Andreea Esca ∙ December 29, 2023 ∙ 3 min read

Pe sfârșit de an am ales să fac ceva nou, foarte nou. Voi încerca să stau doar cu mine și numai cu mine, o săptămână întreagă, „izolată” într-o casă cu ieșire la mare, pe o insuliță grecească (tocmai pentru că „niciun om nu este o insulă”, cum bine zice poetul John Donne) unde în extra-sezon nu e nimeni. Vreau să am timp și loc să mă întâlnesc cu gândurile mele, să văd ce mi-ar mai plăcea să fac cu viața în perioada următoare, și să mă pun un pic la adăpost de toate și de toți. Cred că și pentru ultra-extrovertiții, mega-sociabilii, super-vorbăreții și ultra-curioșii de tipul meu vine o vreme în care vrem să fim singuri. Sau poate tocmai, exact noi, ăștia, ajungem la o supra-saturație de aglomerație.

Așadar, suportând miștourile tuturor prietenilor care, cunoscându-mă, au privit ideea mea ca pe o nebunie (deși vorbim de numai o săptămână), mi-am căutat un loc cât mai ferit de lume, dar unde să văd marea când deschid ochii dimineața și când apare… luna. Nu am de gând să nu fac nimic toată ziua – pentru că tocmai lucrez (desigur) la un proiect interesant, dacă va ieși la lumină -, dar chiar și ideea că voi avea doar asta de făcut și că voi încerca să răspund la telefon numai dacă este o urgență mi se pare revoluționar pentru mine. Am tot analizat să îmi dau seama dacă e o treabă legată de vârsta acesta, de necesitate… dar am ajuns la concluzia că este, de fapt, o reacție clară la „prea plin”.

Mi-am dat seama că au început să mă deranjeze prea multe dintre lucrurile care nu mă deranjau, că nu mai am răbdare să ascult, nu mai am suficientă înțelegere și, în același timp, că mă revoltă și mă încarcă excesiv realitatea. Numai toate poveștile din fiecare seară despre războaiele astea – în care atâția amărâți, fără nicio vină, plătesc cu viața pentru egourile altora – mă scot din minți. Mai ales că realizez că nu pot face nimic pentru a schimba ceva în acest sens. De fapt, cred că asta mă omoară pe mine. Neputința. Chiar le spuneam colegilor mei de la „Romania, Te Iubesc” că eu, când îi văd că se întorc la locul unei anchete pe care au făcut-o acum 10 ani și găsesc lucrurile nemișcate după toate dovezile unei nemernicii, eu nu știu cum nu le pleznește ficatul. Că eu simt că îmi explodează capul când același om, la zeci de ani distanță, după ce maximum a mai fost mutat de la un birou la altul, de ochii lumii, le dă din nou interviu, aflat în postul inițial, fără nicio jenă că e tot acolo unde, desigur, nu s-a schimbat nimic. Eu îmi mai găsesc însă speranța având legătură cu mici antreprenori, artiști, oameni de creație, sportivi, care reușesc să-și dezvolte un micro-univers bazat pe pasiune, muncă, dorința de frumos, bine, performanță. Și da, pentru a reuși să-mi păstrez dragostea de oameni și de viață, o să fac acest scurt experiment. Promit să vă povestesc despre el, în ediția următoare A List Magazine sau online pe www.alistmagazine.ro… dacă nu o să am răbdare.

P.S. Și mai vreau să mărturisesc că, dacă există niște oameni care m-au făcut cu adevărat fericită și foarte mândră, de curând, ei sunt copiii mei grozavi. Vă mulțumesc Alexia, Aris!

Foto: Raluca Ciornea.

Related Posts

Interviu: Ilie Năstase, despre „Nasty”

Un film așteptat de toți iubitorii tenisului. Un documentar care aduce nume mari din istorie în fața spectatorilor…

Andreea Esca, despre oameni, AI și relațiile reale

Prietenul lui Aris, A., mi-a redat liniștea după ce mi-a povestit că i-a cerut numărul de telefon unei…

Andreea Esca, față în față cu Robbie Williams

Andreea Esca a realizat un interviu savuros cu Robbie Williams, care urmează să susțină un concert la București…

Andreea Esca, despre ziua în care l-a întânit pe Charles. Trăiască Regele!

Îmi amintesc perfect ziua în care am avut onoarea de a-i lua un interviu pe atunci Prințului Charles,…

Robbie Williams, ești un om normal

Asta mi-a spus că este cel mai frumos compliment pe care și l-ar dori. Și chiar așa e….

Hai să ne descleștăm maxilarele! Text by Andreea Esca

Îl aștept pe 2023 ca pe Moș Crăciun. Că poate se termină cu toată nebunia din jur, la…

Descoperă ce înseamnă să ai un business cu mult bun gust, alături de Andreea Esca și de Chef Andrei Voica

Cel de-al treisprezecelea episod #GataDeBusiness, realizat de către Raiffeisen Bank și moderat de Andreea Esca, este despre mult…

Planuri date peste cap din cauza furtunii de pe Mediterana. Andreea Esca, jurnal de bord din croaziera Goop-Celebrity Beyond, ziua 5

Toată noaptea a fost furtună, valuri măricele, vânt puternic, așa că la nici ora 8 dimineața ne-a trezit…

Andreea Esca, jurnal de bord, Ziua 4 din croaziera Goop- Celebrity Beyond. Corespondență din Italia!

Ciao, Alisters! Am acostat în Santa Margherita! La ora 9:00 am avut un workshop foarte interesant cu Dr…

Andree Esca, în periplu pe Mediterană, în croaziera Goop- Celebrity Beyond. Jurnal de bord, Ziua 3

Ne-am trezit cu greu la ora 8:00 ca să fim gata pentru sportul de la 9:00 cu antrenorul…