A List Magazine ∙ July 4, 2023 ∙ 5 min read

După o perioadă lungă în care podoaba ta capilară a fost supusă unor temperaturi ridicate, nici nu e de mirare că firele de păr devin uscate și fragile și tind să cadă. 

Iată câteva sfaturi pentru a proteja și îngriji părul în timpul verii:

Primul pas: prevenția!

Pentru a evita să acționezi last minute asupra consecințelor nefavorabile, e mai bine să aplici măsuri la timp. Astfel, îți poți pregăti părul din timp, pentru a-l face mai rezistent la agresiunile externe tipice verii. La final, tu vei fi câștigătoarea și posesoarea unei podoabe capilare frumoase și sănătoase!

Oprește tratamentele de iluminare! 

În primul rând, trebuie să eviți să-ți stresezi excesiv părul chiar înainte de a ajunge la plajă.  Mai bine să spui nu iluminării părului, colorării și tratamentelor permanente, deoarece aceste proceduri dăunează părului deja slăbit și riscă să-l expună la factori de mediu mai puțini prietenoși. De aceea, este recomandat să amâni procedurile de iluminare sau de colorare la care ai visat încă de la începutul verii până după întoarcerea din vacanță.

Liber la tăiat! Adoptă o tunsoare practică!

Pe timpul verii și, mai ales înainte de a pleca în vacanță, alege o tunsoare care nu necesită o coafare specială, astfel încât să îți poți lăsa părul să se usuce natural, la aer. Mai bine să optezi pentru o tunsoare ușor de gestionat și care nu necesită stilizare sau apelarea la serviciile unui coafor. În acest sens, este bine de amintit că tăieturile bob și pixie au din start un avantaj: părul tuns astfel poate fi stilizat cu un ulei de păr ușor și apoi lăsat să se usuce natural. 

Cu toate acestea, dacă nu vrei să renunți la părul lung, nu uita să pui în trusa de vacanță un șampon, un balsam și câteva măști pe care să le folosești în fiecare zi. De asemenea, optează pentru coafuri care lasă lungimile blânde. În cazul părului lung, sfatul este să-l prinzi, apelând la coafuri lejere și evitând cozile prea mici, strânse și înalte, care trag părul riscând să-l distrugă

Evită șocul termic!

Înainte și în timpul verii, experții în materie de păr recomandă, de asemenea, renunțarea la placa de îndreptat și la coafarea cu uscător și ondulator, deoarece acestea sunt instrumente care provoacă un șoc termic părului. Cu toate acestea, situația se poate schimba ușor în funcție de tipul de păr: dacă ai un fir de păr gros, îți poți permite să utilizezi placa de îndreptat din când în când. Însă, nu exagera, pentru că riști să-l distrugi fără a-l mai putea remedia.

Pe lângă aceste sfaturi, cum mai poți să-ți protejezi părul vara? Simplu: folosește cele mai bune produse pentru îngrijire și protecție!

Protejează-ți părul de razele UV

Atunci când petreci mult timp sub razele soarelui sau odată ce ai ajuns la plajă, ce ar trebui să ai în geantă pentru a-ți proteja părul de apa mării și de soare? Ei bine, în primul rând trebuie să ai în vedere cele două zone ce trebuie protejate: părul și scalpul.

În acest sens, pentru protejarea firelor de păr poți utiliza un ulei, un gel sau un produs de pulverizare, pentru a fi distribuit pe întreaga lungime a părului. Același produs trebuie să ajungă și la nivelul scalpului, care trebuie protejat special înainte de a fi expus la soare.

De fapt, cunoaștem ce efecte pot produce razelor ultraviolete pe piele, dar cu toate acestea, trebuie să știm că și scalpul este, de asemenea, afectat. De fapt, scalpul este partea corpului cea mai expusă la radiațiile solare și, în cazul în care nu este protejat în mod adecvat, s-ar putea arde și suferi tulburări mai mult sau mai puțin grave, recomandă Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Folosește pălării sau eșarfe, de preferință din paie, pentru că sunt ușoare și combat transpirația. Acestea sunt folosite pentru a evita expunerea directă la lumina soarelui.

Aplică întotdeauna un ulei protector sau leave-in conditioner care are aceeași funcție pe păr pe care o poate avea o protecție solară ca ecran de apărare pe piele. 

Ce rol au uleiurile de păr? Sunt ideale pentru îngrijirea părului chiar și în vacanță, menținându-l hidratat și păstrându-i strălucirea și culoarea. Totodată, creează o barieră protectoare care împiedică pătrunderea clorului, a sării și a luminii solare în firul de păr. Ca întotdeauna, este necesar să-l aplici în mod corect pentru a-i vedea efectele și apoi să-l răspândești bine pe părul umed sau uscat (eventual, cu ajutorul unui pieptene), repetând aplicarea după câteva ore.

Un alt sfat de care să ții cont: După baia sau înotul în mare sau în piscină, este recomandat să faci întotdeauna un duș: apa proaspătă elimină sarea sau clorul care slăbește și usucă părul. După aceea, aplică din nou uleiul protector.

Și mai ales, nu uita să aplici o protecție after sun pentru păr: obligatoriu! Aceasta protejează părul de soare, vânt și agenți externi. În plus, hidratează și hrănește tulpina părului, oferindu-i suplețe și strălucire.

De asemenea, poate fi util să aplici măști de regenerare, hidratare și restructurare a firului de păr.

Related Posts

George Radu, Hairstylist, despre gama inovatoare de îngrijire a părului- Kérastase Première

George Radu, Hairstylist, ne vorbește despre beneficiile noii game de lux de îngrijire a părului Kérastase Première, cea…

Triplă lansare Forcapil în România

Forcapil®️ și Magna Pharm Romania au lansat, zilele trecute, două noi produse revoluționare care promit să schimbe modul…

Rihanna, noua imagine Dior

Celebra Rihanna a fost aleasă noua imagine a parfumului Christian Dior J’adore. Lansat în urmă cu peste două…

Anne Hathaway, „Lip Tok” beauty influencer

Anne Hathaway a împărtășit cu fanii ei trucul de frumusețe pentru buze pline de volum. Anne a devenit…

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…