Cheesecake copt cu ciocolată – rețetă recomandată de Adi Hădean

Cum pasca se prepară de Paște, de ce să nu încercăm de data aceasta un cheesecake copt cu ciocolată și ornat cu cremă de frișcă, astfel ieșim puțin din tipar. Acest preparat nu necesită multe ingrediente și se prepară într-un timp relativ repede, de asemenea este aspectuos și nu mai zic despre gust. Gustul este unul deosebit și fresh mai ales dacă cheesecake-ul cu ciocolată este servit rece. Dacă sunteți curioși de gustul și simplitatea acestuia, puteți urma pașii din rețeta de mai jos.
Ingrediente pentru cheesecake copt cu ciocolată:
- 450 g brânză proaspătă de vaci
- 2 ouă
- 60 g iaurt grecesc
- 8 g de zahăr vanilat
- 120 zahăr alb
- 5 g esență de vanilie
- 35 g făină
- 5 g cacao
- 100 g ciocolată amăruie (40-45% cacao)
- 85 ml lapte

Ingrediente pentru decor:
- 100 g cremă de frișcă
- Ciocolată
Metoda preparare cheesecake copt cu ciocolată:
Pentru început am topit ciocolata. Am tăiat-o cubulețe cât mai mici, le-am așezat într-un bol de ceramică, am adăugat laptele peste și le-am pus la microunde, la puterea cea mai mare pentru 40 de secunde. În acest fel, ciocolata se topește în laptele cald, fără să se ardă. După ce am scos bolul din microunde, l-am mai lăsat pentru 3 minute la temperatura camerei ca ciocolată să se topească complet, am amestecat puțin și l-am pus deoparte.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Cum pasca se prepară de Paște, de ce să nu încercăm de data aceasta un cheesecake copt cu ciocolată și ornat cu cremă de frișcă, astfel ieșim puțin din tipar. Acest preparat nu necesită multe ingrediente și se prepară într-un timp relativ repede, de asemenea este aspectuos și nu mai zic despre gust. Gustul este unul deosebit și fresh mai ales dacă cheesecake-ul cu ciocolată este servit rece. Dacă sunteți curioși de gustul și simplitatea acestuia, puteți urma pașii din rețeta de mai jos.
Ingrediente pentru cheesecake copt cu ciocolată:
- 450 g brânză proaspătă de vaci
- 2 ouă
- 60 g iaurt grecesc
- 8 g de zahăr vanilat
- 120 zahăr alb
- 5 g esență de vanilie
- 35 g făină
- 5 g cacao
- 100 g ciocolată amăruie (40-45% cacao)
- 85 ml lapte

Ingrediente pentru decor:
- 100 g cremă de frișcă
- Ciocolată
Metoda preparare cheesecake copt cu ciocolată:
Pentru început am topit ciocolata. Am tăiat-o cubulețe cât mai mici, le-am așezat într-un bol de ceramică, am adăugat laptele peste și le-am pus la microunde, la puterea cea mai mare pentru 40 de secunde. În acest fel, ciocolata se topește în laptele cald, fără să se ardă. După ce am scos bolul din microunde, l-am mai lăsat pentru 3 minute la temperatura camerei ca ciocolată să se topească complet, am amestecat puțin și l-am pus deoparte.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!