Semifreddo Bonbons, rețetă recomandată de Adrian Hădean

Proiect nou - 2025-08-06T113032.742

Există deserturi care cer timp și migală, și există deserturi care îți aduc bucurie instantă. Semifreddo Bonbons se încadrează în a doua categorie: un amestec fin de cremă, ricotta catifelată și fructe parfumate, totul îmbrăcat într-o coajă subțire de ciocolată – sau nu, depinde de preferințe. Iată rețeta propusă de Chef Adi Hădean!

Semifreddo vine din italiană și înseamnă literalmente „pe jumătate înghețat”. Spre deosebire de înghețata clasică, nu are nevoie de mașină specială și nici nu se cristalizează atât de tare. Textura lui rămâne aerată și catifelată, undeva între mousse și înghețată, pentru că se bazează pe frișcă bătută și ingrediente cremoase.

Practic, este desertul perfect când vrei o senzație de înghețată, dar cu o preparare mult mai simplă.
Și pentru că vorbele nu se mănâncă și nici nu ne răcoresc, hai să trecem la treabă: ingrediente și mod de preparare.

Ingrediente pentru Semifreddo Bonbons:

Pentru semifreddo: 300 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime, foarte rece),  200 ml lapte condensat îndulcit,  180 g ricotta (bine scursă, cât mai fină),  1 linguriță extract de vanilie (sau semințele din ½ păstaie),  100–150 g fructe de pădure congelate, 1 lingură zahăr (pentru fructe).

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Proiect nou - 2025-08-06T113032.742

Există deserturi care cer timp și migală, și există deserturi care îți aduc bucurie instantă. Semifreddo Bonbons se încadrează în a doua categorie: un amestec fin de cremă, ricotta catifelată și fructe parfumate, totul îmbrăcat într-o coajă subțire de ciocolată – sau nu, depinde de preferințe. Iată rețeta propusă de Chef Adi Hădean!

Semifreddo vine din italiană și înseamnă literalmente „pe jumătate înghețat”. Spre deosebire de înghețata clasică, nu are nevoie de mașină specială și nici nu se cristalizează atât de tare. Textura lui rămâne aerată și catifelată, undeva între mousse și înghețată, pentru că se bazează pe frișcă bătută și ingrediente cremoase.

Practic, este desertul perfect când vrei o senzație de înghețată, dar cu o preparare mult mai simplă.
Și pentru că vorbele nu se mănâncă și nici nu ne răcoresc, hai să trecem la treabă: ingrediente și mod de preparare.

Ingrediente pentru Semifreddo Bonbons:

Pentru semifreddo: 300 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime, foarte rece),  200 ml lapte condensat îndulcit,  180 g ricotta (bine scursă, cât mai fină),  1 linguriță extract de vanilie (sau semințele din ½ păstaie),  100–150 g fructe de pădure congelate, 1 lingură zahăr (pentru fructe).

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă