A List Magazine ∙ December 2, 2020 ∙ 3 min read

Atunci când iți dorești ca pielea ta să arate mereu impecabil, apelezi la profesioniști. Deoarece produsele obișnuite de îngrijire nu pot ține pasul cu pierderea colagenului din piele.

Tenul nostru se află în continuă schimbare, mai ales între 20 și 40 de ani, atunci când aproximativ 50% din colagenul nostru se diminuează. Pe măsură ce pierdem din fermitatea pielii, ridurile își fac apariția, un fenoment extrem de neplăcut pentru mulți dintre noi…

Supranumită și Microneedling, Mezoterapia este un tratament revoluționar, modern și minim invaziv, care stimulează sinteza fibrelor de colagen de la nivelul pielii. Vorbim despre o procedură minim invazivă, care utilizează un dispozitiv sub forma unui stilou cu foarte multe ace fine, metalice, care perforează ușor pielea. Nu te speria, toată procedura se află sub control astfel încât disconfortul să fie minim! Chiar dacă tegumentul se înroșește, te asigurăm că este o reacție perfect normală. Acest efect se numește ERITEM datorită vasodilatației care se produce în timpul procedurii. Aceasta se estompează treptat şi în maxim 48 de ore tenul tău va arăta impecabil.

Cum funcționează Mezoterapia

Prin crearea unor micro înțepături se produc mici canale invizibile cu ochiul liber, acestea având un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea ingredientelor active direct în straturile profunde ale pielii. Viteza de 18.000 înțepături pe minut reduce disconfortul din timpul tratamentului și ajută la absorbția acizilor și a peptidelor pentru un rezultat spectaculos. Sună spectaculos, nu-i așa? Iar efectul este pe măsură! Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen și elastină. Micro-canalele rezultate ajută la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora și creșterea eficacității. În cadrul tratamentului se aplică local, la nivelul pielii, o fiolă cu ser, în funcție de nevoile tenului, astfel încât să se obţină rezultatul dorit.

Efectele terapiei asupra pielii

“Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului – fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea acestora este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest “stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.”, ne spune Catalina Cucer, estetician El Studio Style.

Rezultate spectaculoase după PRIMA ȘEDINȚĂ

  • Pentru ten: piele curată, luminoasă, reactivare maximă a proceselor metabolice, întărește rețeaua de susținere a fibrelor de colagen și stopează îmbătrânirea prematură. Stimulează vitalitatea fibroblastelor, tonifiază și are efect de lifting, reduce ridurile, întinerește pielea afectată de soare, crește producția de colagen cu 400%, micșorează porii dilataţi și ameliorează aspectul cicatricilor.
  • Pentru corp: are efecte vizibile asupra celulitei, vergeturilor și grăsimii localizate;
  • Pentru scalp: crește densitatea și rezistența firelor, stopează căderea părului, hidratează sau matifiază, în funcție de nevoi.

Numărul de tratamente necesare va depinde de modul în care fiecare persoană răspunde tratamentelor cât și de amploarea leziunilor de la început. Intervalul recomandat de către Catalina Cucer, fiind o dată pe lună la adâncime mare, sau de două ori pe lună, la adâncime mai mică.

Related Posts

Tunsori pentru părul fin

Părul subțire și fin poate fi extrem de capricios. Lipsit de volum și textură, cu un aspect plat…

Și-au sacrificat frumusețea de dragul unui rol

Celebritatea nu vine fără un preț și uneori acesta are legătură chiar cu atuurile feminității. Pentru multe actrițe…

8 detalii la care să fii atentă când îți alegi hairstylistul

Atunci când îți cauți hairstylistul potrivit, este esențial să fii atentă la anumite aspecte care pot face diferența…

7 parfumuri cu ambroxan, molecula care amplifică senzualitatea și charisma

Ambroxanul este acea moleculă folosită în parfumerie care te face irezistibil prin miros, un ingredient care te încarcă…

Tratamente perfecte pentru ten. Anne-Marie Marinescu vine cu recomandări pentru sezonul care urmează

Primăvara vine cu schimbări de tot felul în rutina fiecăreia dintre noi, mai ales când vine vorba de…

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…