A List Magazine ∙ December 2, 2020 ∙ 3 min read

Atunci când iți dorești ca pielea ta să arate mereu impecabil, apelezi la profesioniști. Deoarece produsele obișnuite de îngrijire nu pot ține pasul cu pierderea colagenului din piele.

Tenul nostru se află în continuă schimbare, mai ales între 20 și 40 de ani, atunci când aproximativ 50% din colagenul nostru se diminuează. Pe măsură ce pierdem din fermitatea pielii, ridurile își fac apariția, un fenoment extrem de neplăcut pentru mulți dintre noi…

Supranumită și Microneedling, Mezoterapia este un tratament revoluționar, modern și minim invaziv, care stimulează sinteza fibrelor de colagen de la nivelul pielii. Vorbim despre o procedură minim invazivă, care utilizează un dispozitiv sub forma unui stilou cu foarte multe ace fine, metalice, care perforează ușor pielea. Nu te speria, toată procedura se află sub control astfel încât disconfortul să fie minim! Chiar dacă tegumentul se înroșește, te asigurăm că este o reacție perfect normală. Acest efect se numește ERITEM datorită vasodilatației care se produce în timpul procedurii. Aceasta se estompează treptat şi în maxim 48 de ore tenul tău va arăta impecabil.

Cum funcționează Mezoterapia

Prin crearea unor micro înțepături se produc mici canale invizibile cu ochiul liber, acestea având un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea ingredientelor active direct în straturile profunde ale pielii. Viteza de 18.000 înțepături pe minut reduce disconfortul din timpul tratamentului și ajută la absorbția acizilor și a peptidelor pentru un rezultat spectaculos. Sună spectaculos, nu-i așa? Iar efectul este pe măsură! Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen și elastină. Micro-canalele rezultate ajută la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora și creșterea eficacității. În cadrul tratamentului se aplică local, la nivelul pielii, o fiolă cu ser, în funcție de nevoile tenului, astfel încât să se obţină rezultatul dorit.

Efectele terapiei asupra pielii

“Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului – fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea acestora este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest “stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.”, ne spune Catalina Cucer, estetician El Studio Style.

Rezultate spectaculoase după PRIMA ȘEDINȚĂ

  • Pentru ten: piele curată, luminoasă, reactivare maximă a proceselor metabolice, întărește rețeaua de susținere a fibrelor de colagen și stopează îmbătrânirea prematură. Stimulează vitalitatea fibroblastelor, tonifiază și are efect de lifting, reduce ridurile, întinerește pielea afectată de soare, crește producția de colagen cu 400%, micșorează porii dilataţi și ameliorează aspectul cicatricilor.
  • Pentru corp: are efecte vizibile asupra celulitei, vergeturilor și grăsimii localizate;
  • Pentru scalp: crește densitatea și rezistența firelor, stopează căderea părului, hidratează sau matifiază, în funcție de nevoi.

Numărul de tratamente necesare va depinde de modul în care fiecare persoană răspunde tratamentelor cât și de amploarea leziunilor de la început. Intervalul recomandat de către Catalina Cucer, fiind o dată pe lună la adâncime mare, sau de două ori pe lună, la adâncime mai mică.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…