New & Niche: parfumuri extrase direct din grădina de legume

parfumuri

Vrei să miroși a cartof? No probl! Nu suntem aici să te judecăm. Însă, în cazul în care te întrebai, chiar există parfumuri al căror buchet te trimite cu gândul mai mult la o grădină de legume, decât la una cu flori și fructe.

După succesul înregistrat de parfumurile gurmande – începând cu celebrul și dulcele Angel -, această categorie a crescut semnificativ. Noile molecule din laborator și cererea pentru o exprimare cât mai personală a dus, în nișă, și spre conceptul de parfumuri comestibile. Iar aici nu ne mai referim la aroma de vanilie sau caramel sărat, ci la arome profund vegetale care seamană mai mult cu un meniu al unui vegetarian convins.

Noile parfumuri vegetale sunt percepute diferit de cele dulci-gurmande (apanajul copiilor și al iubitorilor de deserturi).

OK. Până aici, de gustibus.

Dacă ești curioasă să încerci pe pielea ta să vezi în ce mod se dezvoltă un astfel de parfum, va trebui să descoperi câteva parfumuri mai noi precum colecția lui David Moltz, co-fondatorul mărcii de parfumuri D.S. & Durga din Brooklyn, Bistro Waters.

Dezvoltatorii parfumului vorbesc despre o aromă de ardei verde, printre altele, care se adaugă esențelor verzi din sticluțe. Nota de ardei verde a Bistro Waters este posibilă datorită parfumului și aromei gigantului ardei gras Firmenich Firgood™, derivat în întregime din materie organică, conform lui Xavier Brochet, șeful global al companiei pentru inovarea produselor naturale.

O altă colecție din această categorie vei putea descoperi la L’Artisan Parfumeur. Este vorba despre Le Potager, o colecție de cinci parfumuri centrată pe note vegetale, inclusiv conopidă, sfeclă, praz, mazăre dulce și frunze de roșii.

Mirosurile vegetale nu sunt 2023 beauty news, ci au intrat discret pe piață în ultimii ani și datorită popularului brand Comme des Garcons, care a lansat Radish Vetiver, parte a seriei Clash, în 2019, urmat de Rouge, în 2020, un parfum picant care aduce aroma și culoarea de sfeclă în prim plan.

Parfumierul Alexandra Carlin se alătură parfumierilor care au transformat notele leguminoase, mai exact cele de sfeclă, în esențe valoroase, nișate: parfumul Kyoto de la diptyque, o ediție limitată din 2021.

Tonka Blanc folosește un compus de conopidă, ca parte a colecției Garden Lab, care conține și extracte de anghinare, praz, ceapă și sparanghel, capturate prin soluții pe bază de apă, fără căldură sau substanțe chimice adăugate.

Și totuși, mirosurile vegetale sunt o noutate mai mult pentru noi, nu și pentru parfumieri. Adăugate în lunga listă de esențe, semințele de morcov au fost folosite dintodeauna chiar dacă nu au fost vedetele esenței. Ceea ce s-a schimbat nu este doar dorința consumatorilor de a identifica arome unice, ci și noi molecule de miros care permit o asociere mai realistă cu o grădină de legume.

Foto: unsplash (dan cristian padure).

parfumuri

Vrei să miroși a cartof? No probl! Nu suntem aici să te judecăm. Însă, în cazul în care te întrebai, chiar există parfumuri al căror buchet te trimite cu gândul mai mult la o grădină de legume, decât la una cu flori și fructe.

După succesul înregistrat de parfumurile gurmande – începând cu celebrul și dulcele Angel -, această categorie a crescut semnificativ. Noile molecule din laborator și cererea pentru o exprimare cât mai personală a dus, în nișă, și spre conceptul de parfumuri comestibile. Iar aici nu ne mai referim la aroma de vanilie sau caramel sărat, ci la arome profund vegetale care seamană mai mult cu un meniu al unui vegetarian convins.

Noile parfumuri vegetale sunt percepute diferit de cele dulci-gurmande (apanajul copiilor și al iubitorilor de deserturi).

OK. Până aici, de gustibus.

Dacă ești curioasă să încerci pe pielea ta să vezi în ce mod se dezvoltă un astfel de parfum, va trebui să descoperi câteva parfumuri mai noi precum colecția lui David Moltz, co-fondatorul mărcii de parfumuri D.S. & Durga din Brooklyn, Bistro Waters.

Dezvoltatorii parfumului vorbesc despre o aromă de ardei verde, printre altele, care se adaugă esențelor verzi din sticluțe. Nota de ardei verde a Bistro Waters este posibilă datorită parfumului și aromei gigantului ardei gras Firmenich Firgood™, derivat în întregime din materie organică, conform lui Xavier Brochet, șeful global al companiei pentru inovarea produselor naturale.

O altă colecție din această categorie vei putea descoperi la L’Artisan Parfumeur. Este vorba despre Le Potager, o colecție de cinci parfumuri centrată pe note vegetale, inclusiv conopidă, sfeclă, praz, mazăre dulce și frunze de roșii.

Mirosurile vegetale nu sunt 2023 beauty news, ci au intrat discret pe piață în ultimii ani și datorită popularului brand Comme des Garcons, care a lansat Radish Vetiver, parte a seriei Clash, în 2019, urmat de Rouge, în 2020, un parfum picant care aduce aroma și culoarea de sfeclă în prim plan.

Parfumierul Alexandra Carlin se alătură parfumierilor care au transformat notele leguminoase, mai exact cele de sfeclă, în esențe valoroase, nișate: parfumul Kyoto de la diptyque, o ediție limitată din 2021.

Tonka Blanc folosește un compus de conopidă, ca parte a colecției Garden Lab, care conține și extracte de anghinare, praz, ceapă și sparanghel, capturate prin soluții pe bază de apă, fără căldură sau substanțe chimice adăugate.

Și totuși, mirosurile vegetale sunt o noutate mai mult pentru noi, nu și pentru parfumieri. Adăugate în lunga listă de esențe, semințele de morcov au fost folosite dintodeauna chiar dacă nu au fost vedetele esenței. Ceea ce s-a schimbat nu este doar dorința consumatorilor de a identifica arome unice, ci și noi molecule de miros care permit o asociere mai realistă cu o grădină de legume.

Foto: unsplash (dan cristian padure).

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă