Andreea Esca ∙ October 17, 2022 ∙ 3 min read

Fiecare episod #GataDeBusiness, realizat de Raiffeisen Bank și moderat de către Andreea Esca are stropul lui de magie și particularitățile specifice, în primul rând pentru că fiecare întâlnire spune o nouă poveste -, a unor oameni cu adevărat curajoși, a unor colaborări și parteneriate personale și profesionale valoroase. Iar povestea de azi este cu adevărat specială pentru că, pe lângă lecția despre curajul de a începe o afacere de la zero, ea ne amintește cum într-o situație atât de provocatoare storytelling-ul îți poate garanta succesul.

Înainte de toate, te invităm să închizi pentru câteva secunde ochii! Să simți aroma ardeilor copți, mirosul vinetelor pe grătar, apoi toate amestecate cu condimente pe un foc de lemne domol, gustul după-amiezelor de toamnă din copilăria ta. Mai stai puțin. Simți și tu mirosul dulceței de cireșe? Acum deschide ochii. Nu e doar un vis, e chiar realitatea în jurul căreia Răzvan Rusu, fondatorul Idicel, a pornit, într-o oarecare zi, cu o determinare aproape irațională, un business de familie ce avea să devină unul dintre cele mai cunoscute brand-uri dedicate preparatelor românești, bunătăților artizanale autohtone.

„Aveam 23 de ani, ajutorul meu a fost Veronica a lui Gavrilaș, din Idicel-Pădure, Mureș, omul meu de bază acolo, alături de care am mers la vecinii din sat ca să împumutăm un ceaun și un linguroi mare de amestecat”, i-a mărturisit Răzvan Andreei despre primele zile ale poveștii lui. Fondatorul Idicel a intuit încă de a început cât de important este pentru succesul micii lui afaceri să fie chiar el un povestitor veritabil și consecvent. Chiar dacă, pe atunci, nu avea la îndemână decât o pagină de Facebook, a folosit la maximum tot ceea ce i-a putut oferi legătura virtuală cu prietenii și posibilii lui cumpărători.  

După șase ani de eforturi constante și determinare, povestea Idicel a îneput să crească, iar Răzvan a avut nevoie de un partener care să îi ofere posibilitatea să investească și să creeze produse noi, cum ar fi crema de alone de pădure, un preparat de care este tare mândru pentru inovativitatea lui. Raiffeisen Bank i-a fost alături prin programul factory Grow, moment definitoriu pentru viitorul business-ului.

Despre cele mai bune decizii pe care fondatorul Idicel le-a luat de-a lungul timpului, despre cât de important este pentru un business în general să aibă pe lângă un povestitor pe măsură, și un contabil de încredere, dar și despre cum se pot armoniza tradiția cu inovația, poți descoperi în video-ul de mai sus.

Tot în cadrul întâlnirii dintre Răzvan Rusu și Andreea Esca poți afla unde se poate îndrepta o poveste care a început atât de frumos, și cum un business poate deveni chiar un loc de atracție turistică, din pasiune pentru frumos, pentru creativitatea minții și mâinilor oamenilor, și din dorința de a da mai departe comunității din care faci parte.

Ca o completare surpriză, Andreea Roșca, creator The Cast and The Curious îți oferă câteva insight-uri valoroase despre cât de importantă este detașarea de micro-management și încrederea în angajații și colaboratorii tăi.

Ne rămâne doar să închidem iar ochii și să ne imaginăm că, în cel mai scurt timp, vom vizita noul birou și depozit ale lui Răzvan, unde vom putea privi gospodinele gătind, chiar pe malul râului Idicel…

Tu ești #GataDeBusiness?

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness cu factory GROW by Raiffeisen Bank, programul prin care te sprijinim să îți scalezi afacerea!

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…