A List Magazine ∙ April 4, 2023 ∙ 3 min read

Alessandro Safina va susține un concert de excepție alături de o orchestră simfonică pe data de 26 mai 2023 pe scena Salii Palatului din București, incepand cu ora 19:30. Tenorul Italian va interpreta în cadrul concertului compoziții noi, dar și hituri celebre care i-au adus faima mondială.

Dupa o pauza de cativa ani, celebrul tenor Alessandro Safina revine in Romania si promite un show de exceptie. Este primul concert solo pe care tenorul il sustine in tara noastra, dupa pandemie si promite ca va fi unul unic.

Alessandro Safina este unul dintre cei mai apreciati tenori in Romania, a colaborat cu Loredana Groza si cu Zsuzsana Cerveni (una dintre participantele la Vocea României). Un alt moment de neuitat pentru care a primit ovațiile publicului din România a fost duetul cu Andrea Bocelli, al cărui invitat special a fost în turneul mondial al acestuia.

Alessandro Safina a devenit faimos în întreaga lume prin vocea sa unică, farmecul natural și curajul creativ. Interesat de muzică încă din copilărie, la 12 ani a inceput studiile muzicale in cadrul unei academii, iar vârsta de 17 ani, a intrat la Conservatorul de muzica „Luigi Cherubini” din Florența. În 1989, a câștigat premiul I la „Concorso Lirico Internazionale” din Mantova, un concurs dedicat sopranei italiene Katia Ricciarelli. Premiul a marcat începutul unei cariere strălucite în lumea operei.

Câțiva ani mai târziu, Safina a devenit solist al celor mai bune teatre muzicale din Europa si a continuat să cânte în unele dintre cele mai prestigioase locuri din lume, inclusiv Barbican din Londra, Teatrul Bibiena din Mantova, Basel, Strasbourg, Marsilia și la Festivalul Internațional Wexford din Irlanda.

Deși Alessandro este în întregime învăluit în dragostea lui pentru muzica clasică și în special iubitor al legendarul tenor Enrico Caruso, el este inspirat și de muzica pop modernă precum U2, Genesis, Depeche Mode și The Clash. Astfel si-a arătat dorința de a combina cele două genuri muzicale, clasic și pop, aducând astfel muzica clasică mai aproape de oameni.

In anul 1999 Alessandro Safina s-a lansat albumul de debut “Insieme a te”, un disc plin de elemente clasice, soul și muzicale pe care interpretul îl numește „Opera-Rock”.  Safina a reusit sa obtina afirmarea definitiva in Olanda, in luna noiembrie 2000, cand a fost invitat sa cante in cadrul prestigioasei gale Night Of The Proms. Single-ul Luna de pe albumul “Insieme a te” a rămas în topul hiturilor muzicale olandez timp de 14 săptămâni. Albumul în sine a câștigat de patru ori discul de platină în Olanda și a fost lansat în alte treizeci si sase de țări. 

De-a lungul timpului, Alessandro a dăruit lumii duete muzicale uimitoare cu Sarah Brightman, Elton John, Ewan McGregor, Barbara Hendricks și Sumi Jo. În plus, a apărut în filme și pe coloane sonore de film, inclusiv în “Moulin Rouge!” al lui Baz Luhrmann.

Biletele pentru concertul pe care Alessandro Safina  il va sustine pe 26 mai, ora 19:30 la Sala Palatului, se găsesc în format electronic pe www.eventim.ro și format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. 

Related Posts

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…

Noaptea Albă a Bezelelor

Tort de Bezea va fi deschis de Noaptea Muzeelor. Cofetaria de pe Strada Roma 5 expune ediții limitate…