Alina Burlacu ∙ June 7, 2021 ∙ 5 min read

Înainte să îți faci planuri despre siluetă, despre program, despre cum vei vrea să arăți peste șase luni, fă primul pas! Începe un antrenament și grăbește-te încet.

Copilul e prea mic sau are un program prea plin. Am prea mult de lucru sau abia prind și eu o zi liberă! E prea cald sau oricum vine iarna (acuși J ). Nu spune nimeni că e simplu să îți faci un program de exerciții fizice de care să te și ții. Doar că e greu de crezut că va veni vreodată ziua aia în care vei avea mai mult timp sau că tot universul tău va fi într-un echilibru perfect fără ca tu să fii conectată cu el 24/24. Când vrei să reiei o activitate sportivă sau să îți faci timp pentru prima oară în viață pentru a practica un sport, de multe ori apare un blocaj. Dar, dacă treci de prima lună – cea mai grea dintre toate care vor urma –, toate pretextele pe care le vedeai ca obstacole vor deveni istorie. Oricine face mișcare regulat îți poate spune că nu e vorba doar despre slăbit și de tonifierea musculaturii, ci și de reducerea stresului, de obținerea unui somn mai odihnitor și, poate cel mai important, de o stare de spirit îmbunătățită. Dacă nu te poți organiza și mobiliza singură, alege unul dintre programele recomandate de noi. Energia antrenorilor și a grupului te vor ajuta mai mult decât crezi!

Varianta 1 to 1

Dacă ești la început de drum, probabil cea mai bună opțiune este antrenamentul cu instructor personal. Așa vei ști că postura și mișcările sunt corecte. La Movement Studio poți alege orele de Pilates cu Instructor Personal. Asta înseamnă că antrenamentul este personalizat în funcție de corpul tău, de problemele tale de sănătate, de nivelul condiției tale fizice. Înainte de prima ședință, instructorul îți va face o scurtă analiză vizuală a corpului, va observa dacă ai asimetrii musculare și veți discuta despre problemele de sănătate pe care le ai. Vei învăța cum trebuie să respiri în timpul exercițiilor, urmând ca apoi să începeți antrenamentul împreună. Află mai multe pe movementstudio.ro.

Ora de balet

Un vis frumos din copilărie sau un mod de a-ți petrece timpul, o realitate cât se poate de palpabilă? Una dintre opțiunile găsite la Stejarii Country Club sunt clasele de balet pentru adulți. În timp, silueta poate fi transformată, postura îmbunătățită, musculatura antrenată și echilibrul mai bun. Dar, dacă ești în căutarea liniștii interioare și a grației în ritmul muzicii, beneficiile fizice vor fi, la finalul zilei, doar un bonus pentru starea generală de bine. Mai multe informații găsești pe stejariicountryclub.ro.

Fitness în aer

Rutina nu este neapărat cel mai bun prieten nici măcar în materie de sport. Dacă vrei un antrenament care să îți crească nivelul de adrenalină, dar și alți hormoni ai fericirii, Bodhi Suspension System de la Attitude Pilates este opțiunea la care ne-am oprit. Primul sistem din lume, de suspensie în patru puncte, pentru fitness, Bodhi Suspension System este un instrument dezvoltat de instructorul Pilates Khita Whyatt și include două frânghii independente care, atunci când sunt instalate, creează patru puncte de suspensie și permite oportunități nelimitate de antrenament. Folosirea acestui aparat înseamnă provocări puternice pentru obținerea flexibilității și a echilibrului, realizarea unor exerciții care îmbunătățesc puterea, stabilitatea și echilibrul. Potrivit și adaptabil pentru toate tipurile de corpuri, sistemul este perfect atât pentru exerciții de grup, sesiuni semi-private și, cât și sesiuni private. Bodhi antrenează întregul corp în toate planurile de mișcare iar forța și energia depuse sunt asemănătoare cu cele din timpul unei sesiuni de alpinism. Află mai multe pe attitudepilates.ro.

Un altfel de pat

Next level poate să însemne și un antrenament la prima vedere intimidant, dar la fel de provocator. De la Shaya Pilates am ales Pilates Cadillac, un echipament similar unui pat cu cadru. Însă, sigur nu e pentru lenevit! Aparatul îmbină o varietate largă de exerciții pentru toate grupele musculare și îți permite să lucrezi în funcție de abilitățile de care dispui. Datorită numeroaselor variații de exerciții și posibilități acrobatice care se pot executa pe el, acesta oferă beneficii oricui, indiferent de scopul urmărit: tonifiere, stretching, recuperare medicală, dezvoltarea musculaturii. Datorită platformei stabile și înălțată de la sol se pot executa exerciții precum cele de pe saltea. Iar aceasta este doar una dintre variantele pe care le poți încerca la shayapilates.ro.

La orice oră, online

Am lăsat special la final varianta online, asta în cazul în care încă ai în minte argumente de genul: nu am timp să stau pe drumuri, și nici mașină, și nici echipament, și nici nu pot lăsa copilul singur în casă, iar în orașul meu nu sunt sălile și aparatele acelea, și lista sigur poate continua… Yoga, Kick Boxing, Pilates, Metabolic Body Workout, Core, oricare dintre antrenamente, la orice nivel, poate fi făcut online cu experții în health & fitness de la World Class. Ai de ales dintre peste 88 de clase live pe lună. Accesarea claselor live se face pe baza unei rezervări, astfel încât să fii conectată și motivată. Orele de antrenament rămân înregistrate în platformă timp de 7 zile și le poți urmări fără rezervare atunci când timpul îți permite. Mai ai și varianta antrenamente înregistrate on-demand. Asta înseamnă cp îți poți face programul zilei așa cum dorești și să planifici sesiunea de antrenamente la orice oră vrei. POți avea acces la peste 100 de antrenamente înregistrate în galeria video și 6 categorii de antrenamente din care să alegi: Strength, Cardio, Cycling, Mind Body, Dance, Kids. Mai multe detalii găsești pe worldclass.ro/online.

Foto: Pexels(Fabio Marciano).

Articol publicat in revista A List Magazine (no 18).

Related Posts

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…

Get the look: Scarlett Johansson

Scarlett Johansson a dezvăluit, de-a lungul timpului, o listă surprinzătoare de cosmetice folosite în ritualul ei de machiaj…