Monica Cismaru ∙ May 15, 2023 ∙ 3 min read

Laetitia Casta a descoperit la 40 + ani secretele prelungirii aspectului tânăr și sănătos. Una dintre cele mai cunoscute modele din lume, de origine corsicană, Laetitia Casta enumeră trucurile ei de înfrumusețare, printre care se numără folosirea unor produse organice și a unui make-up minimalist, care o fac și mai frumoasă decât este deja.

”De ceva timp, am decis să păstrez doar esențialul, iar asta se aplică și în ceea ce privește frumusețea. Folosesc mult mai puține produse decât o făceam înainte și sunt mult mai fidelă anumitor lucruri deoarece știu ce mi se potrivește, dar și dintr-un motiv de sustenabilitate, pentru a limita producerea de deșeuri. Încerc să termin fiecare recipient de produs și nu irosesc nimic.

laetitia casta

Am o piele foarte sensibilă și fragilă. Urmez o rutină simplă, dar care mi se potrivește perfect: dimineața și seara, îmi curăț fața cu lapte demachiant care îmi relaxează pielea. Apoi, folosesc produse pe bază de dovleac- serum, cremă și pe corp aplic o loțiune de lavandă- îi ador mirosul, mă calmează, e ca și cum aș face meditație. Din timp în timp, îmi aplic o mască – produs ce îmi oferă o strălucire instant. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Dacă e ceva complicat, renunț.

Folosesc produse organice, cu proprietăți anti-ageing și energizante, bogate în vitaminele A, C, E, B3, B5, D3, Omega (3, 6, 9) și beta-caroten. Am descoperit brandul de cosmetice 100% franțuzesc înființat de o nurtiționistă acupuncturistă, Dr Dominique Eraud – Pump’Skin. Produsele îmi vindecă și îmi iluminează fața.

laetitia casta

Vizitez din când în când o keratoterapeută- o disciplină aflată între dermatologie și estetică. Un keratoterapeut studiază pielea și găseste soluții pentru fiecare dezechilibru – hipersensibilitate, roșeață, microchisturi, acnee, uscăciune.

Îmi aplic machiajul cu grijă- mă joc cu texturi pentru a crea efecte de strălucire. Un fard cremă pe pleoape și pe obraji aduce un efect de strălucire, fără ca față să pară încărcată. Când nu lucrez, îmi place să fiu naturală și să-mi las pielea să respire.

Un pas greșit? Să folosesc produse care sunt prea puternice, prea invazive, care atacă pielea și care provoacă alergii. Am avut în trecut reacții provocate de măști și de exfolianți care mi-au ars pielea. Sora mea a avut aceeași problemă. Așa că acum evit astfel de lucruri și mereu caut produse delicate, organice de preferat.

Și la machiaj caut produsele naturale și vegetale. Am găsit un fond de ten stick bogat în anti-oxidanți și cu ingrediente active calmante. Apoi folosesc un iluminator-fard de obraz Peau de Rosé, pe care culmea, îl aplic pe pleoape- e o nuanță cremoasă, dar fără glitter. De aceea o prefer, deoarece toate fardurile de ochi au glitter în ziua de azi. Singura excepție pe care o folosesc este DiorShow Mono Couture Denim by Dior, iar mascara preferată este cea cu extras de gălbenele de la Rouje.

Foto: Hepta

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…