Flori comestibile. O rețetă inedită ce merită încercată în această primăvară

Primăvara este momentul lor, al florilor. Oferim și primim flori și ne bucurăm de fiecare clipă, iar Chef Iulian Olaru, are o alternativă inedită: florile comestibile. Iată cum le putem prepara în propria bucătărie, pentru a le oferi mai departe în dar, persoanelor dragi nouă.
Ingrediente:
frișcă naturală 36% grăsimi
frișcă vegetală 1 kg
ciocolată albă de bună calitate (origine Belgia sau Italia )
40 de grame de gelatină hidratată cu 160 de grame de apă
piure de zmeură
pralină crocantă de napolitane cu ciocolată cu lapte.
Blat pandișpan Mod de preparare.
Avem nevoie de un mixer profesional unde montăm frișca naturală cu frișcă vegetală ideal ținute la frigider în prealabil . Se pune la topit ciocolata 500 gr, iar după ce montează frișca se adaugă ciocolata . Între timp se pune la foc mic piureul de zmeură, iar când fierbe se adaugă la 500 de grame de piure se adaugă 20 de grame de gelatină hidratată cu 80 de grame de apă rece .
Când se răcește ne ajutam de un mulaj de Silicon (formă de sferă sau semi sferă ) unde turnam piureul de zmeură cu gelatină și se bagă la congelator.După ce este montată frișca, adăugăm ciocolata topită, lăsam circa 2 minute să se încorporeze și apoi adăugăm 40 grame de gelatină hidratată cu 160 gr de apă . Atenție! Frișcă trebuie să fie semi montată .
Pregătim pandișpanul care trebuie să aibă maxim 5 mm și cu ajutorul unui inel de tăiat pregătim discurile care vin în interiorul la mouse, dar să fie mai mic decât forma de silicon în care turnăm. Cu ajutorul unui sac pouse turnam un strat de mouse și apoi introducem inserția de zmeură încă un start de mouse și capacul din blat de pandișpan. Se bagă siliconul la congelator, iar după ce se congelează cu mare atenție, scoatem mouse-ul afară din mulajul de silicon .Decorul final se face cu un spray de ciocolată.

Primăvara este momentul lor, al florilor. Oferim și primim flori și ne bucurăm de fiecare clipă, iar Chef Iulian Olaru, are o alternativă inedită: florile comestibile. Iată cum le putem prepara în propria bucătărie, pentru a le oferi mai departe în dar, persoanelor dragi nouă.
Ingrediente:
frișcă naturală 36% grăsimi
frișcă vegetală 1 kg
ciocolată albă de bună calitate (origine Belgia sau Italia )
40 de grame de gelatină hidratată cu 160 de grame de apă
piure de zmeură
pralină crocantă de napolitane cu ciocolată cu lapte.
Blat pandișpan Mod de preparare.
Avem nevoie de un mixer profesional unde montăm frișca naturală cu frișcă vegetală ideal ținute la frigider în prealabil . Se pune la topit ciocolata 500 gr, iar după ce montează frișca se adaugă ciocolata . Între timp se pune la foc mic piureul de zmeură, iar când fierbe se adaugă la 500 de grame de piure se adaugă 20 de grame de gelatină hidratată cu 80 de grame de apă rece .
Când se răcește ne ajutam de un mulaj de Silicon (formă de sferă sau semi sferă ) unde turnam piureul de zmeură cu gelatină și se bagă la congelator.După ce este montată frișca, adăugăm ciocolata topită, lăsam circa 2 minute să se încorporeze și apoi adăugăm 40 grame de gelatină hidratată cu 160 gr de apă . Atenție! Frișcă trebuie să fie semi montată .
Pregătim pandișpanul care trebuie să aibă maxim 5 mm și cu ajutorul unui inel de tăiat pregătim discurile care vin în interiorul la mouse, dar să fie mai mic decât forma de silicon în care turnăm. Cu ajutorul unui sac pouse turnam un strat de mouse și apoi introducem inserția de zmeură încă un start de mouse și capacul din blat de pandișpan. Se bagă siliconul la congelator, iar după ce se congelează cu mare atenție, scoatem mouse-ul afară din mulajul de silicon .Decorul final se face cu un spray de ciocolată.