Alina Burlacu ∙ September 28, 2022 ∙ 5 min read

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de relaxare au nevoie de terapii specifice, esențiale pentru o viață mai bună.

Fasciaterapia                                                                                                

Mintea este, probabil, cel mai afectat organ atunci când, alături de munca de zi cu zi, este supraaglomerată de sarcini sau evenimente neplăcute, venite din exterior. Așa apar stările negative și somnul de proastă calitate. Ce te poate ajuta? Fasciaterapia, o ramură a psihopedagogiei perceptive, este o tehnică de masaj fascial care are la bază studii medicale și se bazează pe detensionarea țesutului conector de sub piele, prin mișcări lente și precise. Psihopedagogia Perceptivă practicată la Clinica Medicum propune fasciaterapia pentru a reduce din nivelul de stres și insomnii, prin recuperare fizică și mentală. Acest tip de terapie este util pentru a reduce oboseala, pentru a răspunde mai bine în fața condițiilor stresante, condiții care ne afectează pe plan profesional sau familial. (clinicamedicum.ro)

Reflexoterapia

Genul acesta de terapie pare să fi fost conceput pentru persoanele care deși trăiesc în disconfort și durere, nu doresc să își expună corpul prea mult privirii. Sună bine? În același timp, reflexoterapia, pe care o poți alege la Movement Studio, are beneficii numeroase. Ce este mai exact? Reflexoterapia este o metodă terapeutică de ameliorare a durerii prin stimularea punctelor de presiune predefinite care se găsesc în tălpi și în palme. În absența unei contraindicații, reflexoterapia poate fi eficientă în îmbunătățirea stării de sănătate, pentru prevenirea unor afecțiuni și în reducerea stresului. (movementstudio.ro)

Analiza de postură

Unele dureri sunt justificate de o postură greșită și pot să dispară prin corectarea acesteia. Despre ce este vorba? Analiza posturală de la Clinica Eliade constă în analizarea celor mai mici devieri de la o postură normală, adică a funcționalităţii fiecărei articulaţii în parte, precum şi a dispoziţiei spaţiale a corpului. Soluţiile terapeutice se adresează atât simptomelor, cum ar fi durerea de spate, cefalee, dureri de genunchi sau de picioare, dar și recuperării echilibrului corpului. Pentru rezultate vizibile şi semnificative, este necesară cunoaşterea structurii, arhitecturii tridimensionale și a funcționării tălpii piciorului. Numeroase studii au arătat că peste 70% din durerile de spate nu au o cauză inițială la nivelul coloanei vertebrale, ci doar un efect la acest nivel. Intervenția terapeutică constă în folosirea unor susținători plantari creați computerizat, personalizați, care să fie acceptați de organism şi să readucă la normalitate informațiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte. Analiza şi diagnosticul postural ajută la rezolvarea multor patologii, printre care: picior plat sau cav, picior valg sau var, spina calcaneeană, fasceita plantară, boltă anterioară prăbuşită, genunchi valg sau var, genunchi flessum sau recurvatum, “strabism” convergent sau divergent al rotulei, asimetria centurilor scapulare și pelvine, hiperlordoza sau cifoz coloanei, scolioza oricărui segment al coloanei, ocluzii dentare, dispoziția asimetrică a țesuturilor adipoase şi a țesuturilor moi, circulație limfatică şi venoasă defectuoasă. (clinicaeliade.ro)

Biorevitalizarea

Indiferent dacă porți sau nu ochelari, prea multe ore în fața laptopului se resimt la nivelul ochilor. Recomandarea Illuma Clinique: RRS HA EYES, un tratament special conceput pentru regiunea perioculară. Conţine acid hialuronic nestabilizat 7,5 mg/ 1,5 ml (5,0 mg/ml) şi substanţe biorevitalizante (Vitamina C, peptide, Resveratrol, Siliciu Organic, Melilot, Troxerutin) special selectate pentru a fi tolerate în zona oculară. Beneficiile: hidratarea pielii, revitalizarea regiunii perioculare, efecte antirid, diminuarea cearcănelor şi a edemelor. (illumaclinique.ro)

Kinetoterapia

Gradul de afectare a organismului diferă de la persoană la persoană, în funcție și de efortul depus sau de pozițiile fixe în care își desfășoară activitatea de zi cu zi. Kinetoterapeuții clinicii de recuperare sportivă și medicală Kinetic Sport & Medicine (Regina Maria) folosesc un ansamblu de programe, tehnici și principii care se adresează organismului în scop profilactic, terapeutic, recuperator și compensatoriu. Tehnicile anakinetice vizează imobilizarea și posturile, tehnicile kinetice acoperă mobilizare activă și pasivă, respectiv contracții izometrice și relaxare musculară. Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple, de exemplu: efecte pozitive asupra capacității cardiovasculare, reeducare respiratorie, creștere a capacității organismului la efort, refacerea forței musculare, corectarea posturii corpului, îmbunătățirea funcțiilor de coordonare, control și echilibru, relaxare, reeducare a sensibilității. Ce este important de știut: tratamentele sunt individualizate astfel încât vei ști exact ce ai de făcut și cum poți fi ajutată pentru o stare generală mai bună. (kinetic.ro)

Flebectomia

Statul pe scaun sau în picioare, ore la rând, joburile sedentare afectează buna circulație a sângelui, iar, dacă ai o predispoziție spre formarea varicelor, atunci senzația de picioare grele se transformă în afecțiuni profunde. Secţia de Flebologie din cadrul Centrului Medical Monza se ocupă cu tratamentul afecţiunilor venoase, în special a bolii venoase cronice. În acest centru medical, există mai multe terapii ce pot fi folosite, în funcție de gravitatea afecțiunii și la recomandarea medicului: tratamentul minim invaziv al varicelor prin metoda laserului endovenos; excizia pachetelor varicoase; crosectomia venei safenă și flebectomia Muller; tratamentul chirurgical al varicelor prin stripping scurt. (centrulmedicalmonza.ro)

Articol publicat în revista A List Magazine (23/2022).

Foto: pexels.com.

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…