Monica Cismaru ∙ February 27, 2024 ∙ 3 min read

Ambroxanul este acea moleculă folosită în parfumerie care te face irezistibil prin miros, un ingredient care te încarcă de senzualitate. Ambroxanul este o moleculă sintetică, folosită în industria parfumeriei încă din anii 50. Se obține din extractul numit sclareol – care provine din uleiul de salvie și este un miros dens, multifațetat, care, câteodată, evocă mirosul de piele umană pură.

Are note catifelate și ambrate, este misterios și carnal. Aproape animalic, de aceea este privit ca fiind un adevărat magnet, ingredient care te transformă într-o țintă vie, în sensul bun.

parfumuri ambroxan

Iată care sunt parfumurile care îți cresc doza de sex-appeal și de charismă:

Baccarat Rouge 540, Maison Francis Kurkdjian

Notele puternic lemnoase ale ambroxanului contribuie semnificativ la succesul Baccarat Rouge, care simbolizează alchemia simțurilor, potrivit creatorului său. Parfumul mai conține și hedione, un ingredient cu un conținut ridicat de senzualitate, și cedru de Virginia – care amintește de mirosul de creion proaspăt ascuțit – combinația oferă un efect de adiere mistică, nuanțată de atingerea delicată a șofranului, cel mai scump ingredient din lume, supranumit și aurul roșu al parfumeriei.

Promise, Editions de Parfums Frédéric Malle

Dacă promisiunea dragostei dintre doi îndrăgostiți ar avea un miros, ar fi acesta. Frédéric Malle cuprinde puterea dragostei într-o sticluță, prin îmbinarea a două ingrediente prețioase- trandafirul bulgăresc și cel turcesc. Un duo regal, îmbrăcat într-o adiere de măr verde și de cuișoare, care oferă un efect ultra-șic.

parfumuri ambroxan

Another 13, Le Labo

Le Labo este brandul care reușește să creeze parfumuri cu o forță de seducție inexplicabilă, iar Another 13 este unul dintre acestea- o poțiune fascinantă de ambroxan, din 12 ingrediente condimentate, mângâiate de atingerea catifelată a iasomiei, a mușchiului de copac și a ambrei pudrate.

Accord Particulier, Givenchy

Conceput pentru a fi purtat alături de alte parfumuri din colecția Givenchy Particulière, această formulă funcționează la fel de bine și pe cont propriu. Dintr-o singură pulverizare, amestecul de ambroxan emană cele mai mângâietoare fațete ale sale, amplificate de notele de trandafir, patchouli și vetiver.

parfumuri ambroxan

Iris de Gris, The Artisan Perfumer

Quentin Bisch, parfumierul din spatele Iris de Gris, a spus că a fost inspirat în crearea acestuia de mirosul de mazăre proaspăt decorticată – parfumul este descris surprinzător în culoarea verde și se adresează celor care vor să se remarce din mulțime. Iris de Gris este unul dintre cele mai surprinzătoare parfumuri L’Artisan Partemporel și evocă exact ceea ce spune creatorul său- mirosul, culoarea și textura mazărei verzi, îmbogățită cu accente de mentă, de suc de portocale roșii și iris.

L’Immensité, Louis Vuitton,

Parfumul care evocă senzația de libertate pe care o resimți când ești în bătaia vântului dinspre mare. Jacques Cavallier-Belletrud, creatorul parfumului, vrea să transmită prin intermediul lui viziunea libertății absolute, augmentate prin notele de ghimbir și de grepfrut, alături de o atingere apăsată de ambră. Charisma îintr-o sticluță.

Ego Stratis, Juliette Has A Gun

Un miros care te învăluie în mireasma lui, unisex, conceput ca o reinterpretare modernă a coloniei. Un acord șic, marin-moscat, ca un amestec vitaminizant de lămâie, mandarină și bergamotă, toate încununate de o adiere de ambroxan și de mosc.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale ale săptămânii 13-19 mai 2024. Berbec Interesante zile pentru relațiile sentimentale…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

10 cărți de luat în vacanță

Cum care vacanță? În cea de primăvară, în vacanța de vară pe plajă, în orice weekend break pe…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Aniversare la Eurovision- 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul

Fanii Eurovision sunt în delir de când formația ABBA a lăsat de înțeles că va reveni pe scenă…

Actorul Tom Selleck și-a publicat cartea de memorii – “You Never Know”

Tom Selleck (79 de ani) și-a lansat cartea de memorii, intitulată ”You Never Know”, pe care a scris-o…

Hailey și Justin Bieber așteaptă primul lor copil

Hailey Bieber (27 de ani) a anunțat că este însărcinată prin publicarea unui videoclip emoționant din Hawaii, în…

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…