Monica Cismaru ∙ October 12, 2023 ∙ 3 min read

Supermodelul Naomi Campbell va fi în centrul unei expoziții organizate la muzeul Victoria & Albert din Londra, unde vor fi celebrate viața și cariera ei în lumea modei de aproape 40 de ani.

Pentru prima dată în istoria sa, muzeul londonez Victoria &Albert, unul dintre cele mai importante obiective culturale din capitala Marii Britanii, va fi gazda unei expoziții dedicate retrospectivei carierei unui supermodel, în persoana lui Naomi Campbell, eveniment ce va avea loc în iunie 2024.

naomi campbell

Naomi Campbell nu mai are nevoie de nicio introducere – este una dintre figurile iconice ale modei, încă din anii 90, cu silueta ei sculpturală, privirea de felină și cu personalitatea debordantă, care încă activează pe scena stilului, chiar și la 53 de ani, cu la fel de mare succes sau poate chiar mai mare decât colegele ei mai tinere.

Expozitia organizată de Victoria&Albert Museum va îmbrăca forma unei retrospective asupra parcursului profesional al vedetei, sub titlul generic „Naomi”. Potrivit prezentării muzeului, expoziția ”Naomi” va explora cariera ei în modeling, adusă la rang de artă cu ajutorul designerilor și fotografilor renumiți și va celebra creativitatea ei, activismul și impactul cultural considerabil. Prin intermediul fotografiilor, vom vedea pasaje din viața lui Naomi Campbell petrecută pe catwalkurile lumii, dar și creațiile vestimentare de top purtate de-a lungul timpului de supermodelul britanic.

naomi campbell

Peste 100 de fotografii vor fi expuse și mai multe articole din arhiva vestimentară personală a modelului – atât creații haute couture cât și ready to wear vor putea fi admirate – toate aparținând celor mai mari designeri, de la Alexander McQueen, la Azzedine Alaïa, Chanel, Dolce & Gabbana, Gianni și Donatella Versace, la Jean Paul Gaultier, Valentino, Virgil Abloh, Vivienne Westwood și Yves Saint Laurent.

Naomi Campbell și-a pus amprenta asupra unei întregi generații. A debutat la vârsta de 15 ani, când a facut primii pași în lumea modei, după ce a fost descoperită întâmplător de un agent, pe străzile Londrei. Un an mai târziu, tânăra Naomi pleca la Paris și defila pentru prima dată pe podiumul de prezentare pentru Azzedine Alaïa, iar cariera ei nu a cunosuct de atunci decât trendul ascendent.

naomi campbell

În 1988, a devenit primul model de culoare care aparea pe coperta Vogue Paris, iar cei mai mari creatori de modă se luptau s-o câștige în prezentările colecțiilor lor, de la Versace, la Gaultier, Valentino, Yves Saint Laurent etc. Cariera ei este încă înfloritoare și astăzi și încă prezintă cot la cot cu mai tinerele ei colege la Săptămânile Modei din întreaga lume și este protagonista unui documentar, alaturi de colegele ei de generație – Linda Evangelista, Cindy Crawford și Christy Turlington.

”Extraordinara carieră a lui Naomi Campbell este sinomină cu moda la cel mai înalt nivel. Este recunoscută în întreaga într-una dintre cele mai prolifice și influente figuri din cultura contemporană. Suntem încântați să colaborăm cu Naomi Campbell în acest poriect și să-i celebrăm cariera alături de publicul care ne va vizita expoziția”, spune Sonnet Stanfill, senior-curator Fashion al Muzeului V&A.


Anterior, Muzeul Victoria&Albert a mai organziat expoziții asemănătoare dedicate unor celebrități marcante cum ar fi David Bowie sau Kylie Minogue.

Foto: Hepta

Related Posts

Lista celebrităților care au recurs la cea mai nouă metodă de slăbit

Ozempic este medicamentul miraclos la care numeroase celebrități au apelat în ultimii ani pentru a scăpa de surplusul…

Madonna, aplaudată de cea mai mare mulțime live de fani

În fața scenei uriașe construite pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, cea mai mare mulțime live de…

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…