Monica Cismaru ∙ May 15, 2023 ∙ 3 min read

Laetitia Casta a descoperit la 40 + ani secretele prelungirii aspectului tânăr și sănătos. Una dintre cele mai cunoscute modele din lume, de origine corsicană, Laetitia Casta enumeră trucurile ei de înfrumusețare, printre care se numără folosirea unor produse organice și a unui make-up minimalist, care o fac și mai frumoasă decât este deja.

”De ceva timp, am decis să păstrez doar esențialul, iar asta se aplică și în ceea ce privește frumusețea. Folosesc mult mai puține produse decât o făceam înainte și sunt mult mai fidelă anumitor lucruri deoarece știu ce mi se potrivește, dar și dintr-un motiv de sustenabilitate, pentru a limita producerea de deșeuri. Încerc să termin fiecare recipient de produs și nu irosesc nimic.

laetitia casta

Am o piele foarte sensibilă și fragilă. Urmez o rutină simplă, dar care mi se potrivește perfect: dimineața și seara, îmi curăț fața cu lapte demachiant care îmi relaxează pielea. Apoi, folosesc produse pe bază de dovleac- serum, cremă și pe corp aplic o loțiune de lavandă- îi ador mirosul, mă calmează, e ca și cum aș face meditație. Din timp în timp, îmi aplic o mască – produs ce îmi oferă o strălucire instant. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Dacă e ceva complicat, renunț.

Folosesc produse organice, cu proprietăți anti-ageing și energizante, bogate în vitaminele A, C, E, B3, B5, D3, Omega (3, 6, 9) și beta-caroten. Am descoperit brandul de cosmetice 100% franțuzesc înființat de o nurtiționistă acupuncturistă, Dr Dominique Eraud – Pump’Skin. Produsele îmi vindecă și îmi iluminează fața.

laetitia casta

Vizitez din când în când o keratoterapeută- o disciplină aflată între dermatologie și estetică. Un keratoterapeut studiază pielea și găseste soluții pentru fiecare dezechilibru – hipersensibilitate, roșeață, microchisturi, acnee, uscăciune.

Îmi aplic machiajul cu grijă- mă joc cu texturi pentru a crea efecte de strălucire. Un fard cremă pe pleoape și pe obraji aduce un efect de strălucire, fără ca față să pară încărcată. Când nu lucrez, îmi place să fiu naturală și să-mi las pielea să respire.

Un pas greșit? Să folosesc produse care sunt prea puternice, prea invazive, care atacă pielea și care provoacă alergii. Am avut în trecut reacții provocate de măști și de exfolianți care mi-au ars pielea. Sora mea a avut aceeași problemă. Așa că acum evit astfel de lucruri și mereu caut produse delicate, organice de preferat.

Și la machiaj caut produsele naturale și vegetale. Am găsit un fond de ten stick bogat în anti-oxidanți și cu ingrediente active calmante. Apoi folosesc un iluminator-fard de obraz Peau de Rosé, pe care culmea, îl aplic pe pleoape- e o nuanță cremoasă, dar fără glitter. De aceea o prefer, deoarece toate fardurile de ochi au glitter în ziua de azi. Singura excepție pe care o folosesc este DiorShow Mono Couture Denim by Dior, iar mascara preferată este cea cu extras de gălbenele de la Rouje.

Foto: Hepta

Related Posts

Victoria Beckham, model pentru prima ei gamă de parfumuri, inspirată de povestea ei de dragoste cu David Beckham

Victoria Beckham este un guru de beauty și de fashion și își întărește statutul prin lansarea primei ei…

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…