A List Magazine ∙ February 2, 2022 ∙ 3 min read

Dacă te preocupă grija pentru părul tău, cu siguranță ai acasă o mulțime de produse pentru îngrijirea acestuia, cu ajutorul cărora să-i menții frumusețea, de la un sampon și balsam de calitate, la o mască potrivită sau un ser special.  

De ce să folosești serurile de păr speciale

Serul de păr este un supliment complex de care părul tău se va îndrăgosti rapid. Odată aplicat, acesta îi oferă părului un boost de hidratare, îl netezește și îi conferă strălucire. Serul acționează rapid în profunzimea firului de păr, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Principalul său avantaj este concentrația mare de ingrediente active, care netezesc eficient părul, îl înmoaie la atingere și îl protejează de influențele externe ale mediului.

Cum se aplică produsul?

Nu confunda niciodată acest ajutor la îndemână cu uleiul de păr, deși are tot o compoziție lichidă. Serul de păr este un produs pe bază de silicon conceput pentru a acoperi întreaga suprafață a părului. Îi poate oferi acestuia o strălucire naturală, catifelare și hidratare, și îl poate proteja de poluare. Poate fi folosit atât pe părul uscat cât și pe părul umed, în funcție de tipul de ser. Există tot felul de seruri, dintre care unele sunt potrivite pentru părul uscat, deteriorat sau dur, în timp ce există și seruri mai ușoare, care nu sunt împovărătoare, pentru părul gras sau fin. Cheia pentru a profita la maximum de serul pentru păr este să înveți cum să-l folosești corect.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul deteriorat?

Un astfel de păr are un aspect casant, iar structura firului deteriorat este aspră. Gândește-te că serul trebuie să tonifice părul devitalizat, să reducă aspectul vârfurilor degradate și să acționeze ca un tratament pentru scalp. La fel și în cazul serului: acesta are rolul să întărească foliculii pentru a stimula creșterea părului. Cum faci să alegi bine serul potrivit podoabei tale capilare? Ei bine, fii atentă și caută ca acesta să conțină ingrediente puternic regeneratoare care ajută la refacerea firului de păr: lipide, acid lactic, ceramide sau phyto-keratina. Ca ingrediente naturale, recomand uleiurile (argan, struguri, migdale, jojoba) și mierea de albine.”, sfătuiește Vali Sava, membru în echipa Londa Professional România

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul ondulat?

Având o structură mai delicată, părul ondulat este lipsit de strălucire, greu de manevrat şi uscat. Din cauza umidității ridicate, acesta își modifică forma și se electrizează ușor. De aceea, acest tip de păr are nevoie de o îngrijire specială pentru a păstra forma buclelor și a onduleurile. Iată de ce, atunci când alegi serumul, ai nevoie de ingrediente care netezesc suprafața firului și care să oferă suplețe și elasticitate în același timp. Alege produse care conțin ingrediente precum extractul de cașmir sau șampanie, ulei de avocado și aminoacizi pentru un aspect glossy.”, recomandă hairstylistul.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul fin și subțire?

Așa cum poate știi, părul fin și subțire este foarte sensibil la produsele de îngrijire și de coafare pe care le folosești. De aceea, în mod special, ai nevoie de ingrediente active care fortifică şi stabilizează structura firului. Ideal de folosit acele seruri care au formule uşoare, astfel încât să nu încarce părul şi să-l lipsească de volum. În acest sens, cele mai bune ingrediente sunt: creatina, extractul de bambus, cheratina sau vitamina E.”, este de părere hairstylistul.

CITESTE SI:

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…