A List Magazine ∙ September 9, 2023 ∙ 6 min read

Cu toții ne dorim să ne trezim dimineața cu un ten odihnit, ferm și strălucitor. Tocmai de aceea, rutina de seară pentru îngrijirea pielii este foarte importantă. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune ce este important să facem înainte de culcare, ce produse să folosim în ritualul de îngrijire, pentru ca tenul nostru să fie a doua zi hidratat și strălucitor.

”Da, putem să obținem un ten strălucitor și care să arate mult mai bine rapid, peste noapte. Tehnologia în domeniul frumuseții a avansat foarte mult în ultimii ani și există în prezent un trend foarte important al produselor de îngrijire overnight. Este important să știm ce tipuri de produse sunt indicate pentru această perioadă a zilei și în ce mod le putem folosi”, declară Diana Baicu.

Curățarea tenului, obligatorie

Întotdeauna, seara, primul pas este cel de curățare a tenului, chiar și dacă, în timpul zilei, nu am folosit produse de machiaj.  Recomand să facem întotdeauna o dublă curățare. Putem folosi un produs cu o textura uleioasă (ulei hidrofil, cremă de curățare facială), în care se dizolvă machiajul și impuritățile solubile în ulei, urmat de o formulă pe bază de apă (gel de curățare, spumă de față) pentru înlăturarea tuturor impurităților, inclusiv a părților uleioase.

De ce sunt folositoare produsele overnight

”După curățare, aplicăm produsele overnight în funcție de ce anume ne dorim și de textura care ne place. Toate produsele overnight au ca scop să șteargă semnele de oboseală, să activeze metabolismul și circulația.

Pe parcursul nopții, o mare parte din energia celulară activă este folosită de piele. Pe timpul zilei nu se întâmplă la fel pentru că avem foarte multe activități, iar energia biologică se împarte în foarte multe direcții. Noaptea însă, pielea beneficiază de mai multă energie biologică și atunci trebuie să vedem cum facem ca celulele să fie mult mai active.

Ca să ne fie mai ușor să le identificăm, pe ambalajul produselor trebuie să scrie Overnight sau să aibă desenate pe ele o lună. Majoritatea se folosesc pe moment, dar există unele care se recomandă a fi folosite într-o cură intensivă de 3 zile. Rezultatele pe care le obținem se mențin pe un termen mai îndelungat deoarece concentrația de substanță activă pe care aceste produse o conțin este foarte mare”, adaugă Diana Baicu.

În ce ordine aplicăm produsele overnight

  1. FIOLE. ”Începem întotdeauna cu o fiolă, care este un fel de booster pentru ten. Există anumite fiole concepute în așa fel încât să lucreze pe parcursul nopții și care au o concentrație mare de activi.

Fiole concentrate Babor Active Night repară tenul matur și au efect de revitalizare și regenerare a tenului pe timpul nopții. Complexul de ceramide conținut ajută tenul să-și refacă propriul strat lipidic pe timp de noapte și intarește bariera pielii pentru mai multa rezistență. Complexul reglează, de asemenea, echilibrul de hidratare al pielii pe termen lung. Tenul devine mai proaspăt, mai relaxat și optim îngrijit în dimineața următoare.

Ceea ce este comun pentru toate produsele overnight este că eliberează treptat activii. Plus că ele conțin ingrediente inteligente care pătrund exact acolo unde este nevoie. De exemplu, dacă vorbim despre hidratare, avem nevoie de niveluri diferite de hidratare. Aceste ingrediente care sunt ca un burete care înmagazinează apa, o eliberează pe parcursul nopții și exact acolo unde este nevoie”, spune Diana Baicu.

  1. SERUM. ”După fiolă, dacă tenul nostru nu arată prea bine, aplicăm serum. Serumurile au și ele o concentrație foarte mare de activi. În trecut, obișnuiam să folosim doar fiola sau doar serumul. Acum este recomandat să le folosim pe amândouă, dacă ne dorim un efect wow. Serumul se aplică în strat nu foarte gros, avem nevoie cam de 2-3 pompe. Textura este foarte light, iar produsul se absoarbe imediat.

Serumul Guinot Age Logic conține un complex de viață celulară cu 56 de ingrediente active și este îmbogățit în ATP, o moleculă biologică încărcată cu energie. Îmbunătățește aspectul pielii, întinerind vizibil și îmbunătățind fermitatea cutanată. Obținem un ten mai tânăr, mai ferm și mai neted.

Apoi, mai avem opțiunea serumului TOSKANI Night reverse Advanced Serum, un tratament de noapte multi-reparator care reface și resincronizează tenul”, spune Diana Baicu.

  1. MASCĂ. ”După serum, putem veni cu o mască, fie sub formă de gel, fie sub formă de cremă. Sunt acele măști care conțin fosfolipide și care mimează perfect structura pielii pentru că au conceptul de biostrat. Asta permite ingredientelor active să se elibereze treptat. Atenție! Nu orice mască este potrivită să o folosim peste noapte. Este nevoie de o mască ușoară, cu o textură asemănătoare cremei, pe care o aplicăm în aceeași cantitate ca pe cremă. O aplicăm pe față, gât și decolteu, dormim cu ea, iar dimineață ne vom trezi cu un ten mult mai strălucitor, mai odihnit.

Eu recomand serumul mască Mary Cohr Age Signes Night Refill, o formulă inovatoare ce acționeză precum un filler, livrând în piele activii necesari pentru corectarea avansată a semnelor de îmbătrânire precum ridurile, relaxarea cutanată și petele pigmentare. Tenul dobândește aspect întinerit și radiant, ridurile sunt estompate, pielea este mai netedă, regenerată și densă”, menționează Diana Baicu.

  1. CREME DE NOAPTE. ”La capitolul creme, putem folosi unele care regenerează pielea și o exfoliază în același timp. Ele conțin acid salicilic și acid lactic, iar astfel fac două lucruri în același timp. Mai sunt și altele care se bazează pe conceptul de cronobiologie.

Crema de față cu pro-retinol Doctor Babor Refine Cellular Triple Pro-Retinol Renewal Cream are efect regenerant pentru ten matur, cu complex triplu pro-retinol de ingrediente active ce previne primele semne de îmbătrânire pentru o textură mai netedă și rafinată a pielii.

Apoi, crema de noapte Guinot Night Logic Radiance Refreshing reduce semnele de oboseală, revitalizează și hidratează pielea, combate efectele stresului oxidativ, detensionează pielea, lăsând fața odihnită și relaxată.

Nu în ultimul rând, putem folosi crema de noapte peeling Academie Dermacte Peeling Renovatrice Nuit cu efect regenerator. Aceasta are dublă acțiune: netezește și exfoliază pielea la suprafață datorită unui complex de acizi care acționeaza noaptea în asociere cu ingredientul activ de fermitate pentru un efect anti-îmbătrânire intensiv. Este ideală pentru lipsa de stralucire și pielea devitalizată”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Related Posts

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…