Monica Cismaru ∙ August 2, 2021 ∙ 3 min read

sarah ducesa de york roman debut

Sarah, Ducesa de York (61 de ani), fosta soție a Prințului Andrew și mama Prințeselor Beatrice și Eugenie, își face debutul de scriitoare cu un roman istoric, de dragoste. Cartea ”Her Heart for a Compass” este semnată alături de altă autoare, Marguerite Kaye, și este inspirată de viața unei mătuși de-ale Ducesei, Lady Margaret Montagu Douglas Scott.

Ducesa de York s-a apucat de scris în timpul pandemiei și spune că publicul va găsi numerose asemănări între autoare și protagonistă – ”Cred că toată lumea va face o paralelă între mine și Lady Margaret. Și ea este roșcată, este independentă, îi plac caii și este încăpățânată”, povesteste Ducesa de York în exclusivitate pentru publicația Hello!.

her heart for a compass

Ducesa de York a dedicat cartea care va fi lansata pe 3 august fiicelor ei, Prințesele Eugenie și Beatrice: ”Dedic acest volum fetelor mele minunate, care se bucură de aceeași putere și curaj ca și Lady Margaret și de multe alte calități și care nu au așteptat până la venerabila vârstă de 61 de ani să trăiască dragostea adevărată și au ales să-și crioască parcursul în viață cum au vrut ele”, adaugă Ducesa.

sarah ducesa de york roman debut

Eu, una, am fost un om foarte nesigur pe el. Pentru o lungă perioadă de timp, n-am știut cine sunt. M-am măritat cu un om minunat (Prințul Andrew) – aceea a fost cea mai fericită zi din viața mea, mi-a plăcut mult să fiu mireasă, am trăit o poveste de dragoste adevărată, cu un bărbat grozav. Dar apoi, prin septembrie 1988, totul a început să se schimbe. Am crezut tot ceea ce scriau ziarele și ce spuneau gurile rele, iar eu eram atât de sensibilă și de nesigură pe mine…”

sarah ducesa de york roman debut

Sarah, Ducesa de York, s-a mai confesat în legătură cu problemele de abandon din copilărie și cu presiunea exercitată de presă asupra ei pe când era căsătorită cu fiul Reginei Elizabeta a II-a, de care a divorțat în 1996. De altfel, Ducesa a apelat la psihoterpaie pentru a-și rezolva problemele emoționale.

Am avut și încă mai am probleme de natură mentală și emoțională și încerc să le fac față zi de zi, merg la terapie de 24 de ani. Discut cu terapeutul meu săptămânal și chiar și mai des când simt că nu mai pot face față negativității și demonilor din mintea mea”.

Când Sarah era adolescentă, mama ei, Susan, care era căsătorită de 18 ani Maiorul Ronald Ferguson, și-a părăsit soțul și cele două fiice și s-a căsătorit cu un jucător de polo profesionist, argentinianul Héctor Barrantes. Barrantes a murit de cancer în 1990, iar mama Ducesei a murit într-un accident de mașină în Argentina, în 1998.

Între timp, Sarah Ferguson, Ducesa de York, a învățat să-și ierte mama, cea care i-a declanșat problemele de abandon și, chiar dacă și ea făcut alegeri eronate pe parcursul vieții, și-a sfătuit fiicele să învețe din greșelile mamei lor.

 

Foto: Hello!

Related Posts

Prințesa Beatrice îi va lua locul lui Kate Middleton

Prințesa Beatrice va prelua obligațiile rgelae care i-ar fi revenit lui Kate Middleton, Prințesa de Wales, care urmeaza…

NEVERSEA 2024 – MALUMA vine pentru prima dată la un festival din România 

MALUMA, superstarul columbian de reggaeton și latino-pop, ale cărui hituri de top și colaborări cu artiști precum Shakira,…

Cea mai mare cursă caritabilă din lume – Race for the Cure Roma, ediția a 25-a

Mihaela Geoană și Boardul Fundației Renașterea, cu sprijinul Ambasadei României în Italia au format echipa României la cea…

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale ale săptămânii 13-19 mai 2024. Berbec Interesante zile pentru relațiile sentimentale…

10 cărți de luat în vacanță

Cum care vacanță? În cea de primăvară, în vacanța de vară pe plajă, în orice weekend break pe…

Aniversare la Eurovision- 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul

Fanii Eurovision sunt în delir de când formația ABBA a lăsat de înțeles că va reveni pe scenă…

Actorul Tom Selleck și-a publicat cartea de memorii – “You Never Know”

Tom Selleck (79 de ani) și-a lansat cartea de memorii, intitulată ”You Never Know”, pe care a scris-o…

Hailey și Justin Bieber așteaptă primul lor copil

Hailey Bieber (27 de ani) a anunțat că este însărcinată prin publicarea unui videoclip emoționant din Hawaii, în…

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…