Alina Burlacu ∙ December 7, 2021 ∙ 9 min read

Se vorbește mult despre fillere, în ultimii ani, așa că au apărut și multe mituri. De aceea, am ales să analizăm, acum, câteva dintre aspectele cele mai importante ale injectării buzelor cu acid hialuronic.

Cu siguranță ai citit despre vedetele care au ales fillerele pentru buze, probabil ai vorbit despre această opțiune și cu una dintre prietenele tale, dar nu știi dacă este opțiunea corectă pentru tine. Frumusețea ta nu trebuie limitată de purtarea măștii sau de părerea celorlalți, ci trebuie să reflecte personalitatea ta și să-ți dea un plus de bine și de încredere. Și, la fel de important, trebuie să fie o opțiune asumată. Pentru a putea face această alegere este important să fii foarte bine informată.

Lista ta de dorințe

Fiecare dintre noi are dorințe și așteptări diferite: unele femei își doresc mai mult volum și se concentrează în primul rând pe dimensiunea și forma generală a buzelor, altele pot căuta îmbunătățiri subtile ale buzelor, concentrându-se pe mai multă definiție sau pe restabilirea volumului pierdut în jurul buzelor din cauza semnelor de îmbătrânire. Un alt motiv pentru care alegem fillere pentru buze este dorința de a da timpul înapoi și de a reface plenitudinea inițială a buzelor. Dacă primele semne de îmbătrânire apar în jurul vârstei de 30 de aniǂ – buza începe să se subțieze, se formează pliuri nazolabiale, la 40 de ani, aceste pliuri se adâncesc iar liniile periorale (în partea inferioară a gurii) încep să se dezvolteǂ. După 50 de ani, schimbările sunt mai proeminente, cu modificări mai vizibile ale liniilor buzelor și ridurilor. ǂ

Rezultate cu aspect natural

Pentru a obține rezultate cu aspect natural, ai nevoie de fillere faciale de calitate superioară și de sfaturile unui medic calificat și cu experiență. Fillerele faciale pentru buze, inclusiv cele care utilizează acid hialuronic (AH), pot îmbunătăți aspectul buzelor prin adăugarea de formă, netezime, volum și definiție sporită. Acidul hialuronic este o componentă naturală găsită în țesutul nostru conjunctiv, pe care o pierdem treptat pe măsură ce îmbătrânim. Când este injectat în piele, acidul hidratant se combină cu apa pentru a ajuta la restabilirea elasticității și tonusului.

Colecția Juvéderm® conține o gamă de produse care sunt adecvate pentru zona buzelor, oferind volum, plenitudine, definire și netezime. Produsele sunt concepute special pentru a ajuta la abordarea diferitelor zone ale buzei, cu rezultate naturale care pot dura până la 12 luni#§1,2 (în funcţie de produsul ales). Marca numărul 1 la nivel mondial de fillere faciale pe bază de acid hialuronic*, Juvéderm® înseamnă fillere faciale cu o capacitate superioară de a se integra în țesutul facial pentru obținerea unui aspect natural care durează4-7,. Acestea sunt recomandate pentru: ridicarea și conturarea pomeților; definirea liniei mandibulare; conturarea bărbiei; ridicarea sprâncenelor și umplerea depresiunii din zona tâmplelor; revitalizarea regiunii perioculare; adăugarea de volum și definirea formei buzelor; estomparea ridurilor care apar atunci când râzi și a ridurilor de tip marionetă; îmbunătățirea calitatii pielii la nivelul feței, mâinilor, gâtului și a decolteului.

Ce produse Juvéderm® sunt potrivite pentru zona buzelor?

Gama Juvéderm® include o selecție de produse care sunt potrivite pentru zona buzelor, cu geluri atent concepute care oferă o abordare personalizată pentru a răspunde nevoilor și obiectivelor diferite ale tratării acestei zone:

  • Definire cu Juvéderm® VOLIFT: Acest ser poate fi folosit pentru a îmbunătăți sau a defini forma naturală a buzelor, restabilind în același timp volumul natural. 2,8-11
  • Volumizare cu Juvéderm® ULTRA SMILE: Acesta poate fi folosit pentru o schimbare vizibilă cu volum suplimentar, permițând buzelor să aiba un plus de volum. 9,10,12,13
  • Netezire cu Juvéderm® VOLBELLA: Substanţa poate fi folosită pentru modificări subtile, cu îmbunătățirea conturului și a netezimii buzelor. 1,9-11,14

Experiența specialistului în estetică facială

Alături de fillerele de calitate superioară, este extrem de importantă pregătirea medicului care realizează tratamentele de umplere a buzelor. Având o gamă largă de opțiuni disponibile în ceea ce privește tratamentul dedicat zonei buzelor, un proces detaliat de consultare cu un medic calificat poate ajuta la alegerea tratamentului potrivit.

Etape esențiale pentru estetica buzelor

Orice tratament cu fillere trebuie să includă următorii pași:

  1. Etapa de cercetare

Cum ar arăta pentru tine forma ideala a buzelor? Care este scopul final al tratamentului? Fillerele faciale Juvéderm® sunt cunoscute pentru capacitatea superioară de a se integra în țesutul facial pentru obținerea unui aspect natural care durează4-7,.

Ce profesionist din domeniul medical specializat în estetica facială mă poate ajuta? Cel care înțelege obiectivele tale estetice și care îți oferă răspunsuri profesionale și opțiuni de tratament adaptate nevoilor tale.

  1. Consultația

Prima consultație ar trebui să dureze între 30 de minute și o oră, suficient timp pentru a pune întrebări și a vă simți confortabil cu privire la tratament. Trebuie să includă o discuție detaliată pentru a înțelege ce poate și ce nu poate fi realizat, pe baza anatomiei faciale, inclusiv a dimensiunii și formei feței, a simetriei faciale (cum arată buzele în raport cu alte trăsături faciale) și orice modificări ale buzei. Este firesc să întrebi medicul ales ce pregătire a avut și câte tratamente a efectuat, timp de câți ani. Un profesionist îți va vorbi cu încredere despre experiența pe care o are. Împreună cu medicul, discută despre ceea ce dorești să obții de la acest tratament, precum și istoricul tău medical, variantele de produsele disponibile și despre reacțiile adverse care ar putea fi experimentate ca urmare a tratamentului.

  1. Tratamentul

Un bun practician va face un plan de tratament și va explica modul în care intenționează să abordeze forma unică a buzelor tale, precum și să ofere informații despre produsele pe care anticipează să le folosească, unde și de ce și în ce perioadă de timp. Buzele nu trebuie tratate izolat, iar medicul va adopta o abordare unitară atunci când îți evaluează fața și proporțiile anatomice. O discuție cât mai clară despre așteptările tale în urma tratamentului îl va ajuta pe medic să decidă asupra produsului potrivit. Cu o bogată experiență, Juvéderm® oferă o gamă de produse concepute special, care pot aborda diferite caracteristici ale buzelor**8,12,14. În plus, gama de fillere Juvéderm® include un anestezic numit lidocaină care poate ajuta la reducerea oricărui disconfort în timpul tratamentului11.

  1. Etapa post-tratament

Rezultatele pot fi vizibile la scurt timp după tratament, iar gama de fillere Juvéderm® poate dura până la 12 luni#§1,2 (în funcţie de produsul ales); acidul hialuronic va fi absorbit în mod natural în tegument, iar efectele vor dispărea treptat. Pentru efecte optime este important să discuți cu medicul despre rutina de îngrijire a zonei respective pe care să o urmezi post-tratament. Majoritatea pacientelor își reiau activitățile obișnuite în aceeași zi. Înainte de a părăsi cabinetul medicului, acesta ar putea sugera o programare de follow-up în săptămânile următoare pentru a verifica aspectul buzelor și a se asigura că ești mulțumită de rezultatul final.

Un rezultat estetic de succes nu se concentreză asupra zonei buzelor în mod izolat, de aceea este esențial să considerăm buzele ca parte a unui tratament holistic ce se adresează întregii feţe.

Află mai multe pe www.juvederm.ro, dar și pe paginile de Facebook și Instagram @Juvederm.Romania.

Referinţe:

ǂSwift A et al.  Aesthetic Surgery Journal. 2020. 1-13.

# După tratament, Juvéderm® VOLIFT cu lidocaină a îmbunătățit volumul buzelor timp de până la 12 luni, la 39% dintre pacienți (n=36).2 În cadrul studiului, 60 de pacienți au primit tratament inițial general; pacienții au putut primit tratament de retușare în ziua 14. 2,3

  • După tratament, Juvéderm® VOLBELLA a îmbunătățit volumul buzelor timp de până la 12 luni la 48% dintre pacienți (n=58), inclusiv la cei cărora li s-a administrat tratament repetat. În cadrul studiului, 60 de pacienți au primit tratament initial și 15 pacienți au primit tratament de completare la 2 săptămâni.1 Studiul a fost efectuat fără lidocaină.1

*Bazat pe un studiu de piață cu peste 1000 de participanţi, profesioniști din domeniul esteticii faciale, provenind din cele mai dezvoltate 13 ţari din lume.

¶Într-un studiu in vivo, un filler pe bază de acid hialuronic care se integrează în țesut poate oferi un aspect și o senzație naturală.4

** Caracteristicile buzelor includ volumul, forma, conturul și netezimea liniilor fine din această zonă (inclusiv ridurile formate în jurul comisurii și cele periorale).9,11

  1. Eccleston D and Murphy DK. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2012;5:167–72.
  2. Allergan Aesthetics. Date nepublicate. INT-VOF-2050002. Juvéderm® VOLIFT pentru augmentarea buzelor. Date pe 12 luni. Noi. 2020.
  3. Date nepublicate. INT/0771/2016(2). JUVÉDERM®, marca de top la nivel mondial în materie de fillere faciale cu acid hialuronic. Feb. 2019.
  4. Hee CK et al. Dermatol Surg. 2015;41(Suppl 1):S373–81.
  5. Data on File. INT/0663/2018. Juvéderm® VOLUX final clinical evaluation report. Oct 2018.
  6. Date nepublicate. INT-JUV-1950095. Juvéderm® tissue integration images. Sep 2019
  7. Date nepublicate. INT-VOT-2050006. Juvéderm® VOLITE laboratory testing: hydration and elasticity, mouldability, tissue integration, spreadability. May 2020.
  8. Juvéderm® VOLIFT cu lidocaină DFU. 73652JT10. Revizuire 2019-09-09.
  9. Scanlon C. Journal of Aesthetic Nursing. 2015;4(Suppl. 5):24–30.
  10. Miller A. Journal of Aesthetic Nursing. 2018;7(Suppl. 2):12–20.
  11. Greene Facial Plast Surg. 2019;35:134–39.
  12. Juvéderm® ULTRA SMILE cu lidocaină DFU. 73664JT10. Revizuire 2019-09-09.
  13. Lanigan S. J Cosmet Dermatol. 2011;10:11–14.
  14. Juvéderm® VOLBELLA cu lidocaină DFU. 73363JS10. Revizuire 2020-07-10.

© 2021 Allergan Aesthetics, an AbbVie Company. Toate drepturile sunt rezervate. Toate mărcile comerciale sunt proprietatea deţinătorilor respectivi.

Juvéderm® este o gamă de dispozitive medicale cu marcaj CE (0344), cu specificaţii şi caracteristici diferite. Este necesară întotdeauna consultarea unui medic specialist care să vă recomande produsul cel mai adecvat din gama Juvéderm® pentru nevoile dumneavoastră.

Profesioniştii în domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice incident referitor la un dispozitiv medical prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro precum şi către Allergan S.R.L. folosind următoarele date de contact: ProductSurveillance_EAME@Allergan.com, Safety.Romania@Allergan.com, Info.Romania@Allergan.com, Medinfo.Romania@Allergan.com, Tel: (+4) 021 301 53 02

RO-JUV-210072

Data pregătirii: Noiembrie 2021 (P)

Related Posts

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Ce este BB cream: cum să îl alegi pe cel potrivit și să îl aplici corect pe față

BB cream-urile pentru față devin tot mai populare printre femei și domnișoare. Datorită gamei largi de produse disponibile,…

10 produse care fac minuni pentru piele și păr

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi pentru tine! Alege produse specifice pentru piele și pentru păr…

Brain & Body After Work: 5 clinici și saloane din București în care să ajungi primăvara asta

Primăvara asta, fă-ți planuri de dezvoltare și ține-te de ele, fie că este vorba de corpul tău sau…

Ce au în comun Paris Hilton, AI și un spray autobronzant?

De la Barbie la regina pielii cu aspect bronzat, Paris Hilton este una dintre figurile culturii pop care,…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…