A List Magazine ∙ March 11, 2021 ∙ 2 min read

Primăvara este momentul lor, al florilor. Oferim și primim flori și ne bucurăm de fiecare clipă, iar Chef Iulian Olaru, are o alternativă inedită: florile comestibile. Iată cum le putem prepara în propria bucătărie, pentru a le oferi mai departe în dar, persoanelor dragi nouă.

Ingrediente:

frișcă naturală 36% grăsimi

frișcă vegetală 1 kg

ciocolată albă de bună calitate (origine Belgia sau Italia )

40 de grame de gelatină hidratată cu 160 de grame de apă

piure de zmeură

pralină crocantă de napolitane cu ciocolată cu lapte.

Blat pandișpan Mod de preparare.

Avem nevoie de un mixer profesional unde montăm frișca naturală cu frișcă vegetală ideal ținute la frigider în prealabil . Se pune la topit ciocolata 500 gr, iar după ce montează frișca se adaugă ciocolata . Între timp se pune la foc mic piureul de zmeură, iar când fierbe se adaugă la 500 de grame de piure se adaugă 20 de grame de gelatină hidratată cu 80 de grame de apă rece .

Când se răcește ne ajutam de un mulaj de Silicon (formă de sferă sau semi sferă ) unde turnam piureul de zmeură cu gelatină și se bagă la congelator.După ce este montată frișca, adăugăm ciocolata topită, lăsam circa 2 minute să se încorporeze și apoi adăugăm 40 grame de gelatină hidratată cu 160 gr de apă . Atenție! Frișcă trebuie să fie semi montată .

Pregătim pandișpanul care trebuie să aibă maxim 5 mm și cu ajutorul unui inel de tăiat pregătim discurile care vin în interiorul la mouse, dar să fie mai mic decât forma de silicon în care turnăm. Cu ajutorul unui sac pouse turnam un strat de mouse și apoi introducem inserția de zmeură încă un start de mouse și capacul din blat de pandișpan. Se bagă siliconul la congelator, iar după ce se congelează cu mare atenție, scoatem mouse-ul afară din mulajul de silicon .Decorul final se face cu un spray de ciocolată.

 

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…