A List Magazine ∙ June 27, 2022 ∙ 3 min read

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre o afacere ca a ta, despre un vis care ar putea fi și al tău. Despre oameni care  ̶  așa cum ai putea să o faci și tu, și fiecare dintre noi  ̶  au îndrăznit să își urmeze „chemarea” și au avut succes, poate contrar tuturor previziunilor. 

Povestea antreprenoarei Miriam Constantin, founder Incorporate (“o platformă automată care facilitează activitățile administrative ale companiilor”) și owner V7 Startup Studio („un spațiu de tip boutique dedicat coworking-ului”) deși pare transpusă din filme sau inspirată din cărți, este de fapt, cât se poate de reală și, mai mult, transmisă mai departe cu mult fler.

Iar întâlnirea dintre Andreea Esca și Miriam Constantin debordează de energie pozitivă, umor, sinceritate, încredere în forțele proprii și în viitor, cercul închizându-se cu o doză sănătoasă de motivație. Charisma pe care Miriam o manifestă în jurul ei provine dintr-un cocktail inedit de inteligență, feminitate și un mod firesc de a fi în ton cu vremurile în care trăiește, de la tehnologie, la modul cum se raportează la oamenii din jurul ei.

Cu 7 ani de experiență în tradiționala avocatură și încă 4 ani petrecuți într-o corporație, Miriam a decis  ̶  pur și simplu, într-o zi  ̶ , să devină antreprenor, chiar dacă cei mai mulți dintre cunoscuții ei considerau alegerea una complet iresponsabilă.

Cu o investiție inițială care valora cam cât ultimul ei salariu din corporație, Miriam a reușit să se adapteze unei lumi complet noi, mai ales datorită partenerilor pe care i-a întâlnit pe parcurs. „Încrederea unui partener te responsabilizează să reușești”, i-a spus, printre altele, Miriam Andreei Esca, zâmbind continuu; iar ea chiar a avut susținerea unei instituții bancare la numai două luni de la începerea business-ului. 

Te invităm să descoperi, în video-ul de mai sus, care au fost de-a lungul timpului cele mai bune decizii pe care Miriam le-a luat, de ce crede că entuziasmul poate să fie cel mai important combustibil al unui colaborator, cum te pot „încărca” micile succese, dar și cum tehnologia, inteligența artificială, software-ul rafinat pot fi aliați de nădejde în soluționarea foarte multor probleme pe care în prezent încă le considerăm de nerezolvat.

Ca o completare surpriză, așa cum v-am obișnuit deja, Andreea Roșca, creator The Vast and The Curious, vă oferă câteva insight-uri valoroase despre greșeală și eșec, despre „de ce trebuie să pornim la drum când avem condiții suficiente și nu perfecte”, dar și despre felul cum definim succesul.

Viitorul este aici!

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și activează noile aplicații Smart business pentru IMM

Related Posts

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…