Alina Burlacu ∙ October 24, 2023 ∙ 3 min read

Prezentă pe covorul roșu la cea de-a 18-a ediție a Rome Film Festival, la lansarea peliculei Diabolik 3, Monica Belluci (59 de ani) a strălucit în lumina reflectoarelor.

Sinonimă cu frumusețea italiană, Monica Bellucci și-a început cariera în adolescență, a fost imaginea Dolce & Gabbana, a defilat pentru numeroase branduri importante de modă și a fascinat în aparițiile ei în filme.

Frumusețea naturală a fost adesea completată de machiaj, obicei pe care actrița l-a legat mereu de ritualurile familiei sale.

„Mi-a plăcut machiajul încă de când eram mică. A fost mereu în jurul meu. Mama, mătușa și bunica foloseau toate mascara, ruj, fond de ten. Fiicele mele au și un instinct real pentru asta”, a mărturisit actrița pentru Grazia. Monica are două fete din căsătoria ei cu Vincent Cassel – Léonie și Deva.

Cu toate acestea, Monica vede în machiaj mai mult decât o modalitate de a înfrumuseța sau de a accentua trăsături ale chipului, ci chiar un mod de a te transforma și exprima în orice personaj vrei.

„Machiajul dă viață fanteziei tale. Are puterea de a te duce în alte lumi. Este o modalitate uimitoare de a scăpa și de a da viață viselor tale. Chiar în acest weekend, casa mea a fost plină de cinci copii, băieți și fete, toți purtând rochii și machiați. L-au folosit pentru a interpreta o piesă de teatru. Machiajul le permite să inventeze personaje”, povestea actrița în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă este considerată un simbol al frumuseții, trecerea timpului nu o sperie și nici nu e determină să ia măsuri radicale de recuperare a frumuseții de la 20 de ani.

„Îmi place ideea de frumusețe ca evoluție personală în viață”, a mărturisit actrița pentru Vogue. „Femeile de 50, 60 și 70 de ani sunt încă în formă bună și au devenit o referință pentru alte femei.”

În ultimii ani, oamenii au cerut pentru mai multă diversitate în industria frumuseții, iar industria s-a conformat. „Anti-aging” a devenit aproape tabu. „Cred că pierderea încet-încet din frumusețea biologică a tinereții ne oferă posibilitatea de a privi viața dintr-o altă perspectivă. Poate că putem numi asta privilegiul experienței și al maturității.”, a mai spus actrița.

Ce sfat de înfrumusețare oferă actrița?

„Îmi curăț fața și aplic cremă hidratantă înainte de a merge la culcare. Fac același lucru în fiecare dimineață, aplicând și o loțiune de corp în fiecare zi”, spune ea.

Monica Belluci a debutat în cinematografie cu rolul unui vampir în filmul din 1992 Bram Stoker’s Dracula, A fost nominalizată la premiile César pentru rolul din The Apartment din 1996, pe platoul căruia l-a cunoscut pe Vincent Cassel, cu care a fost căsătorită timp de 14 ani. Unul dintre cele mai frumoase roluri: Malèna (2000). A jucat și în The Matrix Reloaded (2002). A fost fata-Bond în Spectre (2015). La 55 de ani, și-a făcut debutul în teatru în rolul celebrei soprane Maria Callas, în Lettres Et Mémoires De Maria Callas din Paris.

Foto: hepta.

Related Posts

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…

Top 5 produse esențiale pentru vară

Vara, rutina ta de îngrijire trebuie să fie la fel de atent pregătită ca și bagajul pentru concediu….

Long Hair Trend: tunsoarea clepsidră

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de…

Cindy Crawford, secrete de frumusețe la 58 de ani

La 58 de ani, Cindy Crawford încă are atuurile unui model de succes și este una dintre puținele…

New look: Jessica Biel. Tunsoarea aleasă de actriță pentru această vară

Jessica Biel s-a pregătit de vară cu un look fresh. Actrița a renunțat la părul ei lung, ondulat,…