Monica Cismaru ∙ April 9, 2021 ∙ 2 min read

topul celor mai bogati

În ciuda pandemiei, averea celor mai bogați oameni din lume continuă să crească de la an la an, iar clasamentul se mărește cu noi miliardari. Iată care sunt cei mai bogați oameni din lume conform topului realizat de publicația Forbes.

Pentru al patrulea an consecutiv, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, ocupă primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume. Acesta este urmat de Elon Musk, Bernard Arnault, Bill Gates, Mark Zuckerberg și de Warren Buffett (în această ordine).

Totuși, componenta inedită acestui clasament al bogăției o constituie noii veniți – anul acesta au intrat în grupul select al bogaților, pentru prima dată, 63 de femei, mai mulți miliardari tineri, aflați în cea de-a doua decadă a vieții și magnații crypto – un nou grup care prinde contur din ce în ce mai puternic în urma acestor noi posibilități relativ ușoare și rapide de sporire exponențială a averilor.

Americanca Whitney Wolfe Herd, fondatoarea serviciului de dating Bumble, cu o avere de 1,3 miliarde de dolari, a intrat pe listă pentru prima dată. Whitney este una dintre cele 328 de femei din lista Forbes, care cuprinde 2,755 de miliardari din întreaga lume.

O altă prezență feminină marcantă din top este englezoaica Denise Coates, fondatoarea Bet365, cea mai bogată miliardară self-made din țara ei, cu o avere de 6,5 miliarde de dolari. Printre cele mai bogate femei din lume care au obținut averile în urma moștenirilor se numără Charlene de Varvalho-Heineken (66 de ani), moștenitoarea Heineken, cu o avere de 16,7 miliarde de dolari și Kirsten Rausing (68 de ani) , moștenitoarea companiei suedezo-britanice de ambalaje Tetra, cu 13,9 miliarde de dolari.

O prezență exotică în cercul miliardarilor o constituie cea a lui Kim Kardashian, new-entry pe listă, după ce a depășit pragul miliardului cu averea obținută în urma prezenței sale la tv, în social media și a afacerilor din domeniul industriei de beauty și al îmbrăcămintei.

 

Foto: Hepta, Instagram

Related Posts

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…