Monica Cismaru ∙ May 15, 2023 ∙ 3 min read

Laetitia Casta a descoperit la 40 + ani secretele prelungirii aspectului tânăr și sănătos. Una dintre cele mai cunoscute modele din lume, de origine corsicană, Laetitia Casta enumeră trucurile ei de înfrumusețare, printre care se numără folosirea unor produse organice și a unui make-up minimalist, care o fac și mai frumoasă decât este deja.

”De ceva timp, am decis să păstrez doar esențialul, iar asta se aplică și în ceea ce privește frumusețea. Folosesc mult mai puține produse decât o făceam înainte și sunt mult mai fidelă anumitor lucruri deoarece știu ce mi se potrivește, dar și dintr-un motiv de sustenabilitate, pentru a limita producerea de deșeuri. Încerc să termin fiecare recipient de produs și nu irosesc nimic.

laetitia casta

Am o piele foarte sensibilă și fragilă. Urmez o rutină simplă, dar care mi se potrivește perfect: dimineața și seara, îmi curăț fața cu lapte demachiant care îmi relaxează pielea. Apoi, folosesc produse pe bază de dovleac- serum, cremă și pe corp aplic o loțiune de lavandă- îi ador mirosul, mă calmează, e ca și cum aș face meditație. Din timp în timp, îmi aplic o mască – produs ce îmi oferă o strălucire instant. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Dacă e ceva complicat, renunț.

Folosesc produse organice, cu proprietăți anti-ageing și energizante, bogate în vitaminele A, C, E, B3, B5, D3, Omega (3, 6, 9) și beta-caroten. Am descoperit brandul de cosmetice 100% franțuzesc înființat de o nurtiționistă acupuncturistă, Dr Dominique Eraud – Pump’Skin. Produsele îmi vindecă și îmi iluminează fața.

laetitia casta

Vizitez din când în când o keratoterapeută- o disciplină aflată între dermatologie și estetică. Un keratoterapeut studiază pielea și găseste soluții pentru fiecare dezechilibru – hipersensibilitate, roșeață, microchisturi, acnee, uscăciune.

Îmi aplic machiajul cu grijă- mă joc cu texturi pentru a crea efecte de strălucire. Un fard cremă pe pleoape și pe obraji aduce un efect de strălucire, fără ca față să pară încărcată. Când nu lucrez, îmi place să fiu naturală și să-mi las pielea să respire.

Un pas greșit? Să folosesc produse care sunt prea puternice, prea invazive, care atacă pielea și care provoacă alergii. Am avut în trecut reacții provocate de măști și de exfolianți care mi-au ars pielea. Sora mea a avut aceeași problemă. Așa că acum evit astfel de lucruri și mereu caut produse delicate, organice de preferat.

Și la machiaj caut produsele naturale și vegetale. Am găsit un fond de ten stick bogat în anti-oxidanți și cu ingrediente active calmante. Apoi folosesc un iluminator-fard de obraz Peau de Rosé, pe care culmea, îl aplic pe pleoape- e o nuanță cremoasă, dar fără glitter. De aceea o prefer, deoarece toate fardurile de ochi au glitter în ziua de azi. Singura excepție pe care o folosesc este DiorShow Mono Couture Denim by Dior, iar mascara preferată este cea cu extras de gălbenele de la Rouje.

Foto: Hepta

Related Posts

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…

Top 5 produse esențiale pentru vară

Vara, rutina ta de îngrijire trebuie să fie la fel de atent pregătită ca și bagajul pentru concediu….

Long Hair Trend: tunsoarea clepsidră

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de…

Cindy Crawford, secrete de frumusețe la 58 de ani

La 58 de ani, Cindy Crawford încă are atuurile unui model de succes și este una dintre puținele…

New look: Jessica Biel. Tunsoarea aleasă de actriță pentru această vară

Jessica Biel s-a pregătit de vară cu un look fresh. Actrița a renunțat la părul ei lung, ondulat,…