Prăjitură cu fistic și căpșuni. Desert recomandat de Adi Hădean

Untitled collage - 2022-06-17T142658.171

Cum e sezonul căpșunilor, puteți da și voi o fugă până la piață. Iar dacă vă place și fisticul, atunci trebuie să încercați această rețetă.

Ingrediente pentru prăjitură cu fistic și căpșuni

Ingrediente pentru blat:

  • 120g unt
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 120 g smântână fermentată
  • 200 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 70 ml lapte
  • 5 g praf de copt
  • zahăr vanilat
  • sare
  • 200 g căpșuni
Ingrediente pentru blatul de prăjitura cu fistic și căpșuni

Ingrediente pentru ganache:

  • 400 g ciocolată alba
  • 180 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g căpșuni 
ingrediente pentru Ianache de ciocolată

Ingrediente pentru mouss-ul de fistic:

  • 400 ml lapte
  • 100 g fistic prăjit și sărat
  • 150 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 12 g gelatin
  • 60 ml apă pentru hidratat gelatina
  • 500 ml frișcă lichidă – 32- 35% grăsime
  • vanilie
  • un praf de sare
ingrediente pentru mouse de fistic

Metodă de pregătire prăjitură cu fistic și căpșuni

Pregătirile pentru blat au decurs astfel:

Am început prepararea blatului cu pregătirea ingredientelor, mi-am cântărit toate ingredientele, am luat mixerul și am început cu ouăle. 

Am bătut ouăle cu zahărul și praful de sare și le-am lăsat la bătut câteva minute.

CITESTE CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Untitled collage - 2022-06-17T142658.171

Cum e sezonul căpșunilor, puteți da și voi o fugă până la piață. Iar dacă vă place și fisticul, atunci trebuie să încercați această rețetă.

Ingrediente pentru prăjitură cu fistic și căpșuni

Ingrediente pentru blat:

  • 120g unt
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 120 g smântână fermentată
  • 200 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 70 ml lapte
  • 5 g praf de copt
  • zahăr vanilat
  • sare
  • 200 g căpșuni
Ingrediente pentru blatul de prăjitura cu fistic și căpșuni

Ingrediente pentru ganache:

  • 400 g ciocolată alba
  • 180 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g căpșuni 
ingrediente pentru Ianache de ciocolată

Ingrediente pentru mouss-ul de fistic:

  • 400 ml lapte
  • 100 g fistic prăjit și sărat
  • 150 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 12 g gelatin
  • 60 ml apă pentru hidratat gelatina
  • 500 ml frișcă lichidă – 32- 35% grăsime
  • vanilie
  • un praf de sare
ingrediente pentru mouse de fistic

Metodă de pregătire prăjitură cu fistic și căpșuni

Pregătirile pentru blat au decurs astfel:

Am început prepararea blatului cu pregătirea ingredientelor, mi-am cântărit toate ingredientele, am luat mixerul și am început cu ouăle. 

Am bătut ouăle cu zahărul și praful de sare și le-am lăsat la bătut câteva minute.

CITESTE CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă