Parfait cassata – un trio de arome rafinate

Adrian Hădean vine cu o propunere interesantă, un desert mai special ce merită încercat acasă.
Ingrediente parfait cassata
Ingrediente pentru stratul Malaga: 60 gr stafide (+ 100 gr apă+3 linguri zahăr), 100 gr vin Malaga/ rom sau 50-50 din ambele, 230 gr frișcă lichidă rece, 100 gr lapte condensat rece, 75 gr ciocolată albă, 1 păstaie vanilie, opțional: puțin colorant alimentar galben.
Ingrediente pentru stratul de caramel cu gem de smochine: 100 gr zahăr alb/brun + 3 linguri apă, 80 gr frișcă (1), 120 gr ouă, 200 gr frișcă lichidă rece (2), 50 gr nuci pecan caramelizate (tocate grosier).
Pentru gemul de smochine: 250 gr smochine proaspete, 25 gr zahăr, 30 ml cognac, Zeama de la ½ lămâie.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Adrian Hădean vine cu o propunere interesantă, un desert mai special ce merită încercat acasă.
Ingrediente parfait cassata
Ingrediente pentru stratul Malaga: 60 gr stafide (+ 100 gr apă+3 linguri zahăr), 100 gr vin Malaga/ rom sau 50-50 din ambele, 230 gr frișcă lichidă rece, 100 gr lapte condensat rece, 75 gr ciocolată albă, 1 păstaie vanilie, opțional: puțin colorant alimentar galben.
Ingrediente pentru stratul de caramel cu gem de smochine: 100 gr zahăr alb/brun + 3 linguri apă, 80 gr frișcă (1), 120 gr ouă, 200 gr frișcă lichidă rece (2), 50 gr nuci pecan caramelizate (tocate grosier).
Pentru gemul de smochine: 250 gr smochine proaspete, 25 gr zahăr, 30 ml cognac, Zeama de la ½ lămâie.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!