mereu de ritualurile familiei sale.

„Mi-a plăcut machiajul încă de când eram mică. A fost mereu în jurul meu. Mama, mătușa și bunica foloseau toate mascara, ruj, fond de ten. Fiicele mele au și un instinct real pentru asta”, a mărturisit actrița pentru Grazia. Monica are două fete din căsătoria ei cu Vincent Cassel – Léonie și Deva.

Cu toate acestea, Monica vede în machiaj mai mult decât o modalitate de a înfrumuseța sau de a accentua trăsături ale chipului, ci chiar un mod de a te transforma și exprima în orice personaj vrei.

„Machiajul dă viață fanteziei tale. Are puterea de a te duce în alte lumi. Este o modalitate uimitoare de a scăpa și de a da viață viselor tale. Chiar în acest weekend, casa mea a fost plină de cinci copii, băieți și fete, toți purtând rochii și machiați. L-au folosit pentru a interpreta o piesă de teatru. Machiajul le permite să inventeze personaje”, povestea actrița în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă este considerată un simbol al frumuseții, trecerea timpului nu o sperie și nici nu e determină să ia măsuri radicale de recuperare a frumuseții de la 20 de ani.

„Îmi place ideea de frumusețe ca evoluție personală în viață”, a mărturisit actrița pentru Vogue. „Femeile de 50, 60 și 70 de ani sunt încă în formă bună și au devenit o referință pentru alte femei.”

În ultimii ani, oamenii au cerut pentru mai multă diversitate în industria frumuseții, iar industria s-a conformat. „Anti-aging” a devenit aproape tabu. „Cred că pierderea încet-încet din frumusețea biologică a tinereții ne oferă posibilitatea de a privi viața dintr-o altă perspectivă. Poate că putem numi asta privilegiul experienței și al maturității.”, a mai spus actrița.

Ce sfat de înfrumusețare oferă actrița?

„Îmi curăț fața și aplic cremă hidratantă înainte de a merge la culcare. Fac același lucru în fiecare dimineață, aplicând și o loțiune de corp în fiecare zi”, spune ea.

Monica Belluci a debutat în cinematografie cu rolul unui vampir în filmul din 1992 Bram Stoker’s Dracula, A fost nominalizată la premiile César pentru rolul din The Apartment din 1996, pe platoul căruia l-a cunoscut pe Vincent Cassel, cu care a fost căsătorită timp de 14 ani. Unul dintre cele mai frumoase roluri: Malèna (2000). A jucat și în The Matrix Reloaded (2002). A fost fata-Bond în Spectre (2015). La 55 de ani, și-a făcut debutul în teatru în rolul celebrei soprane Maria Callas, în Lettres Et Mémoires De Maria Callas din Paris.

Foto: hepta.

Related Posts

Scoate aceste apucături din rutina ta! 10 obiceiuri care îți distrug părul

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

X-MAS IS HERE: 15 ediții speciale și cadouri de neuitat

Retrăiește bucuria cu un machiaj luminos, plin de culoare și învăluie-ți corpul în esențele parfumate din seturile în…

7 supermodele care au lansat propriile linii de cosmetice

Să fii imaginea unui produs cosmetic a rivalizat la un moment dat cu să ai propria linie de…

Dăruiește încredere cu fiecare cadou AVON: produse de skincare, parfumuri și make-up în seturi exclusive

Bucuria de a oferi și de a primi cadouri este întotdeauna specială, iar când vine vorba de a…

FRANCIZA THAIco SPA – un business de succes

THAIco SPA, lider al pieței serviciilor SPA de lux din România revoluționează prin intermediul programului Wellbeing at Work,…

Tried & tested: epilarea definitivă la Beauty Connection

Fie că ai încercat deja diverse metode de epilare, fie că ești abia la început de drum, ce…

Lecție de automachiaj cu Tania Cozma, la A List

Azi a fost zi de răsfăț la A List și asta pentru că ne-am bucurat de o sesiune…

Vin Sărbătorile! Ce manichiură alegem?

Manichiurile creative vor aduce întotdeauna un plus de bucurie, mai ales în sezonul rece. Ești cu gândul la…

Beyoncé, o spectaculoasă Barbie blondă în rochie Versace

Beyoncé a apărut la avanpremiera americană a filmului Renaissance: A Film by Beyoncé cu un look spectaculos. La…