Editor Alistmagazine.ro ∙ October 2, 2021 ∙ 2 min read

Cȃteva soiuri de pere, cu pulpa mai fermă, sunt atȃt de bune sotate uşor ca garnitură, cu brȃnză maturată şi ierburi aromatice, ori în prăjituri!

Chef Adi Hădean ne recomandă o tartă cu pere şi alune de pădure coapte, aromată cu anason şi ghimbir, cu două tipuri de aluaturi, potrivit de dulci. Acest desert dulce-acrişor de sezon necesită vreo două ore de pregătire şi preparare. Însă arată atȃt de bine şi este atȃt de bun încȃt este pe măsura timpului şi efortului depus.

Ingredientele pentru tarta cu pere şi alune de pădure:
  • 20 linguri făină albă (200 g)
  • 50 g miez de alune de pădure măcinate
  • 1 ou
  •  6 linguri zahăr alb pudră (70 g)
  • 150 g unt moale
  • un praf de sare.
Ingredientele pentru umplutura tartei cu pere şi alune de pădure:
  • 12 linguri zahăr brun (200 g)
  • zeama de la 1/2 lămȃie mică
  • cȃteva bucăţi de anason
  • 800-900 g pere tari, de mărime medie
  • 150 g unt moale
  • 12 linguri zahăr alb pudră (150 g)
  • 3 ouă de casă, la temperatura camerei
  • 7 linguri făină albă (70 g)
  • 100 g miez de alune de pădure coapte, plus cȃteva alune pentru umplerea perelor
  • 1 linguriţă pudră de ghimbir.

Cu siguranţă vreţi să scurtaţi timpul de aşteptare a momentului în care veţi putea savura acest desert delicios. Aşadar, puteţi coace aluatul în care veţi turna umplutura chiar şi cu o zi înainte de prepararea tartei, cu recomandarea să nu îl scoateţi din tavă după coacere. Eu l-am copt în aceeaşi zi şi l-am lăsat să se răcească în tavă înainte de a-l umple.

Pregătirea şi precoacerea aluatului de tartă

Am mixat untul moale şi zahărul pudră pȃnă cȃnd am obţinut o cremă deschisă la culoare. Am cernut făina împreună cu sarea. Am măcinat fin alunele fără coajă – coapte în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 5-7 minute, avȃnd grijă să nu se ardă. Am încorporat în crema de unt oul bătut cu furculiţa, apoi făina şi alunele. Nu am insistat cu mixatul.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Related Posts

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Borțan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…