Monica Cismaru ∙ June 26, 2023 ∙ 3 min read

După cinci ani de pauză, timp în care celebrul fashion-show al brandului de lenjerie intimă a căzut în dizgrație, o nouă reprezentație e gata să fie arătată publicului.

De data aceasta, cu o mai mare diversitate și reprezentare de tipologii feminine, dar și cu mai multe femei în boardul de conducere al VS. După ce brandul a fost acuzat în 2018 că promovează numai modele slabe și majoritar albe și după declarații sexiste și discriminatorii ale unor oficiali VS, brandul de lenjerie intimă vrea să se reinventeze și pregătește un turneu mondial de show-uri, dar și un documentar pentru o reîmprospătare a imaginii și a mesajului transmis către public.

Celebrul fashion show a funcționat în formula originală din 1995 și până în 2018, iar în acest timp, o mulțime de modele celebre și-au întărit imaginea prin obținerea statutlui de VS Angels- modelele erau alese pe sprânceană și cine ajungea în clebrul fashion-show se bucura de un statut privilegiat în lumea modei, iar numele de Victoria’s Secret Angel o urmărea toată viața. Totuși, după ce oficiali ai companiei au declarat în urmă cu cinci ani că nu vor promova niciodată modele transgender sau plus-size, show-ul a fost anulat din cauza reacției publicului, scandalizat de declarațiile sexiste și discriminatorii, care nu-și mai aveau locul în tabloul social recent creat – acela de acceptare și de inclusivitate.

Victoria’s Secret World Tour va conține o serie de reprezentații care pun în prim plan designeri, artiști, dansatori, muzicieni din întreaga lume, iar documentarul dedicat va avea premiera în luna septembrie. Fashion-show-urile Victoria’s Secret vor fi difuzate în întreaga lume și vor culmina și cu o mega-prezentare la toamnă.

Reinventarea VS constă din faptul că femeile nu vor mai fi privite ca niște simple obiecte sexuale, care defilează ca niște păpuși vii spre încântarea bărbaților și atât; noul show intenționează să reiventeze conceptul de sexy și să celebreze frumusețea în variate forme, iar fețe noi vor fi aduse în prim-plan, în defavoarea modelelor consacrate precum Bella și Gigi Hadid, Adriana Lima sau Gisele Bundchen. 

”Victoria’s Secret World Tour își propune să fie în continuare sexy, dar din perspectiva feminină”, declară directorul de creație Raúl Martinez.

Foto: Hepta

Related Posts

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…

Noaptea Albă a Bezelelor

Tort de Bezea va fi deschis de Noaptea Muzeelor. Cofetaria de pe Strada Roma 5 expune ediții limitate…

Anya Taylor-Joy, apariție șic pe Riviera Franceză

Aflată la Cannes, pentru a participa la cea de-a 77-a ediție a celebrului Festival de Film, actrița Anya…