Prăjitură cu fistic și căpșuni. Desert recomandat de Adi Hădean
PUBLICAT: Jun 19, 2022

Cum e sezonul căpșunilor, puteți da și voi o fugă până la piață. Iar dacă vă place și fisticul, atunci trebuie să încercați această rețetă.
Ingrediente pentru prăjitură cu fistic și căpșuni
Ingrediente pentru blat:
- 120g unt
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 120 g smântână fermentată
- 200 g făină
- 100 g migdale măcinate
- 70 ml lapte
- 5 g praf de copt
- zahăr vanilat
- sare
- 200 g căpșuni

Ingrediente pentru ganache:
- 400 g ciocolată alba
- 180 ml smântână pentru frișcă
- 500 g căpșuni

Ingrediente pentru mouss-ul de fistic:
- 400 ml lapte
- 100 g fistic prăjit și sărat
- 150 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 12 g gelatin
- 60 ml apă pentru hidratat gelatina
- 500 ml frișcă lichidă – 32- 35% grăsime
- vanilie
- un praf de sare

Metodă de pregătire prăjitură cu fistic și căpșuni
Pregătirile pentru blat au decurs astfel:
Am început prepararea blatului cu pregătirea ingredientelor, mi-am cântărit toate ingredientele, am luat mixerul și am început cu ouăle.
Am bătut ouăle cu zahărul și praful de sare și le-am lăsat la bătut câteva minute.

Cum e sezonul căpșunilor, puteți da și voi o fugă până la piață. Iar dacă vă place și fisticul, atunci trebuie să încercați această rețetă.
Ingrediente pentru prăjitură cu fistic și căpșuni
Ingrediente pentru blat:
- 120g unt
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 120 g smântână fermentată
- 200 g făină
- 100 g migdale măcinate
- 70 ml lapte
- 5 g praf de copt
- zahăr vanilat
- sare
- 200 g căpșuni

Ingrediente pentru ganache:
- 400 g ciocolată alba
- 180 ml smântână pentru frișcă
- 500 g căpșuni

Ingrediente pentru mouss-ul de fistic:
- 400 ml lapte
- 100 g fistic prăjit și sărat
- 150 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 12 g gelatin
- 60 ml apă pentru hidratat gelatina
- 500 ml frișcă lichidă – 32- 35% grăsime
- vanilie
- un praf de sare

Metodă de pregătire prăjitură cu fistic și căpșuni
Pregătirile pentru blat au decurs astfel:
Am început prepararea blatului cu pregătirea ingredientelor, mi-am cântărit toate ingredientele, am luat mixerul și am început cu ouăle.
Am bătut ouăle cu zahărul și praful de sare și le-am lăsat la bătut câteva minute.