A List Magazine ∙ December 29, 2020 ∙ 2 min read

Dacă nu știți încă ce desert să pregătiți pentru Anul Nou, Chef Adrian Hădean ne recomandă o rețetă delicioasă.

Este dulce-sărat, astfel că împăcați și capra și varza.  Știu că pentru mesele în familie, de regulă, trebuie să gătești ceva să placă tuturor, de aceea am ales tortul ăsta care combină mai multe gusturi, într-un mod subtil, spune Adi Hădean.

Ingrediente blat:
  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 125 g unt
  • Un praf de sare
Mod de preparare

Am topit untul și l-am amestecat cu biscuiții sfărâmați și un praf de sare, iar apoi am pus amestecul într-o tavă rotundă și l-am apăsat bine cu ajutorul unei linguri, atât pe fundul tăvii, cât și pe margini, chiar dacă în partea de sus nu ajunge peste tot la același nivel. Apoi am dat blatul la cuptor, la 175 °C, pentru 8-10 minute.

Ingrediente cremă cu alune:
  • 200 g dulce de leche
  • 60 g de smântână pentru frișcă
  • 100 g de alune sărate

Cu ajutorul unui mixer, am bătut dulce de leche cu smântâna pentru frușcă, până a rezultat o cremă pufoasă și ușor de întins, iar apoi am incorporat alunele. După ce blatul de biscuiți s-a răcit, am întins crema cu alune peste blat.

Ingrediente mousse:
  • 230 g de cremă de brânză
  • 150 g de Dulce de leche Mardel
  • 150 g unt de arahide
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 230 g de smântână pentru frișcă
  • Un praf de sare

Pentru mousse am mixat crema de brânză cu dulceata de lapte, unt de arahide, esența de vanilie și sarea, până a rezultat o cremă omogenă. Apoi am bătut frișca într-un bol separat, până a devenit fermă. Cu ajutorul unei spatule am adăugat treptat frișca în crema cu dulce de leche și am amestecat ușor, de la interior spre exterior. La final am dăugat mousse-ul în tavă, peste crema de alune și am pus tava la frigider să se odihnească puțin.

CITESTE CONTINUAREA rețetei AICI!

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…