Monica Cismaru ∙ May 27, 2020 ∙ 2 min read

J. K. Rowling

Autoarea cărților din seria ”Harry Potter, JK Rowling, a anunțat că va lansa o nouă serie de povestiri pentru copii, intitulată ”The Ickabog”.

Seria va fi publicată online, în fiecare marți, pe site-ul omonim, până pe data de 10 iulie și va fi disponibilă gratis. ”The Ickabog” este adresată copiilor de peste șapte ani, care pot citi singuri noua operă a celei mai de succes autoare din lume pentru cei mici, iar cartea conține pilde despre adevăr și despre abuzul de putere, a anunțat  JK Rowling însăși pe contul ei de Twitter. Seria ”The Ickabog” vine ca un cadou neașteptat din partea autoarei pentru copii, pentru a le mai îndulci acestora perioada de pandemie.

the ickabog

JK Rowling a început să scrie ”The Ickabog” în timp ce se afla pe ultima sută de metri cu seria ”Wizarding World” și intenționa ca această carte să fie trimisă la tipar după lansarea ultimei părți din seria ”Harry Potter”. Totuși, autoarea și-a amânat planurile și a abandonat manuscrisul timp de zece ani. ”The Ickabog” este o carte de sine stătătoare, fără să aibă vreo legătură cu intriga din Harry Potter.

JK Rowling adaugă că temele abordate în noua ei carte nu fac trimitere la actualitate, ci sunt general valabile, indiferent de loc sau de timp. De asemenea, JK Rowling îi roagă pe copiii care vor citi ”The Ickabog” să-și realizeze propriile lor ilustrații, inspirate din noile povestiri. ”Vreau să văd cum imaginația voastră o ia razna. Creativitatea, inventivitatea si efortul sunt cele mai importante aspecte. Nu cautăm neapărat cel mai ”tehnic” desenator”, spune Rowling.

Deocamdată, cartea ”The Ickabog” va fi lansata doar online, urmând ca aceasta să fie publicată în format print, eBook și audiobook în luna noiembrie, în mai multe limbi, iar veniturile realizate vor fi donate către ajutorarea diverselor categorii de oameni care au fost afectați de pandemia de Coronavirus.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…

Noaptea Albă a Bezelelor

Tort de Bezea va fi deschis de Noaptea Muzeelor. Cofetaria de pe Strada Roma 5 expune ediții limitate…