A List Magazine ∙ January 13, 2020 ∙ 2 min read

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei peste care nimeni nu ar trebui să sară dacă vrea să aibă un stil de viață sănătos. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie care sunt superalimentele care transformă prima masă a zilei într-una plină de nutrienți și extrem de sănătoasă.

“Un superaliment este un aliment de origine vegetală cu un conținut ridicat de antioxidanți, proteine, omega-3, minerale, fibre sau alți nutrienți esențiali cu efecte benefice dovedite asupra sănătății”, explică Gianluca Mech.

Celebrul nutriționist ne oferă o listă a alimentelor care nu ar trebui să lipsească de pe masă la primele ore ale dimineții și ne explică importanța fiecăruia pentru o sănătate de fier.

 1. Ouă

Conțin vitamine și minerale, în special vitaminele A și E, care au acțiune antioxidantă, vitamina B1, necesară în transmiterea impulsurilor nervoase, dar și vitamina D și fosfor, pentru bunăstarea osteoarticulară. De asemenea, conțin o cantitate optimă de fier. Ouăle consumate la micul dejun ajută la menținerea pe o perioadă mai îndelungată a senzației de sațietate, iar asta datorită conținutului de proteine. Gălbenușul conține lipide, în special acizi grași polinesaturați omega-6, precum și luteină și zeaxantină, doi antioxidanți cu efect protector asupra țesuturilor oculare.

  1. Goji

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți naturali cu proprietăți antiinflamatorii, ajută la reducerea colesterolului și conțin o doză perfectă de vitamina C, care susține sistemul imunitar.

  1. Semințe de chia

Sunt extrem de hrănitoare și bogate în fibre. Acestea induc senzația de sațietate, tranzitul intestinal și controlul glicemiei. De asemenea, sunt bogate în acizi grași Omega 3, benefici pentru sistemul cardiovascular.

  1. Nuci

Mențin senzația de sațietate și conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului nervos.

  1. Ceai verde

Conține cofeină, cu efect tonic și care ajută la creșterea ratei metabolice. De asemenea, conține catechine, substanțe antioxidante care protejează creierul, sistemul nervos și inima.

  1. Iaurt grecesc

Este un iaurt cremos și mai bogat în proteine decât cel clasic. Spre deosebire de carbohidrați, proteinele ajută la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă mai îndelungată, astfel încât nu vei simți nevoia să ronțăi între mese.

  1. Ovăz

Conține beta-glucan, o fibră care ajută la menținerea colesterolului din sânge la valori normale și care dă senzația de sațietate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

 

Related Posts

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…