Monica Cismaru ∙ February 24, 2021 ∙ 3 min read

gerard depardieu

Actorul francez Gérard Depardieu a fost acuzat că ar fi violat o actriță mai tânără decât el cu aproape 50 de ani, în 2018. Numele actriței care a înaintat plângerile nu e fost dezvăluit din motive legale, dar aceasta nu e la prima inițiativă de acest fel.

 

Actorul a mai fost acuzat de viol și de hărțuire sexuală și în urmă cu trei ani, dar procedurile legale nu au avansat din cauza lipsei dovezilor concludente. Totuși, victima nu a renunțat la demersul său și a relansat procedurile în instanță împotriva atacatorului său. Depardieu nu a fost arestat, dar se află sub supravegehre judiciară și neagă, prin avocatul său, orice acuzație de viol.

gerard depardieu

Gerard Depardieu și Andie McDowell, în 1991, la Globurile de Aur

Se pare că actele de viol de care a fost acuzat cunoscutul actor francez ar fi avut loc în 2018, în casa acestuia din Paris, locul în care ar fi invitat-o pe victimă sub pretexte profesionale, de a repeta scene dintr-un film în care jucau împreună. Depardieu susține că între el și victimă exista o relație veche prietenie, mai ales între el și tatăl femeii care îl acuză și că relația dezvoltată mai târziu între el și actriță ar fi fost una consensuală și că ar fi ajutat-o cu sfaturi în cariera artistică.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, dar firea sa controversată este la fel cunoscută precum talentul său. A jucat în peste 180 de filme, printre care Cyrano de Bergerac, The Man in the Iron Mask sau Life of Pi.  

 

În 2013, actorul a declanșat o controversă imensă când a renunțat la naționalitatea franceză in favoarea celei rusești, ca semn de protest față de impozitele mari percepute de statul francez. Atunci, președintele rus Vladimir Putin l-a invitat la cină pentru a sărbători obținerea cetățeniei rusești.

Viața sentimentală a lui Gérard Depardieu a fost la fel de agitată. Acesta a fost căsătorit cu actrița Elisabeth Guignot între 1970 și 1996 și au avut doi copii – Guillaume și Julie, iar fiul lor a decedat în 2008, la vârsta de 37 de ani. Actorul mai are o fiică, Roxanne, născută în urma relației extraconjugale cu modelul Karine Silla, în 1992.

Apoi, Depardieu a început o relație cu actrița franceză Carole Bouquet, din 1997 și până în 2005. Cea mai recentă relație cunoscută a actorului este cea cu Clémentine Igou (41 de ani), absolventă a Universității Harvard.

gerard depardieu

Gérard Depardieu a fost protagonistul mai multor acte scandaloase de-a lungul timpului. În 2011, în timpul unui zbor cu avionul de la Paris la Dublin, acesta a fost acuzat de comportament neadecvat după ce a urinat într-o sticlă, pentru că nu a mai avut răbdare până la aterizare și nu a fost lăsat să folosească toaleta din aparatul de zbor.

În 2013, a fost amendat la Paris cu 4000 de euro și i s-a suspendat permisul auto timp de șase luni după ce a căzut de pe scuterul pe care îl conducea în stare de ebrietate.

Acesta a simțit nevoia și să critice vehement industria de film internațională în 2016, când a spus că ”Cinemaul nu mai există și că industria filmului e doar o lume terorizată de americani”.

De asemenea, în 2014 a declarat că obișnuiește să bea câte 14 sticle de vin pe zi. ”Nu pot bea ca o persoană normală. Pot da gata câte 12,13, 14 sticle de vin odată.”

Foto: Hepta

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…