Andreea Leta ∙ November 18, 2020 ∙ 3 min read

Weekendul trecut, fanii uneia dintre cele mai populare platforme de filme și seriale s-au bucurat de cea mai recentă producție cinematografică a cărei protagonistă este Sophia Loren. Filmul ne-o arată într-o ipostază aparte, într-o reminiscență a rolurilor sale legendare, de femeie fatală, cu o senzualitate răvășitoare ajunsă în etate, când sensibilitatea și fragilitatea devin armele principale prin care își cucerește publicul. 

Sophia Loren este un icon al cinematografiei clasice, care, la fiecare apariție, ne reamintește de perioada de glorie a taliilor de viespe, de femininatatea absolută și de eleganța ce trece dincolo de timp. Cea mai recentă producție cinematografică, disponibilă pe Netflix, care îi oferă un rol principal, este drama La vita davanti a se sau The life ahead, în regia lui Eduardo Ponti, fiul actriței, după romanul lui Romain Gary. Filmul spune povestea tânărului Momo, orfanul rebel și obraznic, cu un comportament ghidat de tragedia pierderii mamei. În persoana dură și neiertătoare a lui Madame Rosa, supraviețuitoare a Holocaustului, în grija căreia ajunge, Momo găsește până la urmă resursele empatiei, altruisumului și confortul matern de care duce atâta lipsă.

Dincolo de poveste și de cadrele excepționale, semnătură a regizorilor italieni, filmul ne-o arată pe Sophia Loren într-o ipostază aparte, într-o reminiscență a rolurilor sale legendare, de femeie fatală, cu o senzualitate răvășitoare ajunsă în etate, când sensibilitatea și fragilitatea devin armele principale prin care își cucerește publicul.

La cei 86 de ani, frumusețea iconică a Sophiei Loren este încă pe chipul său, ceea ce ne demonstrează, încă odată, că eleganța adevărată este dincolo de timp, de vârstă sau de rol.

Cu această ocazie, ne-am amintit de filmele celebre ale actriței și, totodată, de evoluția stilului și imaginii ei. Filme precum Too bad she’s bad (1954), ca partenera unei alte legende, Marcello Mastroianni, House Boat (1958), în care este alături de, se pare, iubirea vieții ei, Cary Grant, The Black Orchid (1958), în care îl poți vedea și pe Anthony Quinn, That kind of woman (1959), It Started in Naples (1960), în care este partenera lui Clark Gable, Yesterday, Today and Tomorrow (1963), Marriage Italian style (1964), Lady Liberty (1971), dar și  producții mai recente, precum Between strangers (2002) sau My house is full of mirrors (2010), un film bazat pe o biografie a Sophiei Loren scrisă de sora ei, reprezintă o impresionantă lecție de istorie a stilului feminin, dar și rețeta de succes a unui weekend de toamnă perfect. Iar dacă ești fan Netflix, te poți bucura foarte repede și de Scandal in Sorrento (1955) sau de The sign of Venus (1955).

Iată câteva fotografii de arhivă care, cu siguranță, te vor bucura măcar preț de câteva minute:

1955

Legend Of The Lost (1957)

Legend Of The Lost (1957)

Boccaccio 70 (1962)

Yesterday, Today and Tomorrow” (1963)

“The Fall of the Roman Empire”, 1964

‘Marriage Italian-Style’ , 1964

1964

Arabesque (1966)

Sophia Loren, “Arabesque”, 1966

1980

2003

2005

2007

2012

2014

Edoardo Ponti și Sophia Loren (2014)

Giorgio Armani și Sophia Loren (2014)

2015

2017

Sophia Loren și Valentino Garavani (2019)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophia Loren (@simplysophialoren)

Foto: hepta.ro, Instagram/@simplysophialoren
Video: Youtube/Netflix

Related Posts

MET Gala 2024: AMR doar o săptămână, așa că iată tot ce trebuie să știi despre acest eveniment

Având o tradiție de peste 70 de ani de eleganță, excentricitate și strălucire, MET Gala este, fără îndoială,…

Alist Designers boutique: Muze Concept readuce perlele în etalonul frumuseții moderne

În spațiul nostru de la parterul București Mall Vitan, Alist Designers boutique este gazda Muze Concept pentru încă…

Alist Designers boutique: Află care sunt brandurile lunii mai 

Proiectul nostru special care susține activitatea designerilor și brandurilor locale, Alist Designers boutique, continuă în lua mai cu…

Get the look: Ținuta lui Meg Ryan, recreată cu piese de la designeri români

Prezentă la o gală în urmă cu câteva zile, Meg Ryan a strălucit din nou în lumina reflectoarelor,…

MASSIMO DUTTI DEZVĂLUIE NOUL CONCEPT DE MAGAZIN ÎN LOCAȚIA DIN BĂNEASA SHOPPING CITY   

Brandul prezintă un exercițiu genial de rebranding odată cu lansarea noului concept global, dezvăluite în magazinul redeschis recent…

Cinci tendințe ale primăverii pe care nu trebuie să le ratezi

Vremea capricioasă și schimbările bruște nu anulează spiritul primăverii, așa că revenim cu o nouă serie de tendințe…

Star style: Emily Blunt, prin Prada până la stele 

Emily Blunt este una dintre actrițele care, cu fiecare ecranizare, surprind atât prin complexitatea interpretării, cât și prin…

Obiecte din garderoba personală a lui Vivienne Westwood vor fi scoase la licitație

O parte din garderoba legendarei creatoare de modă Vivienne Westwood va fi scoasă la licitație de casa Christie’s…

Cum a fost la Half Is Free, ediția de primăvară, de la București (VIDEO)

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, a avut loc la BUCUREȘTI, pe 20…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…